Dagens PS > Ekonomi

Friday, 13 December, 05:03

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 09:33

Putin sågar Wikipedia – startar egen sajtRyssland sätter nu i gång med planerna att starta en egen Wikipedia, efter att president Putin tidigare under månaden kallade sidan ”opålitlig”. Det nya onlineuppslagsverket kommer att bli en digital version av en traditionell rysk encyklopedi. Tidigare i november sade Vladimir Putin i ett möte i presidentpalatset Kremlin: ”När det gäller Wikipedia /. / är det bättre att byta ut den mot Den stora ryska encyklopedin i elektronisk form. Då blir det åtminstone pålitlig information presenterad på ett bra, modernt sätt”. Detta skriver The Guardian.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Wikipedia, Putin,  Vladimir Putin, Kremlin, Den, The Guardian,  reuters, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Putin, sågar, Wikipedia, startar, egen, sajt
DI - 14 dec 17 kl. 11:13

Putin sågar oppositionen vid fotknölarna

President Vladimir Putin kommer att ställa upp som oberoende kandidat i det ryska presidentvalet i mars. Enligt Putin har den politiska oppositionen lite att erbjuda landet..

BT - 22 jun 14 kl. 15:33

Hur långt vågar Putin gå?

De strider som pågått i gränsområdena mellan Ukraina och Ryssland så sent som under midsommarhelgen har hittills kostat minst 300 människor livet. Det är i dagsläget omöjligt att veta vem som skjuter på vem, trots att Kievregeringen ensidigt utfärdat vapenvila. Men i kläm mellan dessa krafter står oavsett vem som skjuter vad som i huvudsak är en befolkning vars sympatier ligger på Rysslands sida.

YLE - 26 sep 14 kl. 18:00

Wikipedia - en vit västerländsk verklighet

Det kallas för världens största och mest demokratiska uppslagsverk. Det uppdateras ständigt på webben, också i skrivande stund. Vi talar om Wikipedia.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ryssland lanserar alternativt Wikipedia – den nuvarande är "otillförlitlig”

Detta för att se till att deras medborgare har tillgång till "detaljerad och trovärdig" information om deras land, sa ryska presidentbiblioteket på fredagen, rapporterar Reuters.

Att det nätbaserade uppslagsverket Wikipedia skrivs genom bidrag från Internet-användare runt om i världen, och har sidor som ägnas åt nästan varje region eller större stad i Ryssland, tycks inte vara tillräckligt för Kreml. LÄS MER: 7 Wikipedia-artiklar som ger dig kalla kårar  "Inte tillräckligt" "Analys av denna resurs visade att det inte är i stånd att tillhandahålla information om regionen och livet i landet i en detaljerad och tillräckligt sätt", uppgav den statligt ägda nyhetsbyrån RIA som citerade ett uttalande från presidentbiblioteket.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ryssland lanserar eget Wikipedia – det nuvarande är "otillförlitligt”

Detta för att se till att deras medborgare har tillgång till "detaljerad och trovärdig" information om deras land, sa ryska presidentbiblioteket på fredagen, rapporterar Reuters.

Att det nätbaserade uppslagsverket Wikipedia skrivs genom bidrag från Internet-användare runt om i världen, och har sidor som ägnas åt nästan varje region eller större stad i Ryssland, tycks inte vara tillräckligt för Kreml. LÄS MER: 7 Wikipedia-artiklar som ger dig kalla kårar  "Inte tillräckligt" "Analys av denna resurs visade att det inte är i stånd att tillhandahålla information om regionen och livet i landet i en detaljerad och tillräckligt sätt", uppgav den statligt ägda nyhetsbyrån RIA som citerade ett uttalande från presidentbiblioteket.

Dagensanalys.se - 16 feb 16 kl. 14:15

Wikipedia ska utmana Google med egen sökmotor

Ett framtida skifte i hegemonin av sökmotorer – det i alla fall vad Wikimedia, som ligger bakom fria uppslagsverket Wikipedia, kanske hoppas på när de nu lanserar en oberoende sökmotor. Detta trots grundarens idoga förnekanden. Ett stipendium från amerikanska Knight Foundation (Knight Rider, någon?

Barometern - 01 mar 14 kl. 10:19

Putin vill ha militärt ingripande

Rysslands president Vladimir Putin begär parlamentet om stöd för militärt ingripande i Ukraina, rapporterar AFP. Rysslands president Vladimir Putin begär parlamentet om stöd för militärt ingripande i Ukraina enligt ett uttalande från Kreml, rapporterar AFP. UD kallade på lördagen upp Rysslands Sverigeambassadör till utrikesrådet Torbjörn Sohlström.

BT - 26 aug 14 kl. 16:53

Putin pressar Porosjenko om Ukraina

De två huvudpersonerna möttes på tisdagen om krisens Ukraina vid ett bord i Minsk. Presidenten Vladimir Putin visade att han inte viker en tum från en hård rysk linje mot ukrainske kollegan Petro Porosjenko.Putin och Porosjenko var inbjudna till Vitrysslands huvudstad av diktatorn Aleksandr Lukasjenko, och de skakade formellt hand i ett stelt ögonblick inför samtalen.

YLE - 28 jul 17 kl. 05:03

Putin flög iväg – polisen tackar Nyslottborna

Rysslands president Vladimir Putin stannade drygt tio timmar på finländsk mark innan han flög iväg igen. De rigorösa säkerhetsarrangemangen i Nyslott lyckades väl, anser polisen. President Putin landade i Finland strax efter klockan 14 på torsdag eftermiddag och tillbringade eftermiddagen i samtal med president Sauli Niinistö.

HBL - 20 mar 15 kl. 06:41

Putin till miljardärer: Återvänd med era pengar

Rysslands president Vladimir Putin ber ryska miljardärer och företagsledare att återföra sina tillgångar till Ryssland, åtföljt av en varning om att tillgångarna annars kan bli frysta av framtida sanktioner.Ryssland har lidit av ett massivt utflöde av valuta sedan oljeprisen började sjunka kraftigt och de ekonomiska sanktionerna infördes. Under fjolåret har motsvarande omkring 150 miljarder dollar flyttats ut ur landet, och prognosen för i år har varit att ytterligare hundra miljarder rinner ut.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 13 timmar sedan

Ferraris elbil kommer tidigast 2025

Italienska lyxtillverkaren Ferrari kommer att släppa en elbilsversion efter 2025 då batteritekniken kräver mer utveckling. Det har vd Louis Camilleri uppgett, rapporterar Reuters. ”Känslan är att elbilen kommer att komma efter 2025.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Kinnevik-vd vill möta Baylan: ”Måste ta sitt ansvar”

Kinneviks vd Georgi Ganev efterfrågar ett möte med Ibrahim Baylan för att diskutera konflikten mellan TV4 och Tele2. Som ansvarig för statliga bolag är Baylan ansvarig för att se till att TV4 hanterar situationen på ett ansvarsfullt sätt, menar Ganev. Kinnevik är huvudägare i Tele2, som i sin tur äger Com Hem.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Greta grejar toppen på Twitter

I går utsågs hon till årets person av Time. Nu kan klimataktivisten Greta Thunberg även inkassera flera topplatser på Twitter. Twitter summer varje år vad svenskar och folk i världen om vilka ämnen som dominerat i det sociala mediet.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Här är börsproffsens 10 aktiefavoriter

Ett av börspappren på topplistan bedöms kunna rusa 77 procent, framgår det. Di.se berättar med hänvisning till Bloomberg om de tio aktierna som får köprekommendationer av samtliga analytiker som bevakar bolagen.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Volvos ex-miljöchef sågar suv-hajpen

”Djupt olyckligt”, säger han om den populära men klimatfarliga biltypen. På 1990-talet var Axel Wenblad miljöchef på Volvo. I dag är han ordförande för Världsnaturfonden WWF och han får ihop det när Volvo Cars å ena sidan säger sig värna miljön, å den andra säljer stora, tunga suvar som aldrig tidigare.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Digital vård redo att ta nästa kliv

Digitala vårdbesök kan i större utsträckning kombineras med fysiska insatser. En vårdjätte vill att sjukvårdssystemet förändras i grunden. Det är Towa Jexmark, innovationschef på vårdjätten Ramsay Santé, som uttalar sig för DI Digital.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Var du smart och satsade på rätt kort?

Missa inte dagens techbrief med gott och blandat om bästa investeringen under 2010-talet och senaste nytt om efterlängtat spel.  Det är 2010-talets bästa investering Kan du gissa vad du borde satsat på, om du inte redan gjort det?
Jo men visst är svaret bitcoin.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Efter konfliktfyllda hösten – AIK:s vd avgår

AIK fotbolls vd Jens T Andersson avgår, meddelar klubben via ett pressmeddelande. Andersson och övrig klubbledning har haft en spänd relation till lagets supportergrupper. I ett pressmeddelande under torsdagen skriver Andersson: ”Det arbete som jag såg framför mig när jag tillträdde som klubbdirektör har startats och på flera områden också avslutats.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Skistar får ny vd från Ikea

Skidanläggningsbolaget Skistar har utsett Stefan Sjöstrand till ny vd. Han kommer att tillträda senast den 11 juni nästa år. Sjöstrand kommer närmast från Ikea där han arbetat i 13 år på olika positioner och nu närmast som Commercial & Digital Manager på Ingka Centres.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Bezos utnämnd till årtiondets affärsman

Världens finanschefer utser Jeff Bezos till årtiondets affärsman. Han klår därmed flera namnkunniga konkurrenter. Amazons grundare Jeff Bezos anses vara den mest imponerande affärsmannen enligt de flesta av de tillfrågade finanscheferna, enligt en undersökning från CNBC.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.