Sydsvenskan > Opinion

Monday, 09 December, 06:51

Sydsvenskan - 03 dec 19 kl. 10:17

Statsvetare: SD kan vara ännu störreSverigedemokraterna befäster sin ställning som näst största parti. – Och det är mycket möjligt att SD är större än så, säger statsvetare Jenny Madestam. I SCB:s nya mätning får Sverigedemokraterna 22,6 procent, medan Socialdemokraterna landar på 26,3 pr.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
SD, Jenny Madestam, SCB, Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StatsvetareSD kan vara , ännustörre
SvD - 02 feb 14 kl. 11:55

Statsvetare: Ännu inte kört för regeringen

Jonas Hinnfors: Socialdemokraterna måste slå åt två håll..

Politologerna - 04 nov 13 kl. 09:46

Om statsvetare i offentligheten och kärleken till ämnet

Det diskuteras ibland om det behövs en statsvetarlicens eller ett slags uppförandekod för statsvetare i offentligheten. Du har tidigare kunnat läsa om detta i tidigare inlägg på min forskarblogg. Bakgrunden till diskussionen är givetvis det betydande och växande genomslag som statsvetare har i offentligheten.

SvD - 22 apr 16 kl. 18:11

Statsvetare: ”Språkrören sitter säkert – ännu så länge”

Förtroendet för Miljöpartiets språkrör är rekordlågt, visar flera nya mätningar. Men ännu så länge är språkrörens ställning inte hotad, tror de statsvetare SvD pratat med..

Politologerna - 04 maj 14 kl. 09:21

Bloggande statsvetare – hela (?) listan!

Det är valår och därmed ett utmärkt tillfälle att kolla in statsvetenskapliga forskarbloggar. Politologerna ger dig hela listan (om någon blogg saknas, tipsa gärna i kommentatorsfältet). I en krönika i New York Times den 15 februari 2014 framförde journalisten Nicholas Kristof en vädjan till forskare om att delta i högre grad i samhällsdebatten.

Politologerna - 10 jul 14 kl. 07:00

Statsvetare: prata mindre, skriv mer

I fredags hade jag förmånen att få delta i ett panelsamtal (som jag bjudit in mig själv till) i Almedalen om huruvida samhällsvetenskapen spelar någon roll eller ej tillsammans med nationalekonomen Andreas Bergh, Anna Dahlberg (Expressen), Mats Edman (Dagens Samhälle) och Marika Lindgren Åsbrink (Socialdemokraterna). Bakgrunden till samtalet var att jag, åtminstone ibland, känner att statsvetenskaplig forskning inte gör något större avtryck i samhället. Statsvetare syns och hörs dagligen i media.

BT - 02 dec 14 kl. 20:16

Statsvetare tror på blocknärmanden

Statsvetare tror att Sverigedemokraternas beslut att försöka att fälla regeringen kan tvinga blocken att närma sig. Då förlorar också partiet sin vågmästarroll.Jonas Hinnfors vid Göteborgs universitet trodde att SD skulle välja att lägga ned rösterna.

SVT - 22 dec 14 kl. 11:14

Statsvetare varnar för regeländring

Det är ingen bra idé att ändra i röstningsreglerna i riksdagen. Då skulle Sverigedemokraterna gå framåt ännu mera. Det säger Karl Loxbo, statsvetare på Linnéuniversitet i Växjö..

SvD - 18 apr 16 kl. 21:46

Statsvetare: "Islamofobi – en fråga som bubblar upp”

Trycket på Miljöpartiet har ökat dramatiskt efter de senaste dagarnas avslöjanden om Mehmet Kaplan. Men det är fortfarande för tidigt att säga hur ministerns avgång påverkar förtroendet för partiet och regeringen, säger statsvetare Johan Hinnfors. – Vi vet ännu inte vem som kommer att ersätta Kaplan permanent, säger Hinnfors..

YLE - 05 mar 17 kl. 11:32

Statsvetare: Regeringskris om Hallo-aho tar över rodret efter Soini

Professorerna Göran Djupsund, Kimmo Grönlund och Jan Sundberg ger sin analys av Sannfinländarnas situation efter Timo Soinis besked om att han avgår som ordförande i juni. Djupsund och Grönlund tror att det blir regeringskris om Halla-aho blir vald till ordförande. Svenska Yle har talat med tre professorer i statsvetenskap.

YLE - 05 mar 17 kl. 11:32

Statsvetare: Regeringskris om Halla-aho tar över rodret efter Soini

Professorerna Göran Djupsund, Kimmo Grönlund och Jan Sundberg ger sin analys av Sannfinländarnas situation efter Timo Soinis besked om att han avgår som ordförande i juni. Djupsund och Grönlund tror att det blir regeringskris om Halla-aho blir vald till ordförande. Svenska Yle har talat med tre professorer i statsvetenskap.

Sydsvenskan - 11 jan 19 kl. 16:17

Statsvetare: Politisk historia som skrivs

S, MP, C och L tycks ha nått en överenskommelse i regeringsfrågan. – Inget är beslutat ännu, men det skulle vara historiskt, säger Tommy Möller, statsvetare vid Stockholms universitet. Förhandlingarna kring regeringsfrågan har varit långa och låsta.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Svensk film ses flitigt i tv-sofforna

Samtidigt som svensk film har svårt att locka publiken till biograferna är den populär hemma i tv-soffan. Fantasydramat "Gräns" sågs av 500 000 personer när den visades på SVT, enligt Anna Croneman, programchef för drama och film på SVT. Under ett samta.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Hjulkalendern del 9: ”Jag är överkänslig mot städer”

I Sydsvenskans hjulkalender tar sig författaren Anna Axfors runt i Skåne på elsparkcykel..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

”Vi håller på att bli avtrubbade av att ständigt översköljas av nyheter.”

Hellre det än att staten styr våra tankar..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Flygbolag måste hjälpa drabbade resenärer

Ryanair stänger sin bas på Skavsta och drar ner på trafiken från Sverige nästa år. Men konsumenter som snuvas på en resa ska inte stå utan ersättning enligt Konsumentverket. Lågprisbolaget Ryanair trafikerar i dag ett 30-tal flyglinjer från Skavsta i Ny.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Knape Lindberg slutar som förbundskapten

Ulrika Knape Lindberg väljer att sluta som förbundskapten för det svenska simhopplandslaget efter OS i Tokyo 2020, då efter 15 år på posten. Det bekräftar hon i en intervju med Dagens Nyheter. – Jag kommer att jobba fram till OS, sedan slutar jag, säger.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Stökigt i Trollhättan – polisbil vandaliserad

Det är oroligt i stadsdelen Kronogården i Trollhättan under söndagskvällen. Polisen larmades vid 18-tiden om flera ungdomar som sprang runt och sköt raketer och smällare i området. – Vi åkte dit.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Brottspodd med eftertanke i stället för våldsporr

”Kulturprofilen” förblir anonym när experterna resonerar kring våldtäktsdomen..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Ingrid Carlberg har skrivit den definitiva Nobel-biografin

Eva Ström ser människan Alfred Nobel komma till liv..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Vått gräs, stress och oförskämda golfare – riskerna på golfbanan är många

Arbetet på golfbanan kan vara riskfyllt..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Frankrike redo ta Trumps hot till WTO

Frankrike är berett att utmana Donald Trump i Världshandelsorganisationen (WTO). USA:s president hotar med strafftullar på champagne och andra franska varor om Parisregeringen inför en särskild skatt på digitala jättar. – Skatten på digitala företag är.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.