Skånskan > Nyheter

Monday, 09 December, 09:24

Skånskan - 03 dec 19 kl. 08:30

Aktivitetsbidragen höjs med 90 procentKävlinge På onsdag klubbas de nya reglerna för föreningsbidrag. Politikerna förväntas stryka förvaltningens förslag om bidrag för vuxna. Den 90-procentiga höjningen utbetalas retroaktivt. Pengarna kommer troligen strax före jul.Vem blir vinnare och vem blir förlorare när arbetsliv- och fritidsnämnden på onsdag kväll klubbar de nya reglerna för föreningsbidragen?
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
, Enligt, Johan Ericsson, Sandström, Helen Thyter, Skånskan, Staffan Björklunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aktivitetsbidragen, höjsmed 90 procent
GöteborgsPosten - 15 aug 18 kl. 12:00

Så fördelades aktivitetsbidragen mellan stadsdelarna

Aktivitetsbidragen fördelas efter antalet aktiviteter och aktiva. Men de sprids långt ifrån jämnt över stadens invånare. GP:s granskning visar att de som bor i Askim-Frölunda-Högsbo får mer än dubbelt så mycket i bidrag per person som de som bor i Angered eller Lundby..

Trelleborgs Allehanda - 03 sep 11 kl. 06:30

Få regler kring bidrag till föreningar

Foto: Jessica Gow/Scanpix
Varje år betalar Trelleborgs kommun ut omkring 10 miljoner kronor.
? Vi har hittills inte haft några riktlinjer eller bestämmelser kring hur vi delar ut bidrag till föreningar.

UNT - 15 dec 11 kl. 20:14

Fördubbling av lokalhyror

Fördubbling av hall- och lokalhyror men höjning av aktivitetsbidragen för ideella föreningar. Det är de viktigaste punkterna i ett beslut taget i Uppsalas fritids- och naturvårdsnämnd.? Vi vill uppmuntra till ett effektivare lokalutnyttjande, säger Rickard Malmström, MP, andre vice ordförande i nämnden..

SmålandsPosten - 20 nov 13 kl. 06:20

Minskade bidrag för Lessebos föreningar

Politikerna skär i bidragen till både kultur- och ungdomsföreningarna. Investeringsbidraget slopas helt.
Lessebo teaterförening blir av med 55 000 kronor.

SmålandsPosten - 19 dec 13 kl. 06:25

Mer pengar till barn- och ungdomsidrott

Uppvidinge kommun höjer aktivitetsbidragen till föreningar som har barn- och ungdomsverksamhet. Mest gynnas ryttarföreningarna av höjningen, de får 20 kronor per deltagaraktivitet i stället för tio. De statliga normerna för bidrag till barn- och ungdomsverksamhet har ändrat sina åldersgränser från 5-20 år till att gälla barn och ungdomar mellan 5-25 år.

Expressen - 04 dec 14 kl. 13:20

"Vi har redan påbörjat en egen utredning"

Qvidings slarv eller fusk med aktivitetsbidragen kan stå föreningen dyrt. – Vi har redan påbörjat en egen utredning, berättar Robert Larsson på Riksidrottsförbundet. Som betalade ut nästan en miljon kronor till Qviding bara för 2013..

LV - 17 mar 17 kl. 17:50

VTK:s ungdomar är vinnarna efter beslutet

När Vimmerby Tennisklubb första gången hörde talas om beslutet hösten 2015 i dåvarande kultur- och fritidsnämnden om att sänka aktivitetsbidragen för föreningar trodde vi att det gällde aktiviteter från och med 2016..

Skånskan - 12 sep 19 kl. 05:00

S vill satsa mer på folkhälsan

Sjöbo Rätt till heltid, mer pengar till individ- och familjeomsorgens verksamhet och ökat bidrag till föreningar samt förbättra campingen. Det är några satsningar i Socialdemokraternas budgetförslag för 2020.Socialdemokraterna trycker på att de vill göra satsningar som kan leda till att kommunen kan spara pengar.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Stopp för motion om solceller

ESLÖV Miljöpartisten Lars Ahlfors har lagt en motion om att kommunen ska dra igång ett pilotprojekt för utbyggnaden av solcellstekniken.
Men kommunstyrelsen beslutade att ärendet skulle utgå när man hade möte.I motionen föreslår Lars Ahlfors (MP) att det ska skapas ett pilotprojekt för att stimulera solcellsutbyggnaden i Eslövs kommun.

Skånskan - 10 timmar sedan

Awad fortsätter i HK Malmö

HANDBOLL HK Malmö har förlängt avtalet med försvarsgeneralen Kassem Awad i två år.
24-åringen är därmed säkrad till säsongen 2021-2022.Awad anslöt från Nyköping 2016 och har på kort tid etablerat sig som en av Handbollsligans bästa försvarsspelare.

Skånskan - 11 timmar sedan

Demokrati eller inte?

Debatt Vill vi att våra barn och barnbarn ska växa upp i en demokrati? Det är en fråga som svenska väljare måste ställa sig med tanke på den politiska utvecklingen. Det är allvar nu.

Skånskan - 12 timmar sedan

Silverdepp i Fair Play efter historisk rysare

TENNIS Fair Plays herrar tvingades kliva ner frå För första gången spelades ett avgörande supertiebreak – och där var gästerna hetast, 3-4.Malmöparet Frederik Nielsen/André Göransson hamnade tidigt i underläge mot Markus Eriksson/Christian Samuelsson och kom aldrig i kapp.
8-10 och guldet till GLTK
– Roligt att vara med om en sådan här match som verkligen hade allt, men avslutningen var självklart inte lika rolig, suckade Göransson.

Skånskan - 15 timmar sedan

Exadvokat bröt avspärrning

Malmö Trots att polisen spärrat av ett område i Västra hamnen för att röjdykare skulle kunna undersöka ett område så bröts avspärrningarna. En pappa med små barn tog sig innanför avspärrningarna, liksom en före detta advokat och en man med permobil. Det skriver Kvällsposten på sin sajt.

Skånskan - 15 timmar sedan

De hjälper ge övergivna katter nytt hem

Malmö Hittills år har Katthjälpen i Malmö gett 54 katter nya hem. Verksamheten är ideell, men kringkostnaderna är stora liksom hjälpbehovet.
På söndagen höll föreningen öppet hus för nyfikna som funderar på att bli volontärer, adoptera en katt eller bidra med en slant.

Skånskan - 16 timmar sedan

Bil voltade på Amiralsgatan

Vid kvart i fem-tiden på söndagseftermiddagen larmades polisen till Amiralsgatan med anledning av en olycka.Det är en personbil som ska ha voltat i höjd med S:t Knuts torg. En person uppges var kvar i fordonet.

Skånskan - 17 timmar sedan

Apotekare låg bakom svinn

Malmö Malmöapoteket hade problem med svinn av narkotikaklassade läkemedel från det egna lagret.
Det visade sig snart att det var en anställd farmaceut som låg bakom medicinstölderna.Nu har apotekaren anmälts till Inspektionen för vård och omsorg.

Skånskan - 22 timmar sedan

Villa övertänd – en till sjukhus

En villa i Hemmestorps Eke utanför Sjöbo brinner. Räddningstjänsten är på plats men kommer inte kunna att släcka branden. Strax före klockan 10 på söndagen larmades SOS om en brand i Everlöv i Sjöbo kommun.

Skånskan - 23 timmar sedan

Påverkad man hade kniv i bilen

Vid en bilkontroll hittade polisen hittade de ett luftvapen och en kniv i mannens bil. När polisen skulle kontrollera en personbil på Kulladalsgatan, börjar man misstänka att föraren, en 22-årig man, är drogpåverkad. Han medtas för provtagning misstänkt för drograttfylleri.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.