UNT > Utrikes

Thursday, 12 December, 05:13

UNT - 03 dec 19 kl. 10:20

Manshaus var tillräknelig vid moskédådetTerrormisstänkte Philip Manshaus var straffrättsligt tillräknelig vid terrorattacken mot moskén al-Noor Islamic Centre i Bærum den 10 augusti, samt vid mordet av hans styvsyster före attacken, visar en rapport..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Philip Manshaus, Noor Islamic Centre, Bærum

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Manshausvar , tillräkneligvid , moskédådet
YLE - 08 maj 13 kl. 14:06

Mannen som sköt sin far var nedsatt tillräknelig

Mannen som sköt sin far i Aikatalo i centrum av Helsingfors i september förra året bedöms ha varit nedsatt tillräknelig vid dådet. Det kan ge lindrigare straff. Åklagaren yrkar ännu på straff för mord, vapenskjutbrott och framkallande av fara.

YLE - 27 apr 15 kl. 13:33

Degerömördaren var tillräknelig

Gärningsmannen bakom mordet på Degerö i oktober var tillräknelig vid dådet, visar en sinnesundersökning av mannen. Den 28-åriga mannen misshandlade en kvinna till döds och dumpade henne i sjön. Kvinnan bodde granne med honom.

Sydsvenskan - 03 dec 19 kl. 10:20

Manshaus var tillräknelig vid moskédådet

Terrormisstänkte Philip Manshaus var straffrättsligt tillräknelig vid terrorattacken mot moskén al-Noor Islamic Centre i Bærum den 10 augusti, samt vid mordet av hans styvsyster före attacken, visar en rapport. – Polisen tar med sig slutsatsen från de s.

Helsingborgs Dagblad - 03 dec 19 kl. 10:20

Manshaus var tillräknelig vid moskédådet

Terrormisstänkte Philip Manshaus var straffrättsligt tillräknelig vid terrorattacken mot moskén al-Noor Islamic Centre i Bærum den 10 augusti, samt vid mordet av hans styvsyster före attacken, visar en rapport. – Polisen tar med sig slutsatsen från de s.

GöteborgsPosten - 03 dec 19 kl. 10:22

Manshaus var tillräknelig vid moskédådet

Terrormisstänkte Philip Manshaus var straffrättsligt tillräknelig vid terrorattacken mot moskén al-Noor Islamic Centre i Bærum den 10 augusti, samt vid mordet av hans styvsyster före attacken, visar en rapport..

Nyhetskanalen - 18 jun 12 kl. 14:18

Experter förklarar Breivik tillräknelig

Den sista veckan av rättegången mot Anders Behring Breivik inleddes i dag med att rättspsykiatrikerna Terje Törrissen och Agnar Aspaas vittnar i Oslo tingsrätt. Törrissen och Aspaas har kommit fram till att Breivik lider av en antisocial och narcissistisk personlighetsstörning men att han är tillräknelig. Deras slutsatser har kritiserats eftersom duon inte träffade Breivik förrän i februari, långt efter dåden den 22 juli.

YLE - 03 apr 17 kl. 11:42

Kvinnan som planerade skolskjutning var inte tillräknelig

Den unga kvinnan som planerade en skolskjutning i Kiviniitty-skolan i Karleby får sin dom i dag. Enligt sinnesundersökningen var hon inte tillräknelig. Helsingfors tingsrätt presenterade i eftermiddag resultatet från den sinnesundersökning som den åtalade kvinnan blev dömd till i november.

YLE - 20 maj 15 kl. 10:06

HU-attentatdömd frias - inte tillräknelig

Kvinnan som var med och planerade massmordet mot Helsingfors universitet frias av Helsingfors hovrätt. Hovrätten anser att den år 1989 födda kvinnan inte var tillräknelig då hon och den år 1990 födda mannen tillsammans planerade attacken mot universitetet. Enligt sinnesundersökningen som beordrats av hovrätten förstod kvinnan innebörden av sina gärningar, men hennes förmåga att styra sitt beteende var begränsad.

YLE - 05 jul 16 kl. 05:22

Dråpare i Fredsby i Lovisa var inte tillräknelig

Mannen som sköt en annan man i ansiktet i Fredsby i Lovisa i oktober i fjol var otillräknelig. Det har Östra Nylands tingsrätt nu konstaterat. Det var i oktober 2015 som en man född 1978 sköt en annan man född 1982 i ansiktet i stadsdelen Fredsby i Lovisa.

UNT - 30 aug 19 kl. 21:42

Moskédådet: "Ville döda så många som möjligt"

Den norske mord- och terrormisstänkte Philip Manshaus har i polisförhör erkänt att han ville "döda så många som möjligt" när han attackerade en moské i norska Bærum tidigare i augusti, rapporterar VG..

Fler nyheter från UNT

UNT - 2 timmar sedan

Dadelpalmen uppförd på FN:s kulturarvslista

Dadelpalmen har i årtusenden spelat stor roll för civilisationers etablering och tillväxt i heta och torra regioner i arabvärlden..

UNT - 4 timmar sedan

Tio vulkanoffer till Australien

Delstatsregeringen i australiska New South Wales uppger att tio personer som skadades i vulkanutbrottet i Nya Zeeland förs till sjukhus i Sydneyområdet..

UNT - 5 timmar sedan

Över 70 soldater dödade i attack i Niger

71 soldater har dödats i en storskalig attack mot en militär postering i västra Niger..

UNT - 5 timmar sedan

Israel till val – för tredje gången på ett år

Försöken att bryta det politiska dödläget i Israel har misslyckats – igen..

UNT - 5 timmar sedan

Vrakdelar fynd i sökande efter chilenskt plan

Vrakdelar har hittats under sökandet efter det chilenska militärflygplan som befaras ha störtat i havet i Drakes sund, mellan Sydamerikas södra spets och Antarktis..

UNT - 6 timmar sedan

Sánchez får försöka i Spanien

Spaniens tillförordnade premiärminister Pedro Sánchez får i uppdrag av kung Felipe att försöka bilda regering..

UNT - 8 timmar sedan

Enorma utmaningar för kirurger på Nya Zeeland

Två dygn efter vulkanutbrottet på White Island i Nya Zeeland anses ön ännu vara för seismologiskt farlig för att räddningsarbetare ska få åka dit och hämta de nio som blev kvar på ön och tros ha omkommit..

UNT - 8 timmar sedan

Bidragsgrupp har politiska krav på Libanon

Libanon är i en akut ekonomisk kris, som skapat en politisk kris som hittills gjort det omöjligt att bilda en ny regering..

UNT - 8 timmar sedan

Japansk ex-minister skjuten för gammal skuld

Veteranpolitikern Tokuichiro Tamazawa, tidigare försvarschef och minister i Japan, blev skjuten i benet vid sitt hem på tisdagen..

UNT - 9 timmar sedan

Två inför rätta i Haag för krigsbrott i CAR

Det blir rättegångar mot en före detta idrottsminister och ett milisbefäl med öknamnet Rambo från Centralafrikanska republiken (CAR)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.