SVT > Inrikes

Monday, 09 December, 06:54

SVT - 03 dec 19 kl. 08:34

Nu presenteras Pisa-resultatenI dag presenteras resultaten från 2018 års Pisa-studie. Den internationella studien mäter femtonåringars kunskaper inom matematik, naturvetenskap och läsförståelse. SVT Forum sänder direkt från Skolverkets presskonferens med start 09.00..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Pisa, SVT Forum, Skolverkets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu presenteras, Pisa-resultaten
SR - 06 dec 16 kl. 08:40

Direktrapport: Nu presenteras Pisa-resultaten

Idag presenteras resultaten från Pisa (Program for International Student Assessment).Pisa är en kunskapsmätning bland 15-åriga skolelever som genomförs vart tredje år.Eleverna testas i läsförståelse, matematik och naturvetenskap.

SR - 03 dec 19 kl. 07:42

I dag presenteras PISA: ”Viktigt för Sverige”

I dag presenteras PISA-resultaten som är ett mått på hur svenska elever presterar i ämnena matematik, naturvetenskap och läsförståelse..

Sydsvenskan - 09 apr 15 kl. 19:35

"Många forskare med mig manar till försiktighet i tolkningen av PISA-resultaten"

I ett inlägg på Med andra ord (1/4) utmålades så kallade PISA-skeptiker av skribenten Peder Andersson som blinda för, att som Andersson själv, se ”ett mönster.” Mönstret ifråga får antas vara allvaret i skolans kris. Krönikan skrevs med anledning av Vetenskapsradions granskning av PISA-mätningen, vars första program uppmärksammade min doktorsavhandling om PISA.

Helsingborgs Dagblad - 09 apr 15 kl. 19:35

"Många forskare med mig manar till försiktighet i tolkningen av PISA-resultaten"

I ett inlägg på Med andra ord (1/4) utmålades så kallade PISA-skeptiker av skribenten Peder Andersson som blinda för, att som Andersson själv, se ”ett mönster.” Mönstret ifråga får antas vara allvaret i skolans kris. Krönikan skrevs med anledning av Vetenskapsradions granskning av PISA-mätningen, vars första program uppmärksammade min doktorsavhandling om PISA.

Cornucopia - 14 apr 15 kl. 14:24

Skolverket: Sämre kunskaper förklarar PISA-resultaten

Den statliga myndigheten Skolverket fastslår i en rapport att större delen av det katastrofala raset i PISA-resultaten för svenska elever helt enkelt beror på att svenska elever är kassa och har fått sämre kunskaper än tidigare. Endast en liten del förklaras med bristande motivation och resten med inkompetens och en undermålig undervisning.

Detta framgår i ett pressmeddelande från Skolverket.

DN - 06 dec 16 kl. 14:33

Björklund tar åt sig äran av Pisa-resultaten

Den tidigare utbildningsministern Jan Björklund tar åt sig äran av vändningen i Pisa-resultaten. Liberalernas partiledare menar att den årskull niondeklassare, födda år 1999, som gjorde Pisa-testet i fjol är den första som fullt ut påverkats av den tidigare borgerliga regeringens reformer..

Blekinge Läns tidning - 05 dec 19 kl. 05:00

Gläds inte åt PISA-resultaten

En ytlig tolkning av senaste PISA-resultaten visar en positiv trend för svensk skola. Resultaten ska dock tolkas i ljuset av den växande segregationen..

Regeringen - 02 dec 16 kl. 09:30

Pressträff och paneldebatt om PISA-resultaten

Utbildningsminister Gustav Fridolin inbjuder till pressträff på tisdag 6 december med anledning av resultaten i PISA-studien. Efter pressträffen arrangeras en paneldebatt med företrädare inom skolan..

Regeringen - 05 dec 16 kl. 09:30

Pressträff och panelsamtal om PISA-resultaten

Utbildningsminister Gustav Fridolin inbjuder till pressträff på tisdag 6 december med anledning av resultaten i PISA-studien. Efter pressträffen arrangeras ett panelsamtal med företrädare inom skolan..

SvD - 01 apr 14 kl. 16:16

Lista över PISA-resultaten

Övergripande resultat i PISA:s tester av digital problemlösningsförmåga hos 15-åringar. OECD-ländernas medelvärde är 500 poäng..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Flygförbud för flygvapnets skolflygplan

Flygvapnets skolflygplan SK60 har belagts med flygförbud. Orsaken är ett materialfel som riskerar att få planet att haverera..

SVT - 7 timmar sedan

Expert: Det kan driva på en energiomställning i Kina

Kolanvändningen kommer att göra det oerhört svårt att nå klimatmålen, säger två experter i SVT:s Agenda. För att minska utsläppen från från det fossila bränslet gäller det att få med sig bland andra Kina, som i dag konsumerar hälften av allt kol i världen. Det finns flera frågor som kan driva på en energiomställning i jättenationen, menar Johan Kuylenstierna, vice ordförande i Klimatpolitiska Rådet..

SVT - 9 timmar sedan

Jonas Sjöstedt (V) om dealen i januariavtalet: Det är omoget

Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt vill förhandla med regeringen om Arbetsförmedlingen för att inte göra verklighet av sitt hot om misstroendeomröstning mot arbetsmarknadsministern. Men hittills har han fått kalla handen. I vägen för samtal står januariavtalet som utesluter Vänsterpartiet från förhandlingsbordet.

SVT - 10 timmar sedan

Därför tar Agenda upp torkan och klimatdebatten i Australien

I Agenda söndag8 december sänder vi ett reportage som handlar om hur torkan i Australien påverkat klimatdebatten. Reportaget är en bearbetning av dokumentär från programmet i Horisont på Danmarks Radio..

SVT - 10 timmar sedan

Löfven till Kristersson efter SD-mötet: ”Bottenlöst omoraliskt”

Statsminister Stefan Löfven (S) anser att M-ledaren Ulf Kristersson svek sitt löfte till förintelseöverlevaren Hédi Fried när han träffade SD:s Jimmie Åkesson. ”Historiens dom kommer att bli hård”, skriver Löfven på Facebook..

SVT - 11 timmar sedan

Tullverket listar: Tre saker folk gör för att verka oskyldiga

Niklas Delin, gruppchef på Tullverket i Malmö, berättar i serien Koll på knark vilka knep smugglare kan ta till för att undvika att bli stoppade för kontroll. Se Niklas Delin lista knepen i videon ovan..

SVT - 11 timmar sedan

Tullverket: ”Vi gör beslag i princip varje pass vi jobbar”

Varje dag försöker smugglare föra in droger illegalt i landet. Niklas Delin, gruppchef på Tullverket i Malmö, berättar i serien Koll på knark om hur de arbetar med att stoppa införseln av narkotika..

SVT - Igår: 06:42

Stor blodbrist inför storhelgerna

I vanlig ordning råder det blodbrist i stora delar av landet – och under julhelgen är sjukhusens blodlager extra känsliga. Därför ber nu Sveriges universitetssjukhus blodgivare att kavla upp ärmarna för att fylla på förråden..

SVT - Igår: 05:38

Snövarningar i flera län

SMHI har utfärdat snövarningar för flera län i Svealand och södra Norrland. Varningarna gäller för söndagen och natten mot måndag..

SVT - Igår: 18:42

Blöt och blåsig vädervecka på ingång

Dygnen mellan andra advent och lucia bjuder på ytterst händelserikt väder i hela landet, enligt SVT:s meteorolog Pia Hultgren. – Det blir varannandagsväder som säkert lär resultera i många varningar, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.