Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 12 December, 23:19

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 08:31

Har du gått till en ”nätläkare”?DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Nätläkarna växte kraftigt under fjolåret. Branschens omsättning ökade med 89 procent, och onlinebesöken utgjorde 4,6 procent av alla besök i primärvården, skriver Dagens Industri och hänvisar till Grant Thorntons årliga Vårdrapport. Samtidigt växer förlusterna snabbare än omsättningen: rörelseförlusten för hela branschen uppgick ifjol till 594 miljoner kronor, en ökning med 173 procent jämfört med 2017.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
DAGENS FRÅGA, Dagens PS, Dagens Industri, Grant Thorntons, Vårdrapport, Mats Fagerlund, Har

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Har du gåtttill en , nätläkare
GöteborgsPosten - Igår: 19:40

Läkare dödförklarade levande patienter

Fyra patienter i Stockholmsområdet har förklarats döda av läkare – trots att de fortfarande var vid liv. Bara en av patienterna har fått skadestånd av vårdgivaren..

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Läkare dödförklarade levande patienter

Fyra patienter i Stockholmsområdet har förklarats döda av läkare – trots att de fortfarande var vid liv. Bara en av patienterna har fått skadestånd av vårdgivaren..

YLE - 05 apr 16 kl. 11:39

Närpes får förlita sig på hyrläkare

En hyrläkare kan bli upp till 50 procent dyrare för en kommun än en kommunalt anställd läkare. Många hälsocentraler, speciellt på glesbygden, har blivit tvungna att hyra in läkartjänster från rekryteringsfirmor då man inte lyckas anställa egna läkare. I Närpes har de annonserat både i inhemska tidningar och i rikssvenska tidningar för att få läkare att söka till de lediga tjänsterna.

YLE - 06 jul 16 kl. 14:53

Kvinnliga pionjärer i stan: "Ännu 100 år senare väckte kvinnliga läkare förundran"

Finlands första kvinnliga läkare fick kämpa hårt både för att få studera till läkare och för att få utöva yrket. Och ännu hundra år senare, när Carina Wallgren-Pettersson studerade medicin, tyckte manliga lärare att det var konstigt att de flesta av kursdeltagarna var kvinnor. I serien Kvinnliga pionjärer i stan har vi kommit fram till en presentation av Rosina Heikel, både Finlands och Nordens första kvinnliga läkare.

YLE - 26 jan 17 kl. 18:05

Attendo lovar fler läkare till mottagningen i Hangö

En del Hangöbor har inte fått läkartid inom utsatt tid och inte heller läkarvård på svenska. Utmaningarna på läkarmottagningen i Hangö har fortsatt trots att den privata vårdjätten Attendo tog över i december. Attendo säger att läget är under kontroll.

YLE - 26 aug 17 kl. 12:42

Blivande läkare: Små sjukhus ger oss mera ansvar

Raseborgs sjukhus är inte alls i periferin. På ett mindre sjukhus får en ung läkare mera ansvar än på ett stor arbetsplats. Det är några tankar hos de medicine studerande som besökte Raseborg sjukhus i går (25.

YLE - 07 aug 13 kl. 05:52

Von Smitten: Oacceptabelt att inte ha tvåspråkiga läkare

Läkarnas språkkunskaper på hälsovårdscentralerna i Raseborg är ett kontinuerligt problem. Vid Ekenäs och Pojo hvc arbetar för tillfället åtta läkare totalt, varav fyra inte kan finska. I den bästa av alla världar skulle vi ha enbart läkare som behärskar både finska och svenska, men så är inte fallet, konstaterar produktionschef Jeanette Pajunen vid Raseborgs stad.

YLE - 07 aug 13 kl. 07:31

"Läkare och patienter ska kunna tala samma språk"

Spela upp klipp på Arenan
Spela upp klipp på Arenan
Läkarnas språkkunskaper på hälsovårdscentralerna i Raseborg är ett kontinuerligt problem. Vid Ekenäs och Pojo hvc arbetar för tillfället åtta läkare totalt, varav fyra inte kan finska. I den bästa av alla världar skulle vi ha enbart läkare som behärskar både finska och svenska, men så är inte fallet, konstaterar produktionschef Jeanette Pajunen vid Raseborgs stad.

Cornucopia - 06 aug 14 kl. 11:55

Flest läkare per capita i alliansstyrda landsting

Socialister ifrågasatte förra inlägget om att antalet läkare ökat mest i de alliansstyrda landstingen och menade att antalet läkare inte spelar någon roll (och underförstått alltså lika gärna kan vara noll) och drog även upp att man måste titta per capita. Och per capita hittar man fler läkare i alliansstyrda landsting, 3.67 per 1 000 invånare, och färre läkare i socialisternas landsting, 3.

YLE - 24 jan 15 kl. 06:00

Får rökare fler pauser på jobbet?

Vi har kommit en bra bit från 1920-talets lungstärkande cigariller på munstycke ordinerade av läkare och 1970-talets rökfyllda konferensrum, bussar och väntrum. Som tur är. Det är numera med nöd och näppe tillåtet att röka i det egna hemmet - ibland inte ens där om man bor på hyra.

YLE - 03 jan 17 kl. 16:39

Stora enheter och skärpt kontroll - svårt att vara bluffläkare i Finland i dag

Många unga läkare var bekymrade över hur det skulle gå med läkarnas rykte efter att flera bluffläkare avslöjades för ett antal år sedan. Tilltron mellan läkare och patienter verkar ändå finnas kvar, säger Läkarförbundets vice verksamhetsledare Hannu Halinen. Fallet med bluffläkaren Esa Laiho behandlades på tisdagen i Helsingfors hovrätt.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Ferraris elbil kommer tidigast 2025

Italienska lyxtillverkaren Ferrari kommer att släppa en elbilsversion efter 2025 då batteritekniken kräver mer utveckling. Det har vd Louis Camilleri uppgett, rapporterar Reuters. ”Känslan är att elbilen kommer att komma efter 2025.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Kinnevik-vd vill möta Baylan: ”Måste ta sitt ansvar”

Kinneviks vd Georgi Ganev efterfrågar ett möte med Ibrahim Baylan för att diskutera konflikten mellan TV4 och Tele2. Som ansvarig för statliga bolag är Baylan ansvarig för att se till att TV4 hanterar situationen på ett ansvarsfullt sätt, menar Ganev. Kinnevik är huvudägare i Tele2, som i sin tur äger Com Hem.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Greta grejar toppen på Twitter

I går utsågs hon till årets person av Time. Nu kan klimataktivisten Greta Thunberg även inkassera flera topplatser på Twitter. Twitter summer varje år vad svenskar och folk i världen om vilka ämnen som dominerat i det sociala mediet.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Här är börsproffsens 10 aktiefavoriter

Ett av börspappren på topplistan bedöms kunna rusa 77 procent, framgår det. Di.se berättar med hänvisning till Bloomberg om de tio aktierna som får köprekommendationer av samtliga analytiker som bevakar bolagen.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Volvos ex-miljöchef sågar suv-hajpen

”Djupt olyckligt”, säger han om den populära men klimatfarliga biltypen. På 1990-talet var Axel Wenblad miljöchef på Volvo. I dag är han ordförande för Världsnaturfonden WWF och han får ihop det när Volvo Cars å ena sidan säger sig värna miljön, å den andra säljer stora, tunga suvar som aldrig tidigare.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Digital vård redo att ta nästa kliv

Digitala vårdbesök kan i större utsträckning kombineras med fysiska insatser. En vårdjätte vill att sjukvårdssystemet förändras i grunden. Det är Towa Jexmark, innovationschef på vårdjätten Ramsay Santé, som uttalar sig för DI Digital.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Var du smart och satsade på rätt kort?

Missa inte dagens techbrief med gott och blandat om bästa investeringen under 2010-talet och senaste nytt om efterlängtat spel.  Det är 2010-talets bästa investering Kan du gissa vad du borde satsat på, om du inte redan gjort det?
Jo men visst är svaret bitcoin.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Efter konfliktfyllda hösten – AIK:s vd avgår

AIK fotbolls vd Jens T Andersson avgår, meddelar klubben via ett pressmeddelande. Andersson och övrig klubbledning har haft en spänd relation till lagets supportergrupper. I ett pressmeddelande under torsdagen skriver Andersson: ”Det arbete som jag såg framför mig när jag tillträdde som klubbdirektör har startats och på flera områden också avslutats.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Skistar får ny vd från Ikea

Skidanläggningsbolaget Skistar har utsett Stefan Sjöstrand till ny vd. Han kommer att tillträda senast den 11 juni nästa år. Sjöstrand kommer närmast från Ikea där han arbetat i 13 år på olika positioner och nu närmast som Commercial & Digital Manager på Ingka Centres.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Bezos utnämnd till årtiondets affärsman

Världens finanschefer utser Jeff Bezos till årtiondets affärsman. Han klår därmed flera namnkunniga konkurrenter. Amazons grundare Jeff Bezos anses vara den mest imponerande affärsmannen enligt de flesta av de tillfrågade finanscheferna, enligt en undersökning från CNBC.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.