PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 11 December, 02:23

PrivataAffärer - 03 dec 19 kl. 10:24

Fonder Direkt: Så fungerar nya fondplattformen SavrHur fungerar egentligen plattformen, hur kan de erbjuda så låga fondavgifter och är de låga avgifterna bara ett initialt erbjudande för att locka till sig kunder? Allt det och mycket mer diskuteras i programmet, där Daniel Aarenstrup även påpekar att han tror att deras lansering kommer att få konkurrenter såsom Nordnet, Avanza och storbankerna att sänka sina fondavgifter i framtiden..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Direkt, Savr, Daniel Aarenstrup, Nordnet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fonder, Direkt, , fungerarnya , fondplattformen, Savr
DN - 17 jul 11 kl. 12:00

Bra drag för fonder på börsen

Fonder som man som privatperson kan köpa och sälja direkt på börsen har ökat kraftigt i popularitet under första halvåret i år. Men för att man ska lyckas tjäna pengar krävs det att man både är insatt i hur marknader fungerar och är på hugget när det svänger..

Cornucopia - 08 nov 19 kl. 05:56

Så var man likvid igen - vilken bank är det enklast att byta fonder hos?

Så var man likvid igen, då alla långa och utländska obligationsfonder har avyttrats. Med åldern blir det några konton att hantera, i synnerhet för alla gamla arbetsgivares olika tjänstepensioner, och det är stor skillnad i hur enkelt det är att byta fonder hos olika banker. Några erfarenheter kring Avanza, Swedbank och sparbankerna, SEB och förstås Pensionsmyndighetens PPM.

PrivataAffärer - 04 nov 19 kl. 12:22

PPM-utredare: Mindre än 200 fonder kan bli kvar på upphandlat fondtorg

Med bakgrund av uppdagade skandaler inom premiepensionssystemet presenterade Mikael Westberg på måndagen sin utredning om hur det nya fondtorget ska se ut till regeringen. Antalet fonder i det nya premiepensionssystemet tror Mikael Westberg kan komma att landa på mellan 150 och 200 fonder, att jämföra med de knappt 500 fonderna som finns i dag på fondtorget. Exakt hur många fonder som kommer finnas tillgängliga är upp till den nya myndigheten, påpekar han.

YA - 24 jun 14 kl. 06:30

Hamburgare direkt till grillen

Foto: Bosse Nilsson
Hamburgare gjort på närodlat kött. Levererat direkt hem, till stranden, till krogen eller till idrottsklubben.
– Det här är ett test.

YLE - 09 aug 17 kl. 06:12

Honungsbina charmade finländska Tanja direkt – ”Alldeles otroligt fascinerande”

Att allt fler kvinnor vill börja odla bin har visat sig vara en trend också i Finland. Hälften av alla deltagare på nybörjarkurserna är numera kvinnor. För biodlaren Tanja Oreto i Esbo handlar biodling om mycket mer än bara honung.

Dagensanalys.se - 02 mar 19 kl. 20:26

Tips: Ta en bild på en tabell och importera direkt till Excel

Microsoft har uppdaterat sina appar för Office med nya funktioner. En av dessa är för Excel. Nu kan du ta en bild på en tabell och direkt importera till Excel.

Kristianstadsbladet - 15 sep 12 kl. 08:30

Göinge Direkt får svidande kritik av revisionen

Göinge Direkt får svidande kritik av kommunrevisionen. Enligt en granskningsrapport saknas tydliga mål och det är osäkert vad man egentligen ansvarar för. Revisionen ställer sig frågande till vilken hjälp Göinge Direkt är och har varit för kommuninvånarna.

Dagen - 09 mar 12 kl. 03:00

Där biståndet fungerar behövs det inte

Om man på allvar vill göra något åt fattigdomen i världen krävs det vilja att ta till sig kritiska fakta och forskning och mod att ompröva tidigare ståndpunkter. Den förmågan verkar inte de miljöpartister ha som försvarar biståndsindustrin (Dagen 29 februari).Jag kan förstå att de 10 000 som är anställda inom biståndsindustrin i Sverige är rädda om sina jobb men det ursäktar inte politiker att slentrianmässigt årligen avsätta 35 miljarder (4 000 per svensk) på en verksamhet som inte bevisat någonting.

YLE - 23 aug 17 kl. 03:50

Forskning: Antidepressiva mediciner fungerar ofta väl - klart överlägsna placebo

Den uppmärksammade teorin om att antidepressiva läkemedel skulle vara verkningslösa avfärdas av svenska forskare. De har gjort en omfattande genomgång av vetenskapliga studier och patientdata. Flera forskare har tidigare hävdat att antidepressiva SSRI-mediciner, som man tar mot depression, främst har placeboeffekt - alltså att de bara fungerar för att användaren förväntar sig det.

Cornucopia - 18 okt 18 kl. 09:00

SEB utpekad i med/utan-bedrägerier - ingen kan förklara hur det fungerar

Svenska SEB har nu pekats ut som en av bankerna som deltog i de omfattande med/utan-bedrägerier som skedde framför allt i Tyskland efter finanskrisen. Ingen i media lyckas dock förklara exakt hur med/utan-bedrägerier fungerar (cum-ex).SEB-kontor på den passande namngivna Tjuvholmen i Oslo.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Hemnet: Budpremien på bostadsrätter stiger

Det visar statistik från bostadssajten Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Den återhämtning vi sett på bostadsmarknaden under 2019 har tagit ytterligare fart under hösten, särskilt i Stockholm. Vi ser att Stockholm också sticker ut när det gäller budpremier, extra tydligt i innerstaden där budpremien nu stigit över 10 procent”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Bammer hjälper dig att investera utanför börsen

Aktuella investeringar via Bammers plattform: Just nu finns fem aktuella investeringsmöjligheter i Bammers plattform.  Läs mer om investeringarna här. Plattformen innefattar internationellt erbjudna investeringsmöjligheter som Bammer har valt ut.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Här är Swedbanks nya sektorfavorit

Enligt Swedbank/Kepler Cheuvreux lär Alfa Laval gynnas av en stigande efterfrågan på avgasrenare för fartyg, så kallade skrubbers. Vid årsskiftet börjar nämligen hårdare utsläppsregler gälla för sjöfarten. Det innebär att fartygen måste använda dyrare lågsvavlig bunkerolja som bränsle, eller installera avgasreningssystem (skrubbers) i fartygen.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

HSBC: SAS-aktien är ”översåld”

HSBC sänker riktkursen för SAS till 19:50 kronor från 22:50 kronor, till följd av sänkta prognoser efter bolagets mer pessimistiska guidning i samband med kvartalsrapporten förra veckan. HSBC påpekar att SAS bör gynnas av besked om att Norwegian och Ryanair sänker sin kapacitet på nyckelmarknader. Vidare bör SAS enhetskostnader gynnas av lägre bränslepris, ny strategi kring flygplansflottan samt automation, skriver HSBC.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Trading Direkt: Makrotung vecka

I den tekniska analysen noteras bland annat en Bearish Harami på S&P500 och Tobbe Rosén jämför likheterna på OMXS30. Teknisk analys Tobbe Roséns val: S&P500, OMXS30, DAX, Elekta, Boliden, Holmen, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent). Tittarönskemål: Borregaard, Clas Ohlson, Doro, Evolution Gaming, Fjordkraft, JM, Kindred, LeoVegas, Mekonomen, Moberg Pharma, Nobia, Nordea, Powercell, Xbrane.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Nu kan Nordeas kunder se sitt personliga koldioxidavtryck

Den nya funktionen visar klimatpåverkan från den dagliga konsumtionen, när kunden använder sitt betalkort. Det hjälper kunderna att göra mer hållbara val i vardagen och på så vis bidra positivt till miljön, menar Nordea. – Tillsammans med våra nio miljoner kunder kan vi göra skillnad i arbetet mot den globala uppvärmningen och klimatförändringen.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Dags för årets miljardregn över pensionsspararna

I snitt blir insättningen 7 448 kr per premiepensionskonto, medan den maximala insättningen till ett konto är 11 824 kr för hela året. – Insättningen till premiepensionens fondförsäkring och traditionella försäkring, som kan väljas i samband med pensioneringen, är i genomsnitt 7 448 kr per person, den högsta insättningen hittills. I samband med insättningen kan det vara ett bra tillfälle att se över sitt sparande, säger Erik Fransson, chef för Pensionsmyndighetens fondtorg.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

En ny köprek bland analyserna

Pareto Securities inleder bevakning av Byggpartner med rekommendation köp och riktkurs 61 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Byggpartner stängde på 47,40 kr i måndagens handel.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Så går det för förrådsbolaget i premiären

Priset i erbjudandet var 47 kronor per aktie, vilket motsvarar ett värde på företagets aktier på 601 miljoner kronor före kapitaltillskottet. Några sekunder efter börsöppning handlades aktien för 58 kronor, en uppgång på 23 procent jämfört med teckningskursen.  Den nyemission om 100 miljoner kronor som 24 Storage gjorde blev kraftigt övertecknad.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Tungt slut på 2019 för teknikföretagen

”Orderingången fortsätter minska för maskinindustrin. Positivt är att nedgången inte tilltar. Utfallet följer den globala utvecklingen med lägre efterfrågan på investeringsvaror än normalt”, skriver Teknikföretagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.