SR > Nyheter

Monday, 16 December, 14:41

SR - 03 dec 19 kl. 10:15

Nya regler ska stoppa kortbedrägerierKortbedrägerier finansierar allt oftare organiserad brottslighet, men nya regler ska göra det svårare för bedragare att stjäla kortuppgifter..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya reglerska , stoppa, kortbedrägerier
Dagens PS - 29 jul 19 kl. 07:29

Våg av kortbedrägerier – så stoppar du bedragarna

Bedrägerier och i synnerhet kortbedrägerier ökar mest i Sverige enligt ny brottsstatistik. Det här uppger SvD Näringsliv och förklarar, med hänvisning till Brå, att 67.730 kortbedrägerier anmäldes i Sverige fram till juli i år.

Cornucopia - 12 jul 15 kl. 12:13

De vanligaste anledningarna till kortbedrägerier

Enligt uppgift från personer i banksektorn med insyn i kortbedrägerier är de vanligaste anledningarna att man besökt USA eller använt kort på oseriösa Internetsajter. Kortskimning är fortfarande mycket stort i USA, medan risken för skimning är mycket låg hemma i Sverige.
En grov och förenklad bedömning landar i att 50% av alla kortbedrägerier som når banksystemet beror på att kunder använt kort på oseriösa sajter, som sedan drar mer än överenskommet eller fortsätter debitera kortet även efter köpet.

Dagens PS - 29 jul 19 kl. 15:52

Kortbedrägerier, Wallenbergs oro och bud på Kappahl

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Våg av kortbedrägerier – så stoppar du bedragarna
Bedrägerier och i synnerhet kortbedrägerier ökar mest i Sverige enligt ny brottsstatistik: 67.730 kortbedrägerier anmäldes i Sverige fram till juli i år.

DN - 11 jul 19 kl. 14:04

Kortbedrägerier kan minska med nytt direktiv

Bedrägeribrotten ökade med 3 procent under det första halvåret, och allra vanligast är kortbedrägerier. Brotten är enkla att genomföra och svåra att stoppa. Men ett nytt EU-direktiv kan förhoppningsvis förhindra en del framtida bedrägerier, tror Jan Olsson på polisens nationella bedrägericentrum..

Cornucopia - 08 dec 15 kl. 12:45

Har du utsatts för kortbedrägerier?

På förekommen anledning kan man ställa sig frågan om hur vanligt kortbedrägerier är. Svara gärna i enkäten nedan.

En nedsida med det kontantlösa samhället är att kortbedrägerierna skenar.

PrivataAffärer - 11 jul 19 kl. 16:09

Ny EU-lag kan försvåra kortbedrägerier

Enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådet anmäldes 67 300 kortbedrägerier under det första året.  Ifjol var ett rekordår för bedrägerier med kortuppgifter som stulits på nätet vid olika dataintrång. Under det första halvåret 2019 utgör det fortfarande den vanligaste formen av bedrägeri.

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 10:14

Gängen fixar pengar med kortbedrägerier

Kortbedrägerier blir allt vanligare när gängen i Sverige ska finansiera sin verksamhet. Polisen tror att 2019 går till historien som ett rekordår. Förra året stals 210 miljoner kronor från betalkort, där de kriminella endast hade tillgång till kortuppgifter – en siffra som Polisen tror kan ha ökat i år, skriver Sveriges Radio.

Cornucopia - 23 jan 16 kl. 14:38

Kraftiga ökningar av kortbedrägerier mot Handelsbanken och Nordea - resesajter misstänkta?

Efter gårdagens uppgifter om kraftigt ökade kortbedrägerier mot Swedbank, har jag fått in uppgifter om att det samma gäller hos Handelsbanken och Nordea. Gemensam nämnare för de drabbade jag varit i kontakt med verkar vara någon resesajt.

Enligt uppgift ska Nordea sagt att de hade ovanligt mycket bedrägerier just nu.

Sydsvenskan - 15 apr 16 kl. 22:56

Anmälda kortbedrägerier fördubblade

Under det första kvartalet i år har polisen fått in cirka 25 000 anmälningar om kortbedrägerier — vilket är en fördubbling jämfört med samma period i fjol, skriver Svenska Dagbladet (SvD). Enligt förundersökningsledare Jan Olsson på Nationellt bedrägericentrum stjäls stora mängder kortuppgifter via datorintrång.— Försäljningen sker sedan på både öppna och mörka delar av internet.

YLE - 26 maj 16 kl. 04:00

Polisen utreder rekordmånga kortbedrägerier – fördubbling på ett år

Det har skett en rekordstor ökning av betalkortsbedrägerier som drabbar finländare - främst på internet. De här bedrägerierna har mer än fördubblats jämfört med i fjol, och det syns inget klart slut på trenden. - Ur finländskt perspektiv är de allt fler betalkortsbedrägerierna ett unikt fenomen.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Brexitlagarna läggs fram på fredag

I Storbritannien kommer de lagar som behöver antas för att verkställa landets utträde ur EU att läggas fram för omröstning i parlamentet på fredag, meddelar en talesperson för premiärminister Boris Johnson..

SR - 1 timme sedan

Shanghai har börjat sopsortera

Med start nästa år ska sopsortering införas i ett femtiotal städer i Kina. Hundratals miljoner kineser ska alltså börja sortera sina sopor. I Shanghai infördes den obligatoriska sopsorteringen redan i somras, och den som inte följer reglerna riskerar böter..

SR - 1 timme sedan

Ökad spänning på koreanska halvön

På den koreanska halvön stiger spänningen efter ett upptrappat ordkrig mellan USA och Nordkorea den senaste tiden. Och sydkoreanska analytiker som Ekot har talat med på varnar för att läget kan förvärras ytterligare under de kommande månaderna. En av dem är Kang Choi, som just nu inte ser någon öppning i det låsta läget..

SR - 1 timme sedan

Företrädare för regeringen erkänner valfusk

I Botswana har en företrädande för regeringspartiet erkänt att han organiserade ett omfattande valfusk i valet i oktober..

SR - 1 timme sedan

Tufft opinionsläge för regeringen

Norges borgerliga fyrpartiregering sliter med riktigt dåliga opinionssiffror. Ekots korrespondent har träffat ledaren för Kristelig Folkeparti, Kjell Ingolf Ropstad..

SR - 2 timmar sedan

Inga misstänka för restaurangmordet i Gislaved

Trots ett 80-tal förhör finns det ännu inga misstänkta för restaurangdådet i Gislaved i helgen då en 60-årig man dödades..

SR - 3 timmar sedan

Krav på ökade möjligheter till lönekarriär

Facken Vision och Akademikerförbundet SSR, som organiserar tjänstemän inom kommuner och regioner, kräver att möjligheten till lönekarriär under arbetslivet förbättras..

SR - 3 timmar sedan

Försvarsministern inte längre folkbokförd i Sverige

Iraks före detta försvarsminister Najah al-Shammari är inte längre folkbokförd i Sverige. Det uppger Expressen..

SR - 4 timmar sedan

Sex av tio kommuner gör besparingar

Sex av tio svenska kommuner gör i år besparingar i äldreomsorgen, skriver Kommunalarbetaren..

SR - 5 timmar sedan

Löfven tappar förtroende – ökar för Åkesson

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson har, tillsammans med KD-ledaren Ebba Busch Thor, störst förtroende bland väljarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.