Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 09 December, 22:56

Affärsvärlden - 03 dec 19 kl. 10:01

DNB: Hög finansiell risk i fastghetsbolagetSBB har dykt upp som en aktiv kraft i fastighetssektorn, men trots en låg operationell risk har bolaget en betydande finansiell risk. Så summerar DNB läget i SBB..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
DNB, SBB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DNBHög , finansiell, riski , fastghetsbolaget
Supermiljöbloggen - 20 nov 18 kl. 08:34

Klimatförändringarna ses som en finansiell risk av Riksbanken

En ny rapport från riksbanken slår fast att svensk ekonomi kan påverkas till följd av klimatförändringarna. Centralbanker bör därför förbereda sig genom att analysera möjliga följder av klimatförändringar på den finansiella ekonomin, konstaterar rapporten. Konsekvenserna av den globala uppvärmningen kan påverka både den finansiella stabiliteten och penningpolitiken på sikt, skriver Conny Olovsson, filosofie doktor i nationalekonomi vid Riksbankens forskningsenhet, i den nya rapporten "är klimatförändringar relevanta för en centralbank?

DI - 01 sep 17 kl. 06:54

Kinas fastighetsmarknad - källa till finansiell risk

Kinas fastighetsmarknad har blivit en huvudsaklig källa till finansiell risk. Det sade en företrädare för Kinas centralbank, PBOC, enligt China Finance, en publikation från centralbanken, rapporterar Reuters..

PrivataAffärer - 03 dec 19 kl. 10:13

DNB: Hög finansiell risk i SBB

Sedan bolaget grundades har fastigheter till ett värde av mer än 30 miljarder kronor förvärvats och i mitten av november lade SBB ett bud på sektorkollegan Hemfosa. Bolagets fokus på bostäder och kontorslokaler med långa hyreskontrakt och stabila hyresgäster från den offentliga sektorn ger liten risk för hyresintäkterna menar DNB, men samtidigt oroas banken av bolagets kapitalstruktur. ”Dock är den komplexa aktiestrukturen ett större bekymmer enligt oss”, skriver DNB och lyfter förutom A-, B-, och D-aktier, fram att bolaget har utestående hybridobligationer och preferensaktier som tillsammans summerar till 6,8 miljarder som aktieägare borde betrakta som skuld med fasta betalningar.

Realtid - 23 sep 19 kl. 08:54

Rapport: Bankerna utgör mindre finansiell risk idag

Storbankerna utgör en mindre risk för det finansiella systemet idag än för tio år sedan, enligt en rapport från Bank for International Settlements, BIS. .

Affärsvärlden - 19 feb 15 kl. 17:09

Grexit - en liten risk för övriga EMU-länder

Ett eventuellt grekiskt utträde ur EMU, även kallat Grexit, skulle nästan säkert hänga ihop med en betalningsinställelse för Grekland. Det skulle dock sannolikt medföra mindre finansiell risk för övriga EMU-medlemmar nu än vad det skulle ha gjort under den senaste rädslan för Grexit under 2012..

Affärsvärlden - 18 jun 18 kl. 15:38

DNB: Minskad risk i Oncopeptides

Oncopeptides positiva data från Horizon-studien med Ygalo gör att risken i projektet har minskat och att sannolikheten för produktgodkännande har ökat..

DI - 11 apr 12 kl. 16:08

IMF: Längre liv en finansiell risk

Det är ett önskvärt faktum att folk numera lever längre men det är också förknippat med finansiella kostnader, och det är dags att uppmärksamma de finansiella risker som kan följa om livslängden skulle öka mer än väntat..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Nedgång väntas på Wall Street

Veckans handel på Wall Street ser ut att öppna något lägre. Därmed väntas en vändning i indexen efter att fredagens jobbrapport bidragit till en stark avslutning på förra veckan..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Risk att TV4-kanalerna släcks

Tele2 har varnat för att TV4-kanalerna och C more kan släckas för en tredjedel av svenska hushåll natten till onsdagen om de inte kommer överens med Telia. Företaget menar att Telia inte velat förhandla. "Det stämmer inte alls att vi inte förhandlar.

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Saab tar order till den amerikanska marinkåren

Försvarsföretaget Saab har fått en radarrelaterad order till den amerikanska marinkåren, US Marine Corps, som är en av USA:s fem försvarsgrenar. Ordern avser komponenter och delsystem för produktion av radarsystemet G/ATOR..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Sanofi miljardförvärvar

Sanofi har förvärvat Synthorx för 2,5 miljarder dollar för att växla upp inom cancervård, enligt ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Fortnox vd lämnar vid årsskiftet

Styrelsen i affärssystemsbolaget Fortnox och bolagets vd Nils Carlsson har "efter diskussioner gemensamt kommit överens om" att det förestående årsskiftet är en bra tidpunkt för vd-byte. Ny vd blir Tommy Eklund..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

HSBC:s investmentchef lämnar

HSBC:s högprofilerade chef över investeringsverksamheten, Samir Assaf, kommer att lämna sin tjänst, bekräftade banken på måndagen efter en period av medierapportering i saken..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Merck lägger miljardbud på Arqule

Ett dotterbolag till amerikanska läkemedelsbolaget Merck lägger ett kontantbud på 20 dollar per aktie, motsvarande ett totalt värde på 2,7 miljarder dollar, för forskningsbolaget Arqule..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Förslag om ny databas mot penningtvätt

En ny databas hos finanspolisen dit alla banker skickar avvikande transaktioner automatiskt föreslås i en rapport beställd av Bankföreningen..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

SSAB vinnare på börsen

Stockholmsbörsen inledde måndagen med försiktig handel runt nollstrecket men klättrade uppåt innan lunchtid..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Swedbank städar i toppen

Swedbank har beslutat om en genomgripande organisationsförändring för att skapa rakare och tydligare beslutsvägar samt underlätta förverkligandet av bankens strategi. Antalet medlemmar i koncernledningen minskas från 17 till 14 personer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.