Sydsvenskan > Opinion

Monday, 09 December, 06:51

Sydsvenskan - 03 dec 19 kl. 10:17

Ingen privatisering av palliativ vård i Malmö – SD fäller förslagetSD fäller alliansstyrets förslag. ”Bristande utredning om effekterna”.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen privatiseringav , palliativ, vårdi , MalmöSD , fäller, förslaget
Skånskan - 25 sep 19 kl. 05:00

Palliativ vård kan slås sönder

MALMÖ Kritiken växer från läkare och personal mot alliansens beslut att utreda en privatisering av den specialiserade palliativa vården i Malmö och Trelleborg.
Åtta överläkare på enheten har gått ut och pekat att vården bedrivs bäst i region Skånes regi.– Vi i personalgruppen menar att det är många erfarenheter som riskerar att slås sönder om regionen går ut och upphandlar den specialiserade palliativa vården istället för att ta tillvara på våra kunskaper inom regionen, säger Margret Skuladottir, som är en av överläkarna.

Skånskan - 24 okt 19 kl. 19:20

Ett steg närmare privatisering

Skåne
Ännu ett steg mot en privatisering av den palliativa specialvårdsenheten i Malmö togs på torsdagens möte i Primärvårdsnämnden. Detta trots en massiv kritik från personalen, och att den egna utredningen pekar på många problem och risker.
Socialdemokraterna menar att det borgerliga styret vill privatisera till varje pris medan primärvårdsnämndens ordförande Birte Sandberg (C) säger att Alliansen bara vill gå vidare med att utreda en privatisering.

Skånskan - 03 dec 19 kl. 11:53

SD fäller privatisering av palliativ vården i Malmö

SKÅNE
Sverigedemokraterna kommer att fälla förslaget att upphandla den specialiserade palliativa vården i Malmö.
När ärendet tas upp på hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdag är dock tanken att yrka på att utredningen om offentlig kontra privat vård i Trelleborg fortsätter. – Trelleborgarna har fått så många löften om palliativa vårdplatser att vi inte kan svika dem fler gånger, menar Camilla Nordström, gruppledare för SD i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Trelleborgs Allehanda - 03 dec 19 kl. 13:21

Besked: Nej till privatisering av palliativ vård i Trelleborg

Det blir ingen privatisering av den palliativa specialistvården i Trelleborg och Malmö. Både Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna avser att rösta nej till en sådan upphandling. .

Trelleborgs Allehanda - 30 mar 16 kl. 03:00

Palliativ vård behövs i Trelleborg

Frågan om att centralisera eller decentralisera vård är inte alltid enkel, men för Vänsterpartiet är det grundläggande att drivkrafterna för förändringar måste vara att vården ska utvecklas och bli bättre. I fallet med flytten av palliativa platser från Trelleborg till Malmö verkar det enbart vara ekonomin som driver på..

Sydsvenskan - 09 maj 19 kl. 17:00

Alliansen vill privatisera vård av dödssjuka i Malmö och Trelleborg

Över 100 anställda berörs på palliativ avdelning och hemvård i livets slutskede..

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 19 kl. 16:00

Utredning klar om privatisering av palliativa vården i Trelleborg

Utredningen om förutsättningarna för att upphandla den specialiserade palliativa vården i Trelleborg och Malmö är klar. ”Jag bedömer att det är den enda framkomliga vägen för att öppna slutenvårdsplatserna i Trelleborg”, säger Gilbert Tribo (L) hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande..

Trelleborgs Allehanda - 04 nov 19 kl. 16:30

S-politiker: Privatisering riskerar att slå sönder palliativa vården

Alla partier vill öppna de palliativa slutenvårdsplatserna på Trelleborgs lasarett. Men hur det ska gå till råder det stor oenighet om. En majoritet av primärvårdsnämnden anser att det är möjligt att upphandla den specialiserade palliativa vården i Trelleborg och Malmö, men oppositionen är starkt kritisk..

Skånskan - 02 okt 19 kl. 21:50

Risk för personalbrist och kompetensflykt

MALMÖ Kompetensflykt, personalbrist och svårigheter att mäta de mjuka värdena vid vård i livets slutskede.
Det är några av problemställningarna i utredningen om framtiden för den palliativa specialistvården i Malmö och Trelleborg.Utredaren, hälso- och sjukvårdsdirektör Pia Lundbom, drar ändå slutsatsen att trots vissa utmaningar skulle en upphandling vara möjlig.

Skånskan - 09 maj 19 kl. 17:13

Oenighet i regionen om palliativa vården

Malmö/Trelleborg. I hopp om att kunna öppna vårdplatser i Trelleborg för den palliativa vården har hälso- och sjukvårdsnämnden beslutat att utreda en privatisering av den specialiserade vården i Malmö-Trelleborg.
Beslutet kritiseras av bland andra Socialdemokraterna.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Svensk film ses flitigt i tv-sofforna

Samtidigt som svensk film har svårt att locka publiken till biograferna är den populär hemma i tv-soffan. Fantasydramat "Gräns" sågs av 500 000 personer när den visades på SVT, enligt Anna Croneman, programchef för drama och film på SVT. Under ett samta.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Hjulkalendern del 9: ”Jag är överkänslig mot städer”

I Sydsvenskans hjulkalender tar sig författaren Anna Axfors runt i Skåne på elsparkcykel..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

”Vi håller på att bli avtrubbade av att ständigt översköljas av nyheter.”

Hellre det än att staten styr våra tankar..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Flygbolag måste hjälpa drabbade resenärer

Ryanair stänger sin bas på Skavsta och drar ner på trafiken från Sverige nästa år. Men konsumenter som snuvas på en resa ska inte stå utan ersättning enligt Konsumentverket. Lågprisbolaget Ryanair trafikerar i dag ett 30-tal flyglinjer från Skavsta i Ny.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Knape Lindberg slutar som förbundskapten

Ulrika Knape Lindberg väljer att sluta som förbundskapten för det svenska simhopplandslaget efter OS i Tokyo 2020, då efter 15 år på posten. Det bekräftar hon i en intervju med Dagens Nyheter. – Jag kommer att jobba fram till OS, sedan slutar jag, säger.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Stökigt i Trollhättan – polisbil vandaliserad

Det är oroligt i stadsdelen Kronogården i Trollhättan under söndagskvällen. Polisen larmades vid 18-tiden om flera ungdomar som sprang runt och sköt raketer och smällare i området. – Vi åkte dit.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Brottspodd med eftertanke i stället för våldsporr

”Kulturprofilen” förblir anonym när experterna resonerar kring våldtäktsdomen..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Ingrid Carlberg har skrivit den definitiva Nobel-biografin

Eva Ström ser människan Alfred Nobel komma till liv..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Vått gräs, stress och oförskämda golfare – riskerna på golfbanan är många

Arbetet på golfbanan kan vara riskfyllt..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Frankrike redo ta Trumps hot till WTO

Frankrike är berett att utmana Donald Trump i Världshandelsorganisationen (WTO). USA:s president hotar med strafftullar på champagne och andra franska varor om Parisregeringen inför en särskild skatt på digitala jättar. – Skatten på digitala företag är.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.