Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 16 December, 01:41

Affärsvärlden - 2019-12-03 09:29:03

Finlands statsminister uppges redo att avgåRegeringskrisen i Finland fortsätter i rasslande fart efter en postkris som skakar landet..
Läs mer på Affärsvärlden Bilden delad av Affärsvärlden via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlands, statsminister, uppges, redoatt , avgå
Affärsvärlden - 03 dec 19 kl. 09:29

Finlands statsminister uppges avgå

Finlands statsminister Antti Rinne avgår och Sanna Marin är redo att ta över posten. Det rapporterar Yle och hänvisar till "uppgifter"..

Regeringen - 04 jul 14 kl. 08:38

Fredrik Reinfeldt tar emot Finlands statsminister

I dag tar statsminister Fredrik Reinfeldt emot Finlands nytillträdda statsminister Alexander Stubb för överläggningar. Besöket är Alexander Stubbs första till Sverige i egenskap av statsminister. På agendan står de bilaterala relationerna och aktuella EU-frågor.

Regeringen - 26 jun 11 kl. 17:00

Finlands statsminister på besök

Måndagen den 27 juni kommer Finlands nytillträdda statsminister Jyrki Katainen till Stockholm för överläggningar med statsminister Fredrik Reinfeldt. Resan är Jyrki Katainens första utrikesresa i egenskap av statsminister. På dagordningen för mötet står framför allt de bilaterala relationerna och aktuella EU-frågor.

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 12:54

Just nu: Finlands statsminister avgår

I följderna av omorganisationen av finska postverket har Finlands statsminister Antti Rinne valt att avgå. Statsministern menar att huvudskälet är att koalitionspartnern Centern förlorat förtroendet för honom.  Bakgrunden till förtroendekrisen är att ministrar i regeringen misstänks för att ha undanhållit information gällande postverkets omstrukturering.

Kristianstadsbladet - 05 apr 14 kl. 19:45

Finlands statsminister hoppar av


Finlands statsminister Jyrki Katainen kommer inte att ställa upp för omval som ordförande för Samlingspartiet, och han kommer inte heller att ställa upp i EU-valet eller i riksdagsvalet 2015, rapporterar Yle. Enligt Katainen blir nästa partiledare - som ska väljas på kongressen i juni - även statsministerkandidat.Statsministern motiverar valet med partiets behov av nya idéer, och att han vill gå vidare i livet, skriver Hufvudstadsbladet.

BT - 05 apr 14 kl. 19:45

Finlands statsminister hoppar av

Finlands statsminister Jyrki Katainen kommer inte att ställa upp för omval som ordförande för Samlingspartiet, och han kommer inte heller att ställa upp i EU-valet eller i riksdagsvalet 2015, rapporterar Yle. Enligt Katainen blir nästa partiledare - som ska väljas på kongressen i juni - även statsministerkandidat. Statsministern motiverar valet med partiets behov av nya idéer, och att han vill gå vidare i livet, skriver Hufvudstadsbladet.

SR - 05 apr 14 kl. 19:40

Finlands statsminister slutar som partiledare

Finlands statsminister Jyrki Katainen ställer inte upp för omval till posten som partiledare för Samlingspartiet och slutar därmed i förlängningen som statsminister, uppger flera finska medier..

DN - 05 apr 14 kl. 19:07

Finlands statsminister slutar som partiledare

Finlands statsminister Jyrki Katainen meddelade på lördagen att han inte ställer upp till omval som ordförande för Samlingspartiet. Partiet kommer att välja en ny ordförande vid sin kongress i juni. Katainen lämnar samtidigt posten som statsminister..

Regeringen - 21 aug 17 kl. 10:00

Statsministern tar emot Finlands statsminister Juha Sipilä

Fredagen den 25 augusti besöker Finlands statsminister Juha Sipilä Stockholm. Besöket sker mot bakgrund av Finlands 100-årsjubileum som självständig stat..

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 09:01

Finlands statsminister möter Merkel

Finlands statsminister Jyrki Katainen åker i dag till Tyskland för att träffa sin kollega, Tysklands förbundskansler Angela Merkel, för att diskutera eurokrisen, skriver FNB. Förmodligen lär de båda diskutera det faktum att Finland vill ha säkerheter för stödpaketet till Grekland, något som retat upp de andra stödländerna..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 16:12

Börslyft efter framsteg i handelsavtal

Kina och USA har gjort stora framsteg med ett "fas ett"-avtal och kommer att slutföra detta inom kort. De ska arbeta på texten och därefter försöka hitta ett datum för undertecknande..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:19

Grus i handelsavtalen bromsar upp USA-terminerna

Terminerna för New York-börserna tappade en del av sin uppåtriktade kraft på fredagseftermiddagen. Tydligt bidragande till det var Kina, som enligt tv-kanalen CNBC är fortsatt skeptiskt till att införa ett så kallat "hårt mål" vad gäller omfattningen av köp av jordbruksprodukter från USA..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:49

Fastigheter toppar noteringarna 2019

Det är många fastighetsbolag i topp när årets bästa nykomlingar på Stockholmsbörsen listas, visar Affärsvärldens sammanställning..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:34

Delivery Hero rusar efter Woowa-köp

Svenskbekanta Delivery Hero, som har svensken Niklas Östberg som en av grundarna, köper den sydkoreanska foodtechappen Woowa i en affär som värderar Woowa till 4 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande. Aktien steg med 15 procent i Frankfurt efter nyheten..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:20

Analytikerna: Nu kommer nollräntan

Riksbankens kommer sannolikt att höja reporäntan med 25 punkter, till noll procent, vid det penningpolitiska mötet den 18 december (räntebesked lämnas den 19 december)..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:39

Deutsche Bank kan sänka bonusar med 20 procent

Deutsche Bank överväger att sänka bonusar för 2020 med upp till 20 procent, att jämföra med en 5-procentig minskning 2019, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:36

Brittiska valet och tullhopp lyfter börsen

Stockholm steg rakt upp på fredagen, sedan USA:s president Donald Trump godkänt ett så kallat "fas ett"-avtal med Kina vilket gör att en ny omgång tullar som skulle träda i kraft på söndag kan undvikas. Dessutom vann det konservativa partiet i Storbritannien en tydlig majoritet i parlamentet, vilket banar väg för ett ordnat brittiskt EU-utträde..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:26

Inga exportkrediter till fossila verksamheter

Sverige ska sluta med exportkrediter som går till fossila verksamheter. Senast 2022 ska det vara stopp enligt den nya handelsstrategi som regeringen i dag presenterar..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:01

Storseger för Boris Johnson

När 649 av de 650 valkretsarna har räknats har de konservativa Tories vunnit 364 mandat (+47 från valet 2017) mot 203 för oppositionspartiet Labour (-59) i torsdagens brittiska parlamentsval..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:06

Därför säljer och köper Moberg Pharmas finanschef

Moberg Pharmas finanschef Mark Beveridge har på fredagen den 13 köpt 16.500 aktier i bolaget till kurs 15:68 kronor, motsvarande ett totalt värde på affären om 258.720 kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.