PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 14 December, 04:11

PrivataAffärer - 03 dec 19 kl. 09:55

Swedbank: Aktier har mer att ge inför 2020Konjunkturen, brexit och handelsavtalet i konflikten mellan USA och Kina har varit och är fortsatt vad som får ses som ”de vanliga frågorna” för aktiemarknadens utveckling, skriver Swedbank. Dessutom är faktumet att centralbankerna inte kan motivera räntehöjningar positivt för bolagen och världens börser. – Den låga räntan innebär att det kortsiktigt är svårt att motivera att lämna aktiemarknaden till förmån för räntemarknaden, säger aktiestrategen Mattias Isakson. – Sammantaget anser vi att miljön bör gynna såväl aktiemarknaden som krediter när investerare letar avkastning.  Neutralt mellan regioner Swedbank rekommenderar också en regionneutral allokering eftersom det samtidigt som exponering mot aktier ses som avgörande att det ”finns för- och nack
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Kina, Swedbank, Mattias Isakson, SEB, Nordea, FOMO, Federal Reserves, QE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, Aktierhar , meratt ge inför , 2020
Dagens PS - 30 aug 19 kl. 15:58

Persson köper Swedbank-aktier för 3 miljoner

Swedbanks styrelseordförande Göran Persson storköper i Swedbank. Den 29 augusti har Persson, genom bolaget Baven, köpt 25.000 A-aktier i banken.

DI - 09 okt 19 kl. 15:34

Rutger Arnhult har sålt sina Swedbank-aktier: ”Bra affär”

Finansmannen och fastighetsinvesteraren Rutger Arnhult sålde i september sina Swedbank-aktier för närmare 120 miljoner….

Affärsvärlden - 21 feb 19 kl. 11:25

Insynspersoner köper Swedbank-aktier

Tre insynspersoner har det senaste dygnet köpt aktier i Swedbank..

Sydsvenskan - 30 aug 19 kl. 15:22

Göran Persson köper Swedbank-aktier

Swedbanks nye styrelseordförande Göran Persson har köpt 25 000 aktier i Swedbank, rapporterar Dagens industri. Göran Persson har betalat en genomsnittlig snittkurs på 123 kronor för aktierna vilket innebär en total investering på runt 3,1 miljoner krono.

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 19 kl. 15:22

Göran Persson köper Swedbank-aktier

Swedbanks nye styrelseordförande Göran Persson har köpt 25 000 aktier i Swedbank, rapporterar Dagens industri. Göran Persson har betalat en genomsnittlig snittkurs på 123 kronor för aktierna vilket innebär en total investering på runt 3,1 miljoner krono.

DI - 26 feb 16 kl. 21:47

Carl Bennet stödköper Swedbank-aktier

Industrinestorn Carl Bennet stödköper aktier för att stötta Swedbanks pressade ordförande Anders Sundström. I veckan har han köpt aktier värda 1,6 miljoner i storbanken, uppger Svenska Dagbladet..

Dagens PS - 11 apr 19 kl. 08:25

Swedbank efterlyser mer finanspolitik

Sverige behöver mer finanspolitiska åtgärder. Den bedömningen gör storbanken Swedbank i sin prognosrapport Swedbank Economic Outlook. ”Svensk ekonomi har visat god motståndskraft mot inbromsningen i den globala ekonomin.

DI - 08 jun 17 kl. 15:00

Affärsvärlden: Dags att sälja sina Swedbank-aktier

Affärsvärlden rekommenderar köp i stålhandlaren BE Group och vårdbemannaren NGS medan Swedbank däremot ges en säljrekommendation och Alfa Laval anses vara fullvärderad..

VA - 25 feb 19 kl. 11:35

Småsparare storköper Swedbank-aktier efter kursraset

Nätmäklaren Avanza rapporterar om kraftig ökning av Swedbank-aktieägare bland sina kunder. .

SVT - 01 apr 19 kl. 18:07

Styrelseledamöter sålde Swedbank-aktier före SVT:s avslöjande

De båda arbetstagarrepresentanterna i Swedbanks styrelse sålde sina aktier de just fått i mitten av februari i år, en vecka före Uppdrag Gransknings avslöjande om penningtvätt. Aktieförsäljningarna godkändes av Swedbanks jurister. I samband med avslöjandet rasade Swedbanks aktie.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Kina: Stora framsteg i förhandlingarna med USA

På torsdagen rapporterade Wall Street Journal att Kina och USA var överens om ett avtal där inga nya tullar skulle införas den 15 december och tidigare tullar skulle sänkas, i utbyte mot köp av amerikanska jordbruksvaror. Detta fick världens börser att lyfta på fredagsförmiddagen. Men uppgången kom av sig efter att Donald Trump twittrat att Wall Street Journal har fel i sin rapportering, särskilt om tullarna.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Ny Trump-tweet dämpar handelsoptimismen

  På torsdagen rapporterade Wall Street Journal att Kina och USA var överens om ett avtal där inga nya tullar skulle införas den 15 december och tidigare tullar skulle sänkas, i utbyte mot köp av amerikanska jordbruksvaror. Kinas handelsdepartement ska hålla en pressträff på fredagen klockan 15.30 svensk tid.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Trading Direkt: Teknisk analys av OMXS30

Morgonens nyhetsflod bar med sig ras i Immunicum och Hansa Biopharma och rus i First North-listade Diamyd Medical. Efter den tekniska analysen gästade Nyhetsbyrån Direkts makrochef, Mikael Sandbladh, som hjälpte oss förstå framtidens kast i brexitfrågan och vad handelsavtalet mellan USA och Kina egentligen innebär. Teknisk analys Tobbes val: OMXS30 (extra lång!

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Hernhag: Fem bolag jag tror på inför 2020

Tom Raffles: Hej! Har du något tips på fem bolag på Mid Caplistan inför 2020?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

De 20 bästa aktierna enligt den ”magiska formeln”

Greenblatts ”En liten bok som slår aktiemarknaden” är något av en klassiker när det gäller finanslitteratur. I boken presenterar han sin ”magiska formel” som ska hjälpa investerare att slå börsen. I korthet går den ut på att investera i bra och billiga bolag.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

DNB: Storytels potential större än vad värderingen antyder

DNB menar att Storytel, som en ledande global ljudboksleverantör, gynnas av skiftet från ”transaktionsbaserad” modell för fysiska böcker till en ”accessbaserad” streamingmodell. ”Vår analys indikerar att vi fortfarande befinner oss i ett tidigt stadie av ljudboksstreaming, med en global penetration på lägre än 1 procent (jämfört med musikstreaming på omkring 7 procent)”, skriver DNB Markets. Enligt DNB Markets analys av Storytels cirka 20 marknader, tror banken att ljudboksföretaget kan nå upp till omkring 6 miljoner abonnenter till 2023.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Pareto: Kursnedgång motiverar höjd rekommendation för Assa Abloy

Det skriver Pareto i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare höjer analyshuset sin rekommendation till behåll från tidigare sälj, men med bibehållen riktkurs på 220 kronor. ”Vi gillar den förvärvsdrivna tillväxten och ser möjligheter till framtida marginalförbättringar från effektivitetsförbättringar som ger stöd för en hög värdering”, skriver Pareto i analysen. För det fjärde kvartalet räknar Pareto med en organisk tillväxt om 1 procent följt av 3,1 procent för helåret 2020 till följd av en ökad efterfrågan under årets andra halva.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Sparekonomen: Två julklappar till aktiemarknaden

Stockholmsbörsen öppnade klart uppåt på fredagen efter uppgifter om att Donald Trump godkänt ett så kallat ”fas ett”-avtal med Kina. Det gör att den nya omgången med tullar som skulle träda i kraft på söndag undviks. Samtidigt har de konservativa partiet Tories i Storbritannien med Boris Johnson i spetsen vunnit en tydlig majoritet i parlamentet vilket banar väg för ett ordnat brittiskt EU-utträde.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Pareto: Kursnedgång i Assa Abloy motiverar höjd rekommendation

Riktkursen på 220 kronor behålls dock. ”Vi gillar den förvärvsdrivna tillväxten och ser möjligheter till framtida marginalförbättringar från effektivitetsförbättringar som ger stöd för en hög värdering”, skriver Pareto i analysen. För det fjärde kvartalet räknar Pareto med en organisk tillväxt om 1 procent följt av 3,1 procent för helåret 2020 till följd av en ökad efterfrågan under årets andra halva.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Här är fredagens färska analyser

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Getinge till behåll från köp. Riktkursen sänks till 180 från 185 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.