Blekinge Läns tidning > Nyheter

Monday, 09 December, 20:41

Blekinge Läns tidning - 03 dec 19 kl. 09:15

Här ökar priset för el, vatten och avlopp mest i länetElpriset i länet har ökat med nästan 14 procent jämfört med förra året. I hela länet har kostnader för el, vatten, avlopp och avfall ökat med 6,4 procent. .
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här ökar, prisetför el , vattenoch , avlopp, mest, i länet
Cornucopia - 25 aug 14 kl. 11:32

Hur skulle du klara mer än två veckor utan ström, vatten, avlopp och transporter?

Med anledning av att min nya undergångsroman Stjärnklart släpptes idag kan det vara på sin plats att ställa frågan hur du och ditt hushåll skulle klara ett längre avbrott i infrastrukturen? Den privata klubben Civilförsvarsförbundet rekommenderar som bekant att man ska ha beredskap för två veckor, men vad händer om avbrottet blir långvarigare än så och omfattande?

Tänkbara scenarion kan t ex vara en solstorm, där visserligen stamnätet klarar sig i enlighet med Svenska Kraftnäts uppgifter, men där de lokala elnäten slås ut för överskådlig framtid och mycket elektronisk utrustning skadas.

DN - 26 mar 14 kl. 13:59

Detta ökar priset på fritidshuset mest

Utsikt över vatten eller närhet till fjäll drar upp priset på fritidshus med flera hundra procent. De billigaste fritidshusen finns i Västerbotten, de dyraste i Stockholm..

Dagensanalys.se - 15 feb 18 kl. 13:01

Youtube TV ökar priset på tjänsten som är på väg till Sverige

Youtube TV som är på väg att rullas ut i världen ökar nu priset på tjänsten. Det handlar om en ökning om 40 kronor till 320 kronor i månaden för att få tillgång till vanlig tv fast genom Youtube. Läs också: Här kan du läsa allt vi skrivit om Youtube TV I USA har man nyligen adderat kanaler och innehåll från Time Warner, National Basketball League och Major League Baseball.

Skånskan - 14 maj 16 kl. 18:00

Dyra investeringar i vatten och avlopp

ESLÖV Mer lån och höjda taxor. Det aviserar VA Syd, det regionala förbundet där Eslöv är medlem tillsammans med Malmö, Lund och Burlöv och som sköter vatten, avlopp och tar hand om hushållsavfall.VA Syd vill ha en utökad låneram.

Supermiljöbloggen - 05 dec 16 kl. 16:26

Fores: ”Utsläppen ökar för andra kvartalet i rad”

"För helåret 2015 uppvisade SCB:s statistik på minskade utsläpp av växthusgaser. För 2016 har dock SCB redovisat ökade utsläpp under två kvartal på rad. Målet om att nå nettonollutsläpp av växthusgaser år 2045 framstår allt mer som en hägring.

Supermiljöbloggen - 07 feb 17 kl. 14:06

Fores: ”Utsläppen ökar för tredje kvartalet i rad”

"SCB:s nya kvartalsstatistik över växthusgasutsläpp är en dyster läsning. För tredje kvartalet i rad ökar utsläppen, och nu snabbare än BNP-tillväxten. De branscher som uppvisar ökningar av utsläpp redovisar samtidigt en svag eller måttlig ekonomisk utveckling.

Supermiljöbloggen - 06 nov 17 kl. 15:19

”Svenska utsläpp ökar – eller inte”

"De totala utsläppen från den svenska ekonomin och hushållen ökar, rapporterar SCB i sin senaste kvartalsrapport. Ökningen beror delvis på utsläpp som inte ingår i de svenska klimatmålen, men oavsett hur man räknar behöver utsläppen minska betydligt mer än de hittills gjort", skriver Markus Larsson, Amanda Grönros och Gunilla Sandin, från Fores klimat- och miljöprogram, idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Produktionsbaserade utsläpp av växthusgaser från den svenska ekonomin ökade enligt SCB med 2,8% under andra kvartalet 2017 jämfört med samma period 2016.

Supermiljöbloggen - 25 apr 16 kl. 16:51

Sida utökar stödet till framtidens hållbara städer

Mer än hälften av jordens befolkning bor i städer och städerna växer allt snabbare. Sida har nu beslutat att bidra FN-organisationen UN-Habitat med 134 miljoner kronor under fyra år för att förstärka deras arbete med hållbar stadsutveckling. I planeringen av städers hållbara utveckling blir allas tillgång till rent vatten, avlopp, stabil energi och trygghet en stor och viktig uppgift.

Blekinge Läns tidning - 06 dec 17 kl. 03:00

Kommunalt vatten och avlopp byggs

2011 landade skivelsen i stadshuset om kommunalt vatten, avlopp och bredband i kustområdet vid Järnavik. Nästa år ska de första VA-anslutningarna vara på plats..

Nerikes Allehanda - 05 feb 14 kl. 10:10

Operan vill ha bättre avlopp

Opera på Skäret vill ansluta anläggningen till kommunalt vatten/avlopp. Dagens toalettankar är för små och måste tömmas efter varje föreställning..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Cyklist påkörd – allvarligt skadad

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Kritik mot att låta provfuskare behålla poäng

Studenter som fuskat sig in på högskolan ska få behålla sina poäng, föreslår regeringens utredare. Men poängen borde ryka, anser Sveriges förenade studentkårer (SFS)..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Två till sjukhus efter krock i Skellefteå

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Enighet om "nya Nafta" uppges nära

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Får inte ha avrättningsmetod som förnamn

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Första fallen av e-cigarettskador i Sverige

Giftinformationscentralen varnar för allvarliga lungskador efter e-cigaretter, uppger Läkartidningen. Detta efter två fall i Sverige där användarna misstänks ha andats in THC-haltiga vätskor och drabbats av skador..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Bloomberg åker till klimatmötet i Madrid

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Tv-toppen: "På spåret" populärast

Säsongspremiären av "På spåret" lockade över två miljoner tittare. Samtidigt fortsätter årets julkalender i SVT, "Panik i tomteverkstan", att ha en stor publik..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Mamma Pranerva: Hon är en gåva

Barnen Lorjana och Lorent är underverk var och en på sitt sätt. Lilla Leana – en gåva..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Slutbesked: Resultatet i EU-valet hemlighålls

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.