Dagens PS > Ekonomi

Monday, 09 December, 09:23

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 10:11

Kinas mothugg: Stoppar amerikanska krigsfartygKina stoppar amerikanska krigsfartyg och stridsflygplan i Hongkong efter att Trumpadministrationen backat upp de protesterande i staden. Det rapporterar Nikkei Asian Review. President Donald Trump undertecknade förra veckan en kongresslag som uttryckligen stödjer de protesterande. Från kinesiskt håll betraktas detta som ett ”allvarligt brott mot internationell rätt” och ”allvarlig inblandning i Kinas inre angelägenheter”, sade Kinas utrikesministerium på måndagen. Det kinesiska svaret på lagen har blivit att amerikanska krigsfartyg inte längre får lägga till i Hongkong.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Hongkong, Trumpadministrationen, Nikkei Asian Review, Donald Trump, Kinas, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinas, mothugg, Stopparamerikanska , krigsfartyg
SvD - 14 mar 14 kl. 13:44

Kinas centralbank stoppar mobilbetalningar

Kinas centralbank har beordrat ett totalstopp för vissa mobila betaltjänster, bland annat sådana baserade på QR-koder och olika former av virtuella kreditkort. Beskedet är ett hårt slag mot it-bolag som Tencent och Alibaba som satsat stort på tekniken..

SvD - 14 mar 14 kl. 13:44

Kinas centralbank stoppar mobilbetalningar

Kinas centralbank har beordrat ett totalstopp för vissa mobila betaltjänster, bland annat sådana baserade på QR-koder och olika former av virtuella kreditkort. Beskedet är ett hårt slag mot it-bolag som Tencent och Alibaba som satsat stort på tekniken..

GöteborgsPosten - 25 nov 14 kl. 13:46

Frankrike stoppar krigsfartyg till Ryssland

DI - 3 timmar sedan

Kinas handelsöverskott lägre än väntat

Kinas utrikeshandel genererade ett överskott på motsvarande 38,73 miljarder dollar i november, att jämföra med ett….

DN - 30 sep 18 kl. 22:58

USA-jagare markerar mot Kinas dominans vid omstridda öar

Kinas ökade militära närvaro i Sydkinesiska havet har kritiserats kraftigt – inte minst av en Haag-domstol som underkänner landets territoriella anspråk i regionen.  På söndagen seglade ett amerikanskt krigsfartyg nära de omstridda Spratlyöarna i en manöver för att utmana Kinas dominans. .

DI - 14 feb 19 kl. 11:10

Kinas vice premiärminister tackar nej till handelssamtal med britter

Kinas vice premiärminister uppges hastigt ha ställt in sin medverkan i planerade handelssamtal med Storbritannien i helgen. Detta sedan den brittiske försvarsministern hotat med att skicka krigsfartyg till Stilla havet utanför Kinas kust..

Dagens PS - 23 aug 19 kl. 14:55

Kinas hämnd på USA: Tullar för 75 miljarder dollar

Kina kommer att höja importtullarna på ytterligare amerikanska varor till ett värde av 75 miljarder dollar. Det uppger landets finansdepartement på fredagen, enligt Bloomberg News. Tullarna är en mothugg efter Donald Trumps höjningar av tullarna på varor från Kina.

DI - 26 feb 14 kl. 10:27

Smog stoppar Kinas industrier

I Kinas huvudstad Peking rekommenderas invånarna just nu att stanna inne – smogen är för allvarlig. Fast Kinas president Xi Jinping vågar sig ut utan munskydd..

HBL - 06 feb 15 kl. 18:11

Finska krigsfartyg byggs knappast på ryskägt varv

Varvet i Helsingfors får knappast någon beställning då marinens nya krigsfartyg börjar byggas om några år. Flera källor som HBL talat med uppskattar att de nya krigsfartygen inte kan byggas i Helsingfors. Orsaken är att varvet ägs av ett ryskt statsbolag.

Helsingborgs Dagblad - 25 apr 19 kl. 15:59

Kinesisk-fransk incident med krigsfartyg

Kinesiska försvarsdepartementet offentliggör nu en incident i Taiwansundet den 7 april där kinesiska krigsfartyg skickades ut för att jaga bort ett franskt krigsfartyg. – Den kinesiska militären sände krigsfartyg i enlighet med lagen för att identifiera.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Storbank betalar dyrt för att slippa utredning

Deutsche Bank betalar 15 miljoner euro, motsvarande 158 miljoner kronor, för att avsluta en utredning kring penningtvätt och skatteflykt åt tyska kunder. Det skriver Wall Street Journal. I ett uttalande sade banken och åklagarmyndigheten i Frankfurt att uppgörelsen återspeglar tillkortakommanden i bankens regelefterlevnad och rapporterad misstänksam aktivitet som involverar tyska kunder och offshore-konton mellan 2015 till 2018.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Swedbank stuvar om – Baltikumchef lämnar

Swedbank skapar en helt ny organisation och syftet är att förtydliga styrningen. Beslutet innebär att bankledningen bantas med tre personer till 14. Nuvarande koncernriskchefen Helo Meigas och nuvarande chefen för Baltisk bankrörelse Charlotte Elsnitz, lämnar banken.

Dagens PS - 1 timme sedan

Gotländsk uppstickare laddar för storpremiärer

Starka samarbetspartner och lovande testresultat bäddar för ett försäljningsgenombrott när Nordic MTF-listade digitalspelsstudion Three Gates inom kort lanserar nya spel globalt. Det händer mycket i Visby just nu, inte minst hos Three Gates, som är mitt uppe i en rad spännande förändringar. I fokus står lanseringar av spel som företaget har arbetat intensivt med att utveckla under året som gått.

Dagens PS - 1 timme sedan

Har du köpt alla julklappar än?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Många tycker att julen är en stressig tid, och det med all rätt.

Dagens PS - 1 timme sedan

Så får ditt barn 100 miljoner till pension

Det är mycket enklare än du tror, förklarar kapitalförvaltare i Di TV. Exemplet som förvaltarproffset ger går ut på att placera hela barnbidraget under barnets uppväxt i 16 år – det motsvarar en total summa på 240.000 kronor – och sedan fortsätter placeringen rulla på.

Dagens PS - 1 timme sedan

Sista chansen för i år att göra aktieklipp

Börsveckan rekommenderar köp av Allgon, Academedia och Recipharm i årets sista utgåva. Tidningen ger rådet avvakta för Engelska Skolan, Mentice, K-Fastigheter, Railcare och Note. Teknikbolaget Allgons stora förvärv av Tele Radio ser ut att leverera bra resultat.

Dagens PS - 1 timme sedan

Dramatisk vecka väntar svensk politik: ”Omoget”

Jonas Sjöstedt (V) står fast vid hotet om att fälla regeringen med stöd av M, KD och även SD. Bakgrunden till den plötsligt uppkomna och oheliga alliansen är regeringens planer att privatisera Arbetsförmedlingen. Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt beskriver det som ett ”privatiseringskaos” där Socialdemokraterna gett efter för påtryckningar från stödpartierna C och L.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Försiktig start på börsveckan i Asien

Avslagen öppning på måndagen i regionen, uppger Omni Ekonomi. Enligt sajten inleder japanska Nikkei och Kospi i Sydkorea handelsveckan på aktiemarknaden i Asien starkast med uppgångar på vardera 0,4 procent. Shanghaibörsen stod däremot på minus med 0,1 procent vid tidpunkten för börsrapporten, klockan 05.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Bostadspriserna starkare nu än för ett år sedan

Bostadsmarknaden visar fortsatt små prisförändringar i november. Det framgår av statistik från Svensk Mäklarstatistik. Under den senaste månaden sjönk bostadsrättspriserna i riket med 1 procent medan villapriserna var oförändrade.

Dagens PS - I förrgår: 12:47

Apotea är årets nätbutik – för sjätte året i rad

Nätapoteket Apotea utses av sajten Prisjakt till årets nätbutik. Företaget har dominerat listan sex år i rad. ”De har lika många vinster i Årets nätbutik som Messi tagit guldbollar”, säger Prisjakts Nordenchef Carl Vult von Steyern.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.