Skånskan > Opinion

Thursday, 12 December, 05:09

Skånskan - 03 dec 19 kl. 10:16

Eva Rydberg slutar på FredriksdalScen Sommaren 2021 blir Eva Rydbergs sista på Fredriksdalsteatern. Då lämnar hon och maken Tony Johansson över rodret på teatern efter 28 år.Tidigare har Eva Rydberg och Tony Johansson förnyat kontraktet med Helsingborgs kommun i femårsstötar. När det skulle förnyas senast valde de dock att bara skriva på för två år. – Det har varit fantastiska år som jag kommer att sakna jättemycket, säger Eva, men vi kan inte spela i evigheter.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Rydberg, Fredriksdal, Sommaren, Eva Rydbergs, Fredriksdalsteatern, Tony Johansson, Eva Rydberg, Helsingborgs, Eva, Nils Poppe, sverige, Pang, Bygget

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eva, Rydberg, slutar, Fredriksdal
SR - 15 jun 15 kl. 06:30

För lite Eva Rydberg på Fredriksdal

Årets sommarpjäs på Eva Rydbergs Fredriksdalsteater i Helsingborg är skriven av den danske 1700-talsdramatikern Ludvig Holberg. Den stressade heter pjäsen och i rollerna ser vi förutom Eva Rydberg själv Johannes Brost, Marie Robertson och Robert Rydberg bland andra..

Expressen - 15 jun 18 kl. 20:40

Stor premiär och dubbelt jubileum för Eva Rydberg

I kväll är det premiär för "Fars lilla tös", Eva Rydbergs 25:e föreställning på Fredriksdal.Eva Rydberg firar även 25 år som teaterchef på Fredriksdalsteatern, och hon fyller även 75 år i juni.– Det är lite jubileum.

Expressen - 14 jun 12 kl. 09:33

Eva Rydberg: "Jag älskar rollen"

FREDRIKSDAL. I fjol hyllade man det ljuva 70-talet. I år gräver man fram ett gammalt kriminaldrama om ett par spetsklädda systrar som spetsar saften med arsenik.

Expressen - 30 jul 12 kl. 09:53

Eva Rydberg brottas med tvångstankarna

Eva Rydberg, 69, är friluftsteaterns okrönta drottning. I ur och skur spelar hon på Fredriksdal i Helsingborg. Men varje kväll brottas hon med tvångsmässiga tankar inför mötet med publiken.

SR - 04 maj 15 kl. 14:38

Eva Rydberg har laddat med fräck dansk humor på Fredriksdal

Nu är repetitionerna igång på anrika Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Och i år har Eva Rydberg och ensemblen tagit sin an danska Ludvig Holbergs " Den stressade"..

Skånskan - 13 jun 18 kl. 15:00

Eva Rydberg: ”Jag har varit vild!”

Sommar När Eva Rydberg tidigare har fått frågan om att göra ett eget sommarprogram har hon tackat nej. Men i år hittade hon en ledig stund och ett ämne hon ville prata om. Den 30 juni berättar hon om sin uppväxt fram till genombrottet i West Side Story.

Kristianstadsbladet - 27 nov 13 kl. 10:32

Eva Rydberg sätter upp "Pang i bygget"


Eva Rydberg botaniserar vidare i tv-historien. Efter att i år ha satt upp scenversionen av "'allå, 'allå, 'emliga armén" blir det nästa år dags för Pang i bygget på Fredriksdalsteatern. Adde Malmberg iklär sig rollen som den hårt prövade värdshusvärden Basil Fawlty, rollen som gjorde John Cleese legendarisk.

Trelleborgs Allehanda - 27 nov 13 kl. 10:32

Eva Rydberg sätter upp "Pang i bygget"


Eva Rydberg botaniserar vidare i tv-historien. Efter att i år ha satt upp scenversionen av "'allå, 'allå, 'emliga armén" blir det nästa år dags för Pang i bygget på Fredriksdalsteatern. Adde Malmberg iklär sig rollen som den hårt prövade värdshusvärden Basil Fawlty, rollen som gjorde John Cleese legendarisk.

Nyhetsverket - 29 apr 12 kl. 01:40

Eva Rydberg fick årets Lisebergsapplåd

På lördagen slog Liseberg upp portarna för säsongen. På Taubescenen delades Lisebergspriset. I år gick utmärkelsen till Eva Rydberg.

Västerbottens Folkblad - 27 nov 13 kl. 10:33

Eva Rydberg sätter upp ”Pang i bygget”

Eva Rydberg botaniserar vidare i tv-historien. Efter att i år ha satt upp scenversionen av ”‘allå, ‘allå, ‘emliga armén” blir det nästa år dags för Pang i bygget på Fredriksdalsteatern. Adde Malmberg iklär sig rollen som den hårt prövade värdshusvärden Basil Fawlty, rollen som gjorde John Cleese legendarisk.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Person misshandlad vid järnvägsstation

Landskrona En man påträffades under onsdagskvällen skadad vi järnvägsstationen i Häljarp. Mannen som är i 20-års ålder uppger att han angripits av tre maskerade män, enligt polisen.  De maskerade männen ville enligt polis råna mannen på en jacka.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bråk i Hermodsdal- två misshandlade

Malmö Polis kallades vid 17.30 till ICA i Hermodsdal efter att flera uppringare larmat om ett större bråk. – Enligt en uppringare ska ett större gäng ha bråkat och en av personerna ska ha haft ett knivliknade föremål, säger Evelina Olsson, på polisen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Matservering får fortsätta nästa år

STAFFANSTORP Pilegårdens restaurang ska servera mat även 2020 men tvingas hålla sommarstängt under ett par månader.Beskedet gavs när kommunfullmäktige på onsdagen återupptog sitt icke avslutade budgetmöte i november. Då hann man bara klubba utbildningsnämndens ram för 2020.

Skånskan - 11 timmar sedan

Tåg står stilla på Öresundsbron -inställda avgångar

Flera tåg har ställts in och flera avgångar har förenats efter att ett tåg fastan på Öresundsbron. Enligt trafikverket ska anledningen vara ett tekniskt fel. Det är ännu oklart när tågtrafiken mellan Malmö och Köpenhamn kommer löpa på normalt igen..

Skånskan - 12 timmar sedan

Hittade misstänkt bomb

Kristianstad Ett misstänkt farligt föremål anträffades vid 14:40 på onsdagseftermiddagen, på Bokvägen i Kristianstad. Föremålet fanns utomhus, och efter en inledande kontroll från polisens sida tillkallades nationella bombskyddet. I området finns många flerfamiljshus.

Skånskan - 12 timmar sedan

Resurser mot våld

Polismyndigheten medger att de har nedprioriterat våld i nära relationer, trots att den officiella linjen varit att man satsat mycket resurser på det. Det enligt Michael Johansson, chef för den utredningssektion som ägnar sig åt brott i nära relationer i polisområde Syd.
Polisens medgivande lär komma som en lättnad för dem som utsatts upprepade gånger och inte upplevt att deras situation uppmärksammats av polisen eller att chansen för att gärningsmannen kan lagföras har varit tillräckligt stor.

Skånskan - 12 timmar sedan

Bedrägerivarningar

Margareta i Hässleholm utsattes för en typ av bedrägeriförsök som blir allt vanligare. Hon berättar i Norra Skåne att någon som sade att han ringde från IKANO-banken sade att hon hade beviljats ett större lån. Det kan vara en sämre strategi än tidigare bedrägeriförsök: äldre är ofta uppfostrade med att det är viktigt att ”göra rätt för sig”.

Skånskan - 12 timmar sedan

Tog strypgrepp på kvinna på hotell

Malmö Under många år hade paret ett stormigt förhållande där kvinnan säger att hon utsattes för såväl psykisk som fysisk misshandel.
På nyårsafton polisanmälde hon den 33-årige mannen sedan han tagit strypgrepp på henne.Mannen och kvinnan hade från och till varit ett par sedan tonåren, och även fått ett barn ihop.

Skånskan - 12 timmar sedan

Fortfarande vetenskap

Greta Thunbergs tal till ett håglöst klimatmöte var inte nådigt. Särskilt västvärlden beter sig skamlöst, enligt henne. Man kan se det som att Thunbergs budskap kommer alltmer från vänster.

Skånskan - 12 timmar sedan

Biblioteket är redo för invigning

Sjöbo På fredag är det åter-invigning av Sjöbo bibliotek som renoverats och dessutom blivit meröppet.Det har tagit nästan ett år, eller rättare sagt flera år att gå från teori och praktik vad gäller huvudbiblioteket i Sjöbo.
Med sviktande utlån och besök på biblioteket insåg verksamhet och politiker att en rejäl uppdatering var av nödvändighet för att locka fler besökare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.