Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 08 December, 07:25

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 10:33

S nere på rekordlåg nivå – SD rusarSocialdemokraterna når en ny bottennivå i SCB:s nya opinionsundersökning. En siffra på 26,3 procent innebär att stödet är det lägsta någonsin. Samtidigt får Sverigedemokraterna ett rekordstöd. Under tisdagsmorgonen publicerades SCB:s partisympatiundersökning och den visade på två rekord; ett i negativ bemärkelse och ett i positiv. Socialdemokraterna minskar med 1,3 procentenheter gentemot undersökningen i våras, och når alltså en ny bottensiffra på 26,3 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SCB, Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, SD, Kristdemokraterna, Ebba Busch Thor, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S nere, rekordlågnivå SD , rusar
Cornucopia - 30 maj 17 kl. 14:15

Svensk BNP rusar vidare mot lågkonjunkturen

SCB publicerade idag BNP-siffror för första kvartalet. Det borde nu vara övertydligt för var och en att Sverige rusar vidare mot lågkonjunkturen, men förnekandet fortsätter förstås.
BNP-tillväxt på rullande fyra kvartal jämfört med fyra kvartal tidigare.

DI - 08 okt 14 kl. 11:07

Skräckindexet rusar

Skräckindex Vix har under de senaste veckorna krupit upp till den högsta nivån sedan i mars. Detta efter att ha varit på rekordlåga nivåer under våren och sommaren..

Cornucopia - 29 nov 16 kl. 16:25

Lågkonjunkturen rusar in - regeringens BNP-prognoser fel

Den som tvivlat på mina tidigare postningar om att lågkonjunkturen är här bör titta på dagens BNP-siffror från SCB. Det står nu bortom allt tvivel att de prognoser som regeringen räknar med för svensk ekonomi är rena fantasier.
Svensk kvartalsvis BNP-tillväxt 1993 - 2016K3.

Kristianstadsbladet - 29 jun 11 kl. 21:39

Festlig start med sjörövare

Foto: Annica Jönsson
Hamnfesten i Åhus inleddes på onsdagen.
? Då vinkar vi till landkrabborna!

Skånskan - 08 mar 16 kl. 16:35

”Vi springer efter när bilen svänger in bakom byggnaden”

Osby Det började med en tweet från sportjournalisten Marcus Leifby vid lunchtid på tisdagen: ”Nås av informationen att Kanye West just nu befinner sig på Ikea i Älmhult. Sug på den.”
Kunde det vara sant?

Dagens PS - 24 okt 17 kl. 12:01

Krönika: ”Liksom Malmö är jag vacker och ful”

Det spelar ingen roll vad jag tycker om Malmö. Staden är det nya Sverige. Malmö är framtiden, vad vi än tycker och vill, skriver Marcus Birro.

Kristianstadsbladet - 13 feb 11 kl. 23:18

Nu gäller det att rädda säsongen

Lägg ner snacket om slutspel. Nu gäller det att rädda säsongen. Att klara sig kvar i elitserien utan kval.

DrivaEget - 19 mar 15 kl. 12:02

Ny räntesänkning – så påverkas du

 Pengar  Riksbanken sänker den rekordlåga räntan ytterligare. Från -01 procent till historisk låga -0,25 procent. Så här påverkas din ekonomi.

Helsingborgs Dagblad - 09 dec 15 kl. 13:20

Brasiliens inflation över 10 procent

Inflationen rusar uppåt i Brasilien till en årstakt på 10,5 procent i november, enligt landets statistikbyrå IBGE. Det är den högsta nivån som har uppmätts sedan 2003.I oktober låg inflationen i landet på 9,9 procent.

Sydsvenskan - 09 dec 15 kl. 13:20

Brasiliens inflation över 10 procent

Inflationen rusar uppåt i Brasilien till en årstakt på 10,5 procent i november, enligt landets statistikbyrå IBGE. Det är den högsta nivån som har uppmätts sedan 2003.I oktober låg inflationen i landet på 9,9 procent.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 12:47

Apotea är årets nätbutik – för sjätte året i rad

Nätapoteket Apotea utses av sajten Prisjakt till årets nätbutik. Företaget har dominerat listan sex år i rad. ”De har lika många vinster i Årets nätbutik som Messi tagit guldbollar”, säger Prisjakts Nordenchef Carl Vult von Steyern.

Dagens PS - Igår: 12:09

Kinneviks portföljstjärna anklagas: ”Stasi-metoder”

Anställda på Zalando anklagar företaget för att använda ”Stasi-liknande” metoder. Men e-handelsjätten, där Kinnevik är största ägare, anklagar studien för partiskhet. Det är forskare vid Humboldtuniversitetet i Berlin, som för en studie lyckats gräva fram vittnesmålen från anställda på e-handelsbolagets huvudkontor i Berlln, skriver Sveriges Radio.

Dagens PS - Igår: 11:20

Produktionen kan stoppas för Boeings olycksplan

Boeing kan temporärt behöva stoppa produktionen av 737 Max om det kommer in fler regulatoriska krav eller förseningar kring kommersiellt återupptagande. Det uppges i inskickade dokument från den 18 oktober till amerikanska finansinspektionen, rapporterar Reuters. Samtidigt oroas inte Boeing över att inställda orders för flygplanet kan slå mot intäkterna och resultatet.

Dagens PS - Igår: 11:12

Efter vinstvarning: Sportamore-aktie dyker

Sportamore faller som en sten på fredagen sedan bolaget i går kväll lämnat en vinstvarning då man inte längre tror på högre vinst i år jämfört med i fjol. Aktien noterar sin största nedgång någonsin. Sportamores försäljningen under oktober var svagare än väntat och trots bättre utveckling under november kompenserar det inte för kvartalets inledning, uppgav bolaget.

Dagens PS - Igår: 11:04

Så mycket tjänar Zlatan på Instagram

Tappa inte hakan men summan är hisnande som fotbollsstjärnan drar in som reklampelare på det sociala mediet. Fotbollsstjärna Zlatan Ibrahimovic, som nyligen meddelade att han blir stor delägare i Söders stolthet Hammarby, vilket gjorde Malmöborna rasande, har tveklöst en framgångsrik influencerkarriär. Bara på Instagram tjänade Malmösonen mer pengar under det senaste året än han gjorde under hela sitt första år som fotbollsproffs i LA Galaxy, konstaterar Café.

Dagens PS - Igår: 10:14

Kina: Samarbete med Sverige ska ”begränsas”

Kinas ambassadör Gui Congyou säger att landets handel med Sverige kommer att bli begränsad. Detta ska ske som en reaktion mot Gui Minhai-fallet. För cirka tre veckor sedan delade kulturminister Amanda Lind (Mp) ut Svenska Pens Tucholskypris till den fängslade kinesisk-svenske förläggaren Gui Minhai.

Dagens PS - Igår: 10:01

Ubers säkerhetsrapport: 3.000 sexbrott och 9 mord

Äntligen fredag. I veckans sista techbrief kan du läsa om Bloombergs sluga kampanjknep, ett rykte om Samsungs nästa flaggskepp samt Ubers svarta säkerhetsrapport. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Dagens PS - Igår: 09:50

SAS kapar julbonus till anställda: ”Smakar illa”

Efter SAS ”icke tillfredsställande” årsrapport skär företaget ner på bonusen till sina anställda. Totalt kapas den med två tredjedelar och anledningen sägs vara pilotstrejken i våras. Årets bonus till de anställda på SAS skulle totalt landa på sammanlagt 100 miljoner kronor, utlovade vd:n Rickard Gustafson förra året.

Dagens PS - Igår: 08:15

Han fyller mobilspelens landskap med reklamtavlor

Utomhusreklamjättar som JC Decaux hör till inspirationskällorna när Nordic MTF-listade Adverty siktar på att bli de digitala spelmiljöernas motsvarighet. När varumärken annonserar på reklamtavlorna inne i spelen delar Adverty och spelutgivaren på intäkten. I vilken värld kommer du att se flest reklamtavlor i framtiden?

Dagens PS - Igår: 08:23

Tänker du investera i världens största notering?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Teckningskursen för oljejätten Saudi Aramco blir 32 riyal, motsvarar 81 kronor, och det är 1,5 procent av oljebjässen som listas på den inhemska börsen Tadawul.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.