YA > Nyheter

Thursday, 12 December, 18:27

YA - 03 dec 19 kl. 09:05

Skolresultat: Svenska elever fick högre poäng i PisaDe svenska 15-åringarna som deltog i Pisa 2018 fick högre poäng i alla tre ämnen jämfört med förra Pisamätningen. Sverige ligger nu genomgående över OECD-genomsnittet..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Pisa, Pisamätningen, OECD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SkolresultatSvenska , eleverfick , högre, poängi , Pisa
GöteborgsPosten - 18 feb 14 kl. 08:22

OECD: Högre lärarlöner ger bättre skolresultat

Länder med goda skolresultat har högre lärarlöner än Sverige, understryker OECD som utvärderat den svenska skolan. Samtidigt kostar varje elev mycket i Sverige..

DN - 12 okt 15 kl. 08:30

Lärare ville ha 2.000 kronor för att ge elever godkänt

En lärare har åtalats för mutbrott efter att ha erbjudit elever högre betyg mot betalning, rapporterar Sveriges Radio..

SR - 12 okt 15 kl. 06:00

Lärare ville ha betalt för högre betyg

För första gången har en lärare åtalats för mutbrott efter att ha erbjudit två elever högre betyg om de betalade honom 2 000 kronor..

SVT - 12 okt 15 kl. 08:23

Lärare krävde pengar för högre betyg

En lärare har åtalats för mutbrott efter att ha erbjudit elever högre betyg mot betalning, rapporterar Sveriges Radio..

BT - 23 feb 13 kl. 09:00

Fler elever - högre bidrag från staten

Formerna för hur de nya lärartjänsterna lektor och förstelärare ska se ut börjar nu utkristalliseras. Varje kommun ska få möjlighet att ansöka om statsbidrag för höjda löner baserat på elevunderlaget i kommunen, enligt SVT Rapport. Nästa vecka meddelar Skolverket exakt hur många tjänster det blir per kommun.

BT - 23 feb 13 kl. 09:00

Fler elever - högre statsbidrag

Formerna för hur de nya lärartjänsterna lektor och förstelärare ska se ut börjar nu utkristalliseras. Varje kommun ska få möjlighet att ansöka om statsbidrag för höjda löner baserat på elevunderlaget i kommunen, enligt SVT Rapport. Nästa vecka meddelar Skolverket exakt hur många tjänster det blir per kommun.

GöteborgsPosten - 12 okt 17 kl. 16:07

Skolsatsningar ger elever högre betyg

Skånskan - 18 jun 19 kl. 17:02

Nio av tio elever gymnasiebehöriga

Svedala Den 14 juni gick Svedalas elever på sommarlov.
I höst börjar nio av tio gymnasiet, en något högre siffra än Skånesnittet.Svedalas skolresultatBetyg i samtliga ämnen (%):
2015: 79
2016: 82
2017: 86
2018: 84
2019: 76
Meritvärde:
2015: 218
2016: 225
2017: 234
2018: 239
2019: 228
Gymnasiebehöriga:
2015: 88
2016: 93
2017: 92
2018: 92
2019: 91Andelen elever som är behöriga till gymnasiet är i år 91 procent, en tillbakagång på en procentenhet från 2018, visar kommunens siffror.

YA - 19 jun 14 kl. 09:57

Bra skolresultat lyft för Tomelilla

Trots att det såg mörkt ut före jul, då bara 65 procent av niorna hade behörighet till gymnasiet, har man lyckats öka resultatet med 18 procent.
– Det ligger ett stort arbete bakom och både lärare och elever är förtjänta av allt beröm, säger rektor Richard Löfgren.Förra året hamnade Tomelilla på 229 plats av Sveriges kommuner när det gäller skolresultaten.

Skånskan - 25 jun 19 kl. 08:31

Bra skolresultat för Kävlinges niondeklassare

Kävlinge 87,6 procent av Kävlinges niondeklassare har gymnasiebehörighet. Det är ett bra resultat men är också något lägre än 2018 års rekordresultat på 94,3 procent.– Behörigheten ligger fortfarande kvar på en hög nivå på våra skolor, vilket känns tillfredsställande, säger verksamhetchefen för sektor utbildning Barbro Börjesson i ett pressmeddelande.

Sydsvenskan - 13 mar 16 kl. 22:54

Ja, invandring ger lägre skolresultat. Och?

På måndagen presenterar Skolverket en ny rapport, "Invandringens betydelse för skolresultaten". I inbjudan till presskonferensen ställer Skolverket några frågor som rapporten ska besvara: "Hur har det ökade antalet elever med utländsk bakgrund påverkat resultaten i Pisa? Och hur har den ökade andelen elever som invandrat efter ordinarie skolstart påverkat behörigheten till gymnasieskolan?

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

EU-parlamentet vill att Maltas Muscat avgår

Maltas premiärminister Joseph Muscat bör avgå omgående för att utredningen av mordet på journalisten Daphne Caruana Galizia ska kunna fortsätta helt oberoende. Det skriver EU-parlamentet i ett brev där det uppmanar EU-ländernas ledare att ta ställning..

YA - 30 minuter sedan

Restaurangerna öppnar upp för ensamma julfirare

Fjorårets julfirande för ensamma blev en succé med 80 gäster. Nu gör Jeanette Wrangborn om sitt arrangemang, men flyttar det till Marinan. – Det känns bra inombords att göra något för dem som annars hade tvingats fira jul ensamma, säger hon.

YA - 45 minuter sedan

Christiansen startar för MFF efter sjukdom

Anders Christiansen saknades när Malmö FF-truppen anlände till spelarhotellet dagen före den avgörande gruppspelsmatchen mot FC Köpenhamn i Europa League. Orsaken var att han har varit sjuk. Trots det finns han med i startelvan på mittfältet för MFF..

YA - 1 timme sedan

Förintelsen inget inrikespolitiskt vapen

Den människa som finner sin kraft i att peka ut andra som moraliskt förkastliga är i regel ointressant så länge hon inte reflekterar över sina egna brister och moral. Det gäller också i politiken. Därför är samtidsdebatten olidlig.

YA - 1 timme sedan

Bo Pellnäs: Vapenvilor skapar sällan fred

Så kom då en direkt förhandling till stånd mellan Ukraina och Ryssland som gemensamt leddes av president Macron och förbundskansler Merkel i Paris..

YA - 1 timme sedan

Israels president om val nummer tre: Håll ut

Israel kommer att gå till val för tredje gången inom loppet av ett år. Presidenten Reuven Rivlin manar israelerna att inte tappa tålamodet..

YA - 1 timme sedan

Ystads IF möter Guif Eskilstuna – här följer du matchen

YA-sporten rapporterar direkt från Ystad Arena och den viktiga matchen i handbollsligan mellan Ystads IF och Guif Eskilstuna. Här följer du matchen, som startar klockan 19..

YA - 1 timme sedan

Experten: Riskabelt med monument över levande

Zlatan-stayn i Malmö är ovanlig. Eftersom fotbollsstjärnan lever. Det innebär alltid en risk för problematik, enligt Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.