FriaTider > Nyheter

Tuesday, 10 December, 10:03

FriaTider - 03 dec 19 kl. 09:23

Skolverket: Invandring bakom dåliga skolresultat
Läs mer på FriaTider

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolverket, Invandring, bakom, dåliga, skolresultat
BT - 10 feb 14 kl. 08:00

Misslyckad kommunalisering bakom dåliga resultat i skolan

Kommunaliseringen av skolan har pekats ut som en orsak till svenska elevers dåliga studieresultat. I dag presenterar regeringens utredare Leif Lewin sin utredning om reformen. Vad tycker du?

GöteborgsPosten - 25 apr 15 kl. 07:00

Mer än fetma bakom dåliga skolresultat

Att överviktiga barn gör sämre ifrån i sig i skolan behöver inte bero på fetman i sig. Det visar färsk forskning vid Drottning Silvias barnsjukhus..

DN - 30 jul 15 kl. 13:52

”En obefintlig integrationspolitik bakom dåliga skolresultat”

Gabriel Heller Sahlgren gör det för enkelt för sig när han enbart talar om flyktinginvandringens konsekvenser för skolans resultat. Hela integrationsprocessen har konsekvenser, skriver Jan Edling..

Länstidningen i Jämtland - 23 jun 16 kl. 15:00

Oklarheter om ansvar stor bov bakom dåliga utemiljöer

ÖstersundsPosten - 23 jun 16 kl. 15:00

Oklarheter om ansvar stor bov bakom dåliga utemiljöer

SvD - 06 dec 16 kl. 14:42

Tillverkningsfel bakom dåliga batterier i Iphone 6S

Apple har nu publicerat en förklaring till de problem med batterier som laddas ur allt för snabbt på vissa Iphone 6S-enheter. .

Cornucopia - 14 apr 15 kl. 14:24

Skolverket: Sämre kunskaper förklarar PISA-resultaten

Den statliga myndigheten Skolverket fastslår i en rapport att större delen av det katastrofala raset i PISA-resultaten för svenska elever helt enkelt beror på att svenska elever är kassa och har fått sämre kunskaper än tidigare. Endast en liten del förklaras med bristande motivation och resten med inkompetens och en undermålig undervisning.

Detta framgår i ett pressmeddelande från Skolverket.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 myter om invandring – som är helt falska

1. "Vanligt folk är emot invandring" Ibland talas det om en tyst massa, en stor del av befolkningen som egentligen är skeptisk till invandring men inte vågar säga någonting eftersom de är rädda att bli kallade rasister. Istället lider de i tystnad och tvingas till anonymitet på Flashback och Twitter, där man får säga saker som "man inte får säga i det här jävla landet".

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Bylund, Skolverket och speedwayrasist – här är veckans facepalmVeckans facepalm

3. Eurovision – då släpper "komikerna" loss När Eurovision Song Contest avgjordes i lördags var det inte bara läge för dåliga skämt om vinnaren Conchita Wurst. Det var också dags för flera välkända "Twitterkomiker" att skoja om rumänska tiggare.

BT - 12 apr 14 kl. 14:43

Reinfeldt oenig med Skolverket

Statsminister Fredrik Reinfeldt delar inte Skolverkets syn att det fria skolvalet har ökat skillnaderna i kunskap mellan skolorna. - Jag tror mer på Pisa-undersökningen och internationella forskare, sade Reinfeldt i Ekots lördagsintervju när han fick frågor om läget i skolan och vad man kan dra för slutsatser av rapporter från Skolverket om att skillnader mellan skolorna har ökat dramatiskt de senaste 20 åren.Statsministern höll inte med om det, inte heller om att det fria skolvalet skulle ha bidragit till ökade kunskapsskillnader mellan skolor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.