Skånskan > Opinion

Thursday, 12 December, 05:19

Skånskan - 03 dec 19 kl. 09:59

Offer som valpropagandaAnhöriga har reagerat starkt på att Boris Johnson använder Jack Merritt och Saskias Jones död i terrordådet vid London Bridge för att kritisera det han betraktar som mjäkighet mot brottslingar. Jack och Saskia hade båda läst kriminologi i Cambridge och var förespråkare för bättre rehabilitering och utbildning för brottsdömda. Terrordådet inträffade vid ett möte där kriminologer och brottsdömda deltog för att diskutera fångars ökade möjlighet till utbildning i fängelset.
Offrens familjer vädjade till Johnson att inte använda deras barns död i politiska syften under den i Storbritannien pågående valrörelsen. Men Boris Johnson vill vinna val och terroristen Usman Khans frisläppande ger med största sannolikhet röster åt de konservativa.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Boris Johnson, Jack Merritt, Saskias Jones, London Bridge, Saskia, Cambridge, Johnson, Storbritannien, Usman Khans, Khan, EU, Brexit, Mohammed, Johnsons, Meritts, David, Twitter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Offersom , valpropaganda
YA - 31 maj 18 kl. 12:00

Slängd valpropaganda: SD-gruppledaren om Linander: ”En av de tjänstemän jag har förtroende för”

"Inte helt lämpligt” säger SD-gruppledaren Per Gustafsson om kanslichefen Johan Linanders uppmärksammade ”städning” av SD-valpropaganda i en matbutik. Samtidigt har Gustafsson förtroende för Johan Linander, kommenterar han till YA..

YLE - 19 jan 19 kl. 17:59

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 14 okt 13 kl. 12:34

Biaudet: Vi är skyldiga att hjälpa offer för sexhandel

Minoritetsombudsman Eva Biaudet säger att vi är skyldiga att hjälpa offer för sexhandel. Hon uttalar sig med anledning av nyheten i Helsingin Sanomat i går om att allt fler prostituerade söker hjälp i Finland. Ur en etisk synvinkel kan vi tänka oss att vår skuld är lite större i sådana här fall än när det gäller andra flyktinggrupper, säger Biaudet.

YLE - 10 mar 16 kl. 16:01

Vårdpersonal känner inte igen offer för människohandel

Kunskapen om medvetenheten människohandel och dess offer är mycket tunn inom den finländska hälsovården. Det är en stor utmaning, eftersom offren för människohandel sköts inom bashälsovården och kommunerna socialservice. Mänskohandel är ett fenomen som finns i det dolda och därför möter sällan vanliga finländare det varken på sina jobb som sjukskötare eller i vardagslivet annars.

YLE - 23 feb 17 kl. 13:58

Migri blir försiktigare med att avvisa offer för människohandel till Italien

Migrationsverket i Finland (Migri) har kollat förhållandena för offer för människohandel i Italien. Enligt Migris bedömning har Italien en bra lagstiftning vad gäller offer för människohandel, men systemet är hårt överbelastat. Efter kritik om hur offer för människohandel utvisas har Migri gjort ett besök på plats i Italien tillsammans med Polisstyrelsen, diskrimineringsombudsmannen och hjälpsystemet för offer för människohandel för att kolla läget.

Sydsvenskan - 06 feb 12 kl. 10:34

Carmen - typiskt offer för partnervåld

Så skulle en brottsforskare ha sammanfattat operan.
Don Josés dråp av Carmen är ur brottsstatistiksynpunkt ett helt realistiskt dåd. På alla punkter utom en uppfyller mordet alla kriterier för den allra vanligaste typen av dödligt våld i Sverige.

YLE - 12 mar 15 kl. 04:36

Stort mörkertal av offer för människohandel

Nanna Rosengård i Dagsmark, Kristinestad, vill väcka en diskussion om människohandel. Hon har som missionär sett hur verkligheten ser ut i Grekland, och känner till att även Finland har en rätt stor genomströmning av offer för människohandel. När det gäller människohandel i vårt eget land, anser Nanna Rosengård att det finns ett stort mörkertal.

Dagen - 05 jul 11 kl. 03:00

Här får människohandelns offer stöd

Varje år köps och säljs miljoner människor; människohandeln brukar kallas för vår tids slavhandel. På Talita center i Stockholm erbjuder man stöd på kristen grund till offer för prostitution och människohandel. Efter några trevande steg har de i år fått en fungerande organisation, och växer hela tiden.

Nyheter 24 - 08 mar 12 kl. 13:38

Utsatta för kvinnomisshandel: "Vi är inga jävla offer"


Nyheter24 möter ordföranden för organisationen Slagfärdiga: "Vi talar fast vi är nedstystade". ? I början var media eniga, oavsett forum, när jag skulle fotograferas.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 14:23

Snart tusen offer för nätsexbrott

Anmälningar om unga som utsatts för sexbrott över nätet skjuter i höjden i år.På kort tid har tre omfattande härvor rullats upp, med offer så unga som tolv år. Gärningsmännen beskrivs av polisen som otroligt hänsynslösa.

BT - 28 okt 14 kl. 14:23

Snart tusen offer för nätsexbrott

Anmälningar om unga som utsatts för sexbrott över nätet skjuter i höjden i år. På kort tid har tre omfattande härvor rullats upp, med offer så unga som tolv år. Gärningsmännen beskrivs av polisen som otroligt hänsynslösa.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Person misshandlad vid järnvägsstation

Landskrona En man påträffades under onsdagskvällen skadad vi järnvägsstationen i Häljarp. Mannen som är i 20-års ålder uppger att han angripits av tre maskerade män, enligt polisen.  De maskerade männen ville enligt polis råna mannen på en jacka.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bråk i Hermodsdal- två misshandlade

Malmö Polis kallades vid 17.30 till ICA i Hermodsdal efter att flera uppringare larmat om ett större bråk. – Enligt en uppringare ska ett större gäng ha bråkat och en av personerna ska ha haft ett knivliknade föremål, säger Evelina Olsson, på polisen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Matservering får fortsätta nästa år

STAFFANSTORP Pilegårdens restaurang ska servera mat även 2020 men tvingas hålla sommarstängt under ett par månader.Beskedet gavs när kommunfullmäktige på onsdagen återupptog sitt icke avslutade budgetmöte i november. Då hann man bara klubba utbildningsnämndens ram för 2020.

Skånskan - 11 timmar sedan

Tåg står stilla på Öresundsbron -inställda avgångar

Flera tåg har ställts in och flera avgångar har förenats efter att ett tåg fastan på Öresundsbron. Enligt trafikverket ska anledningen vara ett tekniskt fel. Det är ännu oklart när tågtrafiken mellan Malmö och Köpenhamn kommer löpa på normalt igen..

Skånskan - 12 timmar sedan

Hittade misstänkt bomb

Kristianstad Ett misstänkt farligt föremål anträffades vid 14:40 på onsdagseftermiddagen, på Bokvägen i Kristianstad. Föremålet fanns utomhus, och efter en inledande kontroll från polisens sida tillkallades nationella bombskyddet. I området finns många flerfamiljshus.

Skånskan - 12 timmar sedan

Resurser mot våld

Polismyndigheten medger att de har nedprioriterat våld i nära relationer, trots att den officiella linjen varit att man satsat mycket resurser på det. Det enligt Michael Johansson, chef för den utredningssektion som ägnar sig åt brott i nära relationer i polisområde Syd.
Polisens medgivande lär komma som en lättnad för dem som utsatts upprepade gånger och inte upplevt att deras situation uppmärksammats av polisen eller att chansen för att gärningsmannen kan lagföras har varit tillräckligt stor.

Skånskan - 12 timmar sedan

Bedrägerivarningar

Margareta i Hässleholm utsattes för en typ av bedrägeriförsök som blir allt vanligare. Hon berättar i Norra Skåne att någon som sade att han ringde från IKANO-banken sade att hon hade beviljats ett större lån. Det kan vara en sämre strategi än tidigare bedrägeriförsök: äldre är ofta uppfostrade med att det är viktigt att ”göra rätt för sig”.

Skånskan - 12 timmar sedan

Tog strypgrepp på kvinna på hotell

Malmö Under många år hade paret ett stormigt förhållande där kvinnan säger att hon utsattes för såväl psykisk som fysisk misshandel.
På nyårsafton polisanmälde hon den 33-årige mannen sedan han tagit strypgrepp på henne.Mannen och kvinnan hade från och till varit ett par sedan tonåren, och även fått ett barn ihop.

Skånskan - 12 timmar sedan

Fortfarande vetenskap

Greta Thunbergs tal till ett håglöst klimatmöte var inte nådigt. Särskilt västvärlden beter sig skamlöst, enligt henne. Man kan se det som att Thunbergs budskap kommer alltmer från vänster.

Skånskan - 12 timmar sedan

Biblioteket är redo för invigning

Sjöbo På fredag är det åter-invigning av Sjöbo bibliotek som renoverats och dessutom blivit meröppet.Det har tagit nästan ett år, eller rättare sagt flera år att gå från teori och praktik vad gäller huvudbiblioteket i Sjöbo.
Med sviktande utlån och besök på biblioteket insåg verksamhet och politiker att en rejäl uppdatering var av nödvändighet för att locka fler besökare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.