Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 10 December, 01:43

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 10:14

Gängen fixar pengar med kortbedrägerierKortbedrägerier blir allt vanligare när gängen i Sverige ska finansiera sin verksamhet. Polisen tror att 2019 går till historien som ett rekordår. Förra året stals 210 miljoner kronor från betalkort, där de kriminella endast hade tillgång till kortuppgifter – en siffra som Polisen tror kan ha ökat i år, skriver Sveriges Radio. Polisen tror också att kortbedrägerierna har ersatt värdetransportrånen för organiserad brottslighet. I år har enbart två värdetransportrån skett efter att säkerheten har stärkts.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sverige, Polisen, Sveriges Radio, Jan Evensson, Stockholm, Gängen, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gängen, fixar, pengarmed , kortbedrägerier
Cornucopia - 08 dec 15 kl. 12:45

Har du utsatts för kortbedrägerier?

På förekommen anledning kan man ställa sig frågan om hur vanligt kortbedrägerier är. Svara gärna i enkäten nedan.

En nedsida med det kontantlösa samhället är att kortbedrägerierna skenar.

Cornucopia - 12 jul 15 kl. 12:13

De vanligaste anledningarna till kortbedrägerier

Enligt uppgift från personer i banksektorn med insyn i kortbedrägerier är de vanligaste anledningarna att man besökt USA eller använt kort på oseriösa Internetsajter. Kortskimning är fortfarande mycket stort i USA, medan risken för skimning är mycket låg hemma i Sverige.
En grov och förenklad bedömning landar i att 50% av alla kortbedrägerier som når banksystemet beror på att kunder använt kort på oseriösa sajter, som sedan drar mer än överenskommet eller fortsätter debitera kortet även efter köpet.

Dagens PS - 29 jul 19 kl. 07:29

Våg av kortbedrägerier – så stoppar du bedragarna

Bedrägerier och i synnerhet kortbedrägerier ökar mest i Sverige enligt ny brottsstatistik. Det här uppger SvD Näringsliv och förklarar, med hänvisning till Brå, att 67.730 kortbedrägerier anmäldes i Sverige fram till juli i år.

Dagens PS - 29 jul 19 kl. 15:52

Kortbedrägerier, Wallenbergs oro och bud på Kappahl

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Våg av kortbedrägerier – så stoppar du bedragarna
Bedrägerier och i synnerhet kortbedrägerier ökar mest i Sverige enligt ny brottsstatistik: 67.730 kortbedrägerier anmäldes i Sverige fram till juli i år.

PrivataAffärer - 11 jul 19 kl. 16:09

Ny EU-lag kan försvåra kortbedrägerier

Enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådet anmäldes 67 300 kortbedrägerier under det första året.  Ifjol var ett rekordår för bedrägerier med kortuppgifter som stulits på nätet vid olika dataintrång. Under det första halvåret 2019 utgör det fortfarande den vanligaste formen av bedrägeri.

Cornucopia - 23 jan 16 kl. 14:38

Kraftiga ökningar av kortbedrägerier mot Handelsbanken och Nordea - resesajter misstänkta?

Efter gårdagens uppgifter om kraftigt ökade kortbedrägerier mot Swedbank, har jag fått in uppgifter om att det samma gäller hos Handelsbanken och Nordea. Gemensam nämnare för de drabbade jag varit i kontakt med verkar vara någon resesajt.

Enligt uppgift ska Nordea sagt att de hade ovanligt mycket bedrägerier just nu.

Sydsvenskan - 15 apr 16 kl. 22:56

Anmälda kortbedrägerier fördubblade

Under det första kvartalet i år har polisen fått in cirka 25 000 anmälningar om kortbedrägerier — vilket är en fördubbling jämfört med samma period i fjol, skriver Svenska Dagbladet (SvD). Enligt förundersökningsledare Jan Olsson på Nationellt bedrägericentrum stjäls stora mängder kortuppgifter via datorintrång.— Försäljningen sker sedan på både öppna och mörka delar av internet.

YLE - 26 maj 16 kl. 04:00

Polisen utreder rekordmånga kortbedrägerier – fördubbling på ett år

Det har skett en rekordstor ökning av betalkortsbedrägerier som drabbar finländare - främst på internet. De här bedrägerierna har mer än fördubblats jämfört med i fjol, och det syns inget klart slut på trenden. - Ur finländskt perspektiv är de allt fler betalkortsbedrägerierna ett unikt fenomen.

SR - 03 dec 19 kl. 04:00

Polisen: Kortbedrägerier finansierar gäng

Kortbedrägerier har blivit ett sätt för den organiserade kriminaliteten att få in pengar i verksamheten och därmed ersatt rån mot banker och värdetransporter..

Cornucopia - 22 jan 16 kl. 12:13

Kraftig ökning av kortbedrägerier mot Swedbank i december

Foto: SwedbankSwedbanks kunder har drabbats av en kraftig ökning av kortbedrägerier i december månad. Handläggningstiderna har ökat kraftigt.
Normalt har Swedbank fjorton dagars handläggningstid för kortbedrägerier.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 9 timmar sedan

I morgon kan TV4 försvinna för en av tre svenskar

Com Hem uppger på sin Facebook-sida att företaget ”antagligen” kommer att släcka ner TV4-kanalerna i dagarna. Anledningen är en konflikt där bolaget menar att TV4 inte vill delta i förhandlingar.  Tele2:s vd Anders Nilsson varnade redan i slutet av november för att Com Hem och Boxer skulle kunna vara tvungna att stänga ner TV-kanalerna på grund av brister i förhandlingarna mellan parterna, i en kommentar till Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 11 timmar sedan

En stark vision hämtar kraft inifrån

I förra veckans krönika refererade jag till boken ”Good to Great” och hur forskare identifierat ett nivå-fem-ledarskap, eller coachande ledare, på de ledande positionerna i de mest framgångsrika företagen. Detta förvånade forskningsteamet bakom ”Good to Great”, då de intuitivt hade förväntatsigatt finna transformerande ledare i toppen på de mest framgångsrika företagen. Ledare som med en inspirerande vision och en tydlig strategi lett dessa till stor framgång.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Jobs-signerad diskett såld för nära miljonen

En diskett med en signatur från Steve Jobs såldes i helgen för ungefär 800.000 svenska kronor. Disketten tillverkades runt 1988.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Butiksjätte drar tillbaka jultröja med ”tomteknark”

Walmart har hamnat i blåsväder på grund av en jultröja där tomten till synes gör sig redo att snorta kokain. Nu ber företaget om ursäkt. Det rör sig om en tröja där jultomten sitter bakom ett bord med tre vita linjer som ser ut som kokain, skriver CNN.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ny rapport: Stor okunskap om refinansiering

Många väljer att ta privata blancolån i stället för att utnyttja bostaden. Helt i onödan, visar en ny rapport. Det är Bluestep som i sin senaste rapport för 2019 undersökt hur många som känner till refinansiering, alltså begreppet för att ta ett nytt lån för att betala av på gamla lån.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Före detta Kina-ambassadör åtalas

Sveriges före detta ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, åtalas för brott mot rikets säkerhet. Detta meddelar en åklagare på måndagen. Misstanken gäller möten på Sheraton Hotel med kinesiska affärsmän.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Aktie kollapsar – största raset sedan noteringen

Moberg Pharma föll i öppningen med över 50 procent sedan bolaget publicerat studieresultat för MOB-15 för nagelsvamp. Bolaget nådde primära och sekundära effektmål, men var sämre på en viktig punkt, skriver Börsplus i en kommentar. Moberg Pharma har tidigare angett fotsvampsmedlet Jublia som den tydligaste konkurrenten till ett framtida läkemedel MOB-015.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Hälften av toppcheferna ser ingen AI-nytta

Många vd:ar och chefer är skeptiska till den nya tekniken, visar rapport. Hela 47 procent av vd:arna och andra chefer uppger i en Novus-undersökning, som beställts av finansgruppen Svea, att de inte ser någon nytta med artificiell intelligens, AI, skriver Kvalitetsmagasinet. Nästan sju av tio, 69 procent, har inga planer på att introducera tekniken på sina företag.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Inrikesflyget fortsätter att tappa stort

Trafiken vid statliga flygplatsoperatören Swedavias tio flygplatser i Sverige sjönk med 7 procent under november jämfört med samma månad förra året. Inrikes minskade mest. Antalet inrikesresenärer minskade med 11 procent till 1,079 miljoner passagerare.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Expert: Så blir du mer effektiv på kontoret

Här är vanligaste felet folk gör, enligt experten på området som DN intervjuat. ”Ett vanligt misstag är att vi tittar på andra människor och tänker att vi vill ha deras arbetsrutiner. I själva verket behöver du titta på dig själv och ta reda på vad du lägger mycket tid och energi på”, säger Nina Modig, civilingenjör med doktorsexamen från Chalmers tekniska högskola, till tidningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.