Nyan > Svenskfinland

Thursday, 05 December, 21:43

Nyan - I förrgår: 10:00

Rattfull bilist fick villkorligt fängelseTvå månaders villkorligt fängelse, två års körförbud och fyrtio dagsböter på totalt 1 400 euro. Det blev straffet för en bilförare som hade över 1,6 promille i blodet när han körde av vägen. Olyckan inträffade i Saltvik i augusti. Mannen tappade kontrollen över paketbilen, körde över vägen i en högerkurva och hamnade i diket. Han döms för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Saltvik, TEXT, Björkroos, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rattfull, bilistfick , villkorligt, fängelse
Nyan - 11 okt 16 kl. 11:36

Villkorligt fängelse för rattfull bilist

Föraren hade 1,06 promille i blodet och tre passagerare i personbilen när han stoppades i Västra hamnen i september. Tingsrätten dömer honom till 35 dagars villkorligt fängelse för grovt rattfylleri. Prövotiden går ut i oktober 2018.

Nyan - 15 okt 18 kl. 18:00

Villkorligt fängelse för grovt rattfylleri

Ålands tingsrätt har dömt en man till villkorligt fängelse och dagsböter för grovt rattfylleri. Mannen hade i juni år kört personbil från Mariehamn till Lemland trots att han var berusad. Mannen hade en blodalkoholhalt på minst 1,89 promille under färden.

Nyan - 09 okt 14 kl. 18:34

Rattfull kvinna dömdes till villkorligt fängelse

En kvinna har dömts till 50 dagar villkorligt fängelse för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten. Dessutom döms hon till körförbud fram till den sista mars nästa år.
Det var i juli i år som kvinnan körde från en krog i Mariehamn till sitt hem i Finström trots att hon hade druckit alkohol så att alkoholhalt i hennes blod uppgick till 1,70 promille efter färden.

Nyan - 07 nov 14 kl. 08:06

Rattfull dömdes till villkorligt fängelse

En man har dömts till villkorligt fängelse i 35 dagar för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.
Det var i juli som mannen körde bil från Mariehamn till Hammarland trots att alkoholhalten i hans blod var 1,38 promille vid blodprovet efter färden. Vid tillfället tappade mannen herraväldet över bilen och körde i diket.

Nyan - 03 nov 14 kl. 10:10

Villkorligt fängelse för olycksförare

En ung bilist som i juli körde av Getavägen i Finström i hög hastighet har dömts för rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.
Tingsrättens dom blir 25 dagars villkorligt fängelse, körförbud till och med februari nästa år och tjugo dagsböter på totalt 300 euro.
Föraren hade kört en personbil från Mariehamn till Getavägen med en alkoholhalt på minst 1,08 promille efter färden.

Nyan - 30 jul 16 kl. 15:55

Villkorligt fängelse för grovt rattfylleri

Villkorligt fängelse och dagsböter blev straffet för två personer som bland annat gjort sig skyldiga till grovt rattfylleri. Dessutom valde Ålands tingsrätt att skärpa körförbuden enligt den nya lagen om rattfylleri.
I april körde en förare sin bil i Mariehamn med en promillehalt på minst 2,81 i blodet.

YLE - 04 maj 17 kl. 14:54

Villkorligt fängelse för bluffakturor i Vörå

En taxiföretagare i Vörå döms till villkorligt fängelse för att ha skickat bluffakturor till kommunen. Fakturor som hans far, som är anställd vid Vörå kommun, har godkänt. Dessutom har fadern förskingrat pengar.

YLE - 05 maj 15 kl. 12:14

Villkorligt fängelse för man som högg kvinna i nacken

En man i Karleby som knivhögg en kvinna i nacken döms till villkorligt fängelse. Det var sommaren 2014 som mannen högg en kvinna två gånger i nacken och övre delen av ryggen. Kvinnan satt i en soffa och mannen stod framför henne.

YLE - 20 apr 17 kl. 12:53

Ex-bokförare i fackförbund dömd till villkorligt fängelse - kom över 235 000 euro

En bokförare i Barnträdgårdslärarförbundet kom under tre års tid olovligt över 235 000 euro av förbundets medel. Kvinnan dömdes till villkorligt fängelse i Helsingfors tingsrätt i onsdags. Kvinnan har under räkenskapsåren 2013, 2014, 2015 och 2016 gjort upp sammanlagt 112 falska kvitton till ett värde på över 230 000 euro.

YLE - 07 feb 14 kl. 13:11

Villkorligt fängelse för sprängningsolyckan i Mattby

Esbo tingsrätt har dömt två personer till villkorligt fängelse för sprängningslyckan i Mattby sommaren 2012. Enligt tingsrätten har de dömda gjort sig skyldiga till försummande av säkerheten. Sju personer skadades i olyckan, tre av dem mer allvarligt.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Tre unga män döms till fängelse efter stöldräd

Tre unga män döms för en lång rad brott, bland annat den stöldräd som ägde rum den 23 februari då de stal två bilar och bröt sig in i Pub Stallhagen. .

Nyan - 2 timmar sedan

Nio bom för Fellman i Östersund

Det blev en 98:e plats för Jenny Fellman i distanstävlingen i skidskytte som avgjordes i Östersund på torsdagskvällen. Redan i det första skyttet drog Fellman på sig tre straffminuter och det kom att bli totalt nio bom. Fellman kom i mål 11.

Nyan - 2 timmar sedan

Kunskap och debatt på presidentens slott

Kunskap och samhällsdebatt är temat när president Sauli Niinistö och hans fru Jenni Haukio bjuder in till självständighetsfest på Presidentens slott på fredag. 1 700 gäster från olika delar av Finland är inbjudna till mottagningen den 6 december. De inbjudna är personer och företrädare för institutioner som genom sin verksamhet främjar samhällsdebatten och förmedlingen av tillförlitlig information.

Nyan - 6 timmar sedan

Byggkran rasade vid rondellbygge

En byggkran som höll på att monteras upp vid rondellbygget vid S-market kollapsade igår eftermiddag. Ingen skadades dock.
Jan Leander på Holmbergs, som äger kranen, berättar för Nya Åland: – Vi skulle montera upp dem efter att ha hyrt ut den, men ett skruvförband gav sig så den föll omkull.

Nyan - 7 timmar sedan

Varglag snart i kraft

Under onsdagen formaliserades förordningen om skyddsjakt på varg och lodjur. – Det är en förordning kopplad till de förändringar i jaktlagen som gjorts, säger minister Camilla Gunell.
Förordningen handlar om vad man får och inte får göra om man blir attackerad av varg eller lodjur.

Nyan - 10 timmar sedan

MGF kan vinna pris på finlandssvenska idrottsgalan

Mariehamns gymnastikförening är nominerad årets förening på den finlandssvenska idrottsgalan. – Det känns jätteroligt. Vi försöker jobba hårt och utveckla oss på alla fronter, säger verksamhetsledare Ylva Watkins.

Nyan - 13 timmar sedan

Metoo-kväll använde kultur som budbärare

En uppföljning av Metoo fyllde biblioteket igår i form av texter, musik och film. Evenemanget vill både påminna, peppa och hjälpa till att förklara vad fenomenet handlar om – och varför det är viktigt att fortsätta.
– Varmt välkomna till underbettshorornas årsmöte!

Nyan - 15 timmar sedan

Den nya regeringsbasen backar i Åland Gallup

Samtliga av de blivande oppositionspartierna växer i opinionen, enligt Åland Gallup. .

Nyan - Igår: 21:10

Cyklist bötar för att ha struntat i väjningsplikt

Polisen har under onsdagen träffat på en cyklist i Mariehamn som inte iakttagit väjningsplikt vid ett övergångsställe. Cyklisten misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och kommer delges böter, skriver polisen i sitt pressmeddelande. Händelsen inträffade på Sjukhusvägen.

Nyan - Igår: 20:03

De får presidentens förtjänsttecken

President Sauli Niinistö, i egenskap av stormästare för Finlands Vita Ros’ och Finlands Lejons ordnar, delar ut förtjänsttecken till följande ålänningar. Riddartecknet av I klass av Finlands Lejons orden Kristian Eriksson, specialist inom radiologi, Mariehamn Karl Henry Lindström, verkställande direktör, Ödkarby Riddartecknet av Finlands Vita Ros’ orden Ylva Lindström, provisor, Mariehamn Riddartecknet av Finlands Lejons orden Tage Karl Gustav Eriksson, jordbrukare, Gottby Förtjänstkorset av Finlands Vita Ros’ orden Olov Ekström, lagberedare, Mariehamn Anders Eriksson, jordbrukare, Jomala Lennart Johansson, räddningschef, Mariehamn Löthman Leo, författare, förtroendevald, Lumparland Förtjänstkorset av Finlands Lejons orden Hans-Kristian Gustaf Skaag, kommuntekni

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.