Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 10 December, 18:00

Dagens Medicin - 03 dec 19 kl. 09:43

Födelsetalen i USA steg under heta dagarI samband med extra varma dagar i USA föddes 25 000 barn per år tidigare än de annars hade gjort, enligt en ny studie. Forskarna uppskattar att klimatförändringar kan leda till att antalet är mer än dubbelt så högt i slutet av 2000-talet..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Födelsetaleni , USA, stegunder , heta, dagar
DI - 12 maj 11 kl. 14:36

Producentpriserna i USA steg mer än väntat

Producentpriserna i USA steg med 0,8 procent i april, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad föregående år steg priserna 6,8 procent..

DI - 12 jan 18 kl. 14:34

Konsumentpriserna i USA steg i december

Konsumentpriserna i USA steg 0,1 procent i december, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 2,1 procent. Det visar siffror från den amerikanska statistikmyndigheten..

DI - 29 jan 18 kl. 14:35

Privata inkomster i USA steg mer än väntat

De privata inkomsterna i USA steg 0,4 procent i december, jämfört med föregående månad. Samtidigt steg privatkonsumtionen 0,4 procent från månaden före. Det visar statistik från det amerikanska handelsdepartementet..

DI - 09 maj 18 kl. 14:38

Producentpriserna i USA steg mindre än väntat

Producentpriserna i USA steg 0,1 procent i april, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år steg PPI 2,6 procent.  Analytiker hade räknat med att priserna skulle ha stigit 0,2 respektive 2,8 procent enligt Reuters prognosenkät..

DI - 12 jun 18 kl. 14:34

Konsumentpriserna i USA steg i linje med förväntningarna

Konsumentpriserna i USA steg 0,2 procent i maj, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 2,8 procent. Det visar siffror från den amerikanska statistikmyndigheten..

DI - 29 okt 18 kl. 13:35

De privata inkomsterna i USA steg 0,2 procent i september

De privata inkomsterna i USA steg 0,2 procent i september, jämfört med föregående månad. Samtidigt steg privatkonsumtionen 0,4 procent från månaden före. Det visar statistik från det amerikanska handelsdepartementet..

DI - 09 maj 19 kl. 14:37

Producentpriserna i USA steg med 0,2 procent i april

Producentpriserna i USA steg 0,2 procent i april, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år steg PPI 2,2 procent. .

DI - 12 jul 19 kl. 14:32

Producentpriserna i USA steg i maj

Producentpriserna i USA steg 0,1 procent i maj, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år steg PPI 1,7 procent. .

DI - 09 aug 19 kl. 14:44

Producentpriserna i USA steg med 0,2 procent i juli

Producentpriserna i USA steg 0,2 procent i juni, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år steg PPI 1,7 procent. .

DI - 19 jun 18 kl. 14:36

Bostadsbyggandet i USA steg mer än väntat i maj

Bostadsbyggandet i USA steg 5,0 procent i maj, jämfört med månaden före, till en säsongsjusterad årstakt på 1.350.000 bostäder.

DI - 01 nov 18 kl. 13:47

Produktiviteten i USA steg 2,2 procent under tredje kvartalet

Produktiviteten i USA steg 2,2 procent i årstakt under tredje kvartalet, enligt preliminär statistik från USA:s arbetsmarknadsdepartement. .

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

”Vi ser att det finns många omotiverade skillnader”

I dag släppte Myndigheten för vårdanalys en rapport om socioekonomiska och regionala skillnader i cancervården. Dagens Medicin intervjuar här generaldirektör Jean-Luc af Geijerstam om rapporten..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Två fall av lungskador av e-cigaretter i Sverige

Giftinformationscentralen har kontaktat Läkartidningen för att varna för allvarliga lungskador efter e-cigaretter. Detta efter två fall i Sverige där användarna misstänks ha andats in THC-haltiga vätskor och drabbats av skador..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

”Kunskapsprovet säkrar kompetens och förmåga”

För att lyckas på kunskapsprovet krävs både väl fungerande svenska och tillräckliga fackkunskaper. Om endera saknas ute i vården blir det patientfarligt, skriver fyra debattörer i en replik..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Aleris köper Proliva

Vårdbolaget köper specialistvårdskoncernen Proliva av Praktikertjänst..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Utvisningsbeslut mot doktorand hävs

I en vägledande dom häver Migrationsöverdomstolen Migrationsverkets utvisningsbeslut mot pakistanske tidigare doktoranden Muhammad Irfan..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Grönsaksjuice spred cryptosporidium

Folkhälsomyndigheten har konstaterat att en grönsaksjuice med spenat ligger bakom delar av ett magsjukeutbrott som sedan i höstas har drabbat 400 personer, enligt Sveriges Radio Ekot..

Dagens Medicin - 05 dec 19 kl. 06:00

Immunterapi testas vid psykisk sjukdom

I en ny studie ska patienter vars symtom på psykossjukdom eller tvångssyndrom misstänks ha en autoimmun orsak få immunterapi. Tidigare behandling av en liten grupp patienter visar lovande resultat..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Apotekstjänst kan bli av med uppdrag

Apotekstjänst kan bli av med 20 procent av sitt uppdrag till regionerna i den så kallade femklövern efter nyår. – Planen är att en region ska börja beställa från Onemed, säger Bechet Barsom (KD), ordförande i Varuförsörjningsnämnden..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

”Kunskapsprovet är ett fiasko”

Teoretiskt och praktiskt kunskapsprov för medicinskt utbildade utanför EU är ett fiasko. 76 procent av sjuksköterskorna är underkända, 73 procent av läkarna. Gruppen är flera tusen personer stor och många är uppgivna.

Dagens Medicin - Igår: 16:22

Mer data släppta om medel mot alzheimer

I veckan presenterades mer detaljerade data om det omtalade alzheimerläkemedlet aducanumab. Kaj Blennow, professor i Göteborg, tycker inte att svaren är så många fler än i oktober..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.