Skånskan > Opinion

Thursday, 12 December, 05:12

Skånskan - 03 dec 19 kl. 10:30

Rankas högt för effektiv äldreomsorgSjöbo Sjöbo hamnar på plats åtta på Svenskt näringslivs ranking gällande kostnadseffektivitet och kvalitet inom äldreomsorgen.Det är första gången som Svenskt näringsliv mäter kommuners effektivitet. Syftet är att se var det finns potential att spara skattepengar genom att effektivisera verksamheterna.
I undersökningen har kommunernas kostnader viktats mot kvaliteten av äldreomsorgen åren 2015-2017.
– Alla kommuner har ju olika förutsättningar för att kunna ha låga kostnader.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sjöbo, Svenskt, Emelia Värja, Kommuninvest, Eva Gustafsson, Emelie Värja, Ödeshög, Ydre

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rankas, högtför , effektiv, äldreomsorg
SVT Debatt - 28 jan 14 kl. 06:00

Orättvis bild av svensk äldreomsorg

ÄLDREOMSORG  Jag blir beklämd över den bild av svensk äldreomsorg som sprids. Svensk äldreomsorg lyfts av OECD fram som ett föredöme för andra länder att ta efter. SVT presenterade nyligen en undersökning som visar att väldigt många känner oro och otrygghet inför att åldras i Sverige.

Regeringen - 11 apr 16 kl. 09:15

#Äldreresan: Jönköpings äldreomsorg rankas högt av de äldre

– Jönköping är en stad som hamnar högt i rankingar för hur äldre uppfattar äldreomsorgen. Här har jag fått se många goda exempel här, sa äldreminister Åsa Regnér när hon tisdag den 5 april besökte Jönköping..

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 09:36

Orättvis bild av äldreomsorgen

Foto: JESSICA GOW / TT
Många känner oro över att åldras. Därför vill äldreminister Maria Larsson (KD) lyfta fram att undersökningar visar att fler äldre är nöjda med omsorgen.
Under mina år som äldreminister har jag gjort ofantligt många besök i olika verksamheter.

Politologerna - 27 sep 19 kl. 15:14

Bör bilden av en (generellt sett) självständig svensk förvaltning revideras?

Regeringen kan … styra hur myndigheterna ska arbeta. Men regeringen får aldrig styra över hur myndigheten använder lagarna. I många andra länder har ett statsråd makt att direkt ingripa i myndigheternas löpande arbete.

Skånskan - 09 apr 16 kl. 14:00

Högt betyg för äldrevård

Kävlinge Kävlinge kommuns äldreomsorg rankas högt i Socialstyrelsens och Sveriges kommuner och landstings jämförelser av landets kommuner.I kategorierna ”bemötande, förtroende och trygghet” och ”kontakt med personal” på de särskilda boendena rankas Kävlinge som bäst i hela Sverige, visar resultatet av mätningen.
Maten och måltidsmiljön rankas fyra och boendemiljön tolva i landet.

Trelleborgs Allehanda - 04 jun 13 kl. 09:00

Vart är Trelleborg på väg?

I år är det bara 18 svenska kommuner som får sämre ranking än Trelleborg. Trelleborg hamnade på plats 272 av 290 enligt tidningen Fokus.
Rankingen som kallas ?

SmålandsPosten - 21 mar 14 kl. 00:25

Resurserna till äldre ökar

Trots en åldrande befolkning med stora behov av omvårdnad fortsätter kommunerna att rusta ner platserna på äldreboenden. Det rapporterar TT efter att ha tagit del av Socialstyrelsens rapport som visar att äldre som bor i särskilt boende minskat med 1 500 på ett år. Nyheten kryddas med ett enskilt exempel på hur fel det kan gå i den kommunala planeringen.

Kristianstadsbladet - 20 apr 11 kl. 06:30

Efter Gustafson: våga begränsa kommunaliseringen

Det har varit några märkliga veckor i Kristianstadspolitiken. Det som i måndags slutade med att Beng?
Det som i måndags slutade med att Bengt Gustafson (M) meddelade att han slutar som kommunstyrelsens ordförande var av allt att döma en nödvändig process, men tog olyckligt fokus från de för kommunen avgörande frågorna.

SVT Debatt - 09 jul 13 kl. 06:06

Solidariskt ansvar är nyckeln till lyckad integration

MIGRATIONSPOLITIK Oavsett vilket parti som styrt Sverige har vi länge bedrivit en misslyckad integrationspolitik. Det är dags att fokusera på individens behov och vad som behövs är ett solidariskt ansvarstagande kommuner emellan, skriver Patrik Olsson från MUF Botkyrka i ett svar till Rola Brentlin från tankesmedjan Migro. Vi är många som minns Loa Falkmans stämma ifrån ishockey-VM i våras.

SVT Debatt - 09 jul 13 kl. 06:06

Solidariskt ansvar är nyckeln till lyckad integration

MIGRATIONSPOLITIK Oavsett vilket parti som styrt Sverige har vi länge bedrivit en misslyckad integrationspolitik. Det är dags att fokusera på individens behov och vad som behövs är ett solidariskt ansvarstagande kommuner emellan, skriver Patrik Olsson från MUF Botkyrka i ett svar till Rola Brentlin från tankesmedjan Migro. Vi är många som minns Loa Falkmans stämma ifrån ishockey-VM i våras.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Person misshandlad vid järnvägsstation

Landskrona En man påträffades under onsdagskvällen skadad vi järnvägsstationen i Häljarp. Mannen som är i 20-års ålder uppger att han angripits av tre maskerade män, enligt polisen.  De maskerade männen ville enligt polis råna mannen på en jacka.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bråk i Hermodsdal- två misshandlade

Malmö Polis kallades vid 17.30 till ICA i Hermodsdal efter att flera uppringare larmat om ett större bråk. – Enligt en uppringare ska ett större gäng ha bråkat och en av personerna ska ha haft ett knivliknade föremål, säger Evelina Olsson, på polisen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Matservering får fortsätta nästa år

STAFFANSTORP Pilegårdens restaurang ska servera mat även 2020 men tvingas hålla sommarstängt under ett par månader.Beskedet gavs när kommunfullmäktige på onsdagen återupptog sitt icke avslutade budgetmöte i november. Då hann man bara klubba utbildningsnämndens ram för 2020.

Skånskan - 11 timmar sedan

Tåg står stilla på Öresundsbron -inställda avgångar

Flera tåg har ställts in och flera avgångar har förenats efter att ett tåg fastan på Öresundsbron. Enligt trafikverket ska anledningen vara ett tekniskt fel. Det är ännu oklart när tågtrafiken mellan Malmö och Köpenhamn kommer löpa på normalt igen..

Skånskan - 12 timmar sedan

Hittade misstänkt bomb

Kristianstad Ett misstänkt farligt föremål anträffades vid 14:40 på onsdagseftermiddagen, på Bokvägen i Kristianstad. Föremålet fanns utomhus, och efter en inledande kontroll från polisens sida tillkallades nationella bombskyddet. I området finns många flerfamiljshus.

Skånskan - 12 timmar sedan

Resurser mot våld

Polismyndigheten medger att de har nedprioriterat våld i nära relationer, trots att den officiella linjen varit att man satsat mycket resurser på det. Det enligt Michael Johansson, chef för den utredningssektion som ägnar sig åt brott i nära relationer i polisområde Syd.
Polisens medgivande lär komma som en lättnad för dem som utsatts upprepade gånger och inte upplevt att deras situation uppmärksammats av polisen eller att chansen för att gärningsmannen kan lagföras har varit tillräckligt stor.

Skånskan - 12 timmar sedan

Bedrägerivarningar

Margareta i Hässleholm utsattes för en typ av bedrägeriförsök som blir allt vanligare. Hon berättar i Norra Skåne att någon som sade att han ringde från IKANO-banken sade att hon hade beviljats ett större lån. Det kan vara en sämre strategi än tidigare bedrägeriförsök: äldre är ofta uppfostrade med att det är viktigt att ”göra rätt för sig”.

Skånskan - 12 timmar sedan

Tog strypgrepp på kvinna på hotell

Malmö Under många år hade paret ett stormigt förhållande där kvinnan säger att hon utsattes för såväl psykisk som fysisk misshandel.
På nyårsafton polisanmälde hon den 33-årige mannen sedan han tagit strypgrepp på henne.Mannen och kvinnan hade från och till varit ett par sedan tonåren, och även fått ett barn ihop.

Skånskan - 12 timmar sedan

Fortfarande vetenskap

Greta Thunbergs tal till ett håglöst klimatmöte var inte nådigt. Särskilt västvärlden beter sig skamlöst, enligt henne. Man kan se det som att Thunbergs budskap kommer alltmer från vänster.

Skånskan - 12 timmar sedan

Biblioteket är redo för invigning

Sjöbo På fredag är det åter-invigning av Sjöbo bibliotek som renoverats och dessutom blivit meröppet.Det har tagit nästan ett år, eller rättare sagt flera år att gå från teori och praktik vad gäller huvudbiblioteket i Sjöbo.
Med sviktande utlån och besök på biblioteket insåg verksamhet och politiker att en rejäl uppdatering var av nödvändighet för att locka fler besökare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.