Expressen > Nyheter

Saturday, 07 December, 23:35

Expressen - 03 dec 19 kl. 08:27

Uppmaningen: Behövs fler blodgivare inför julDags att kavla upp ärmarna. Blodlagren på landets blodcentraler är oroväckande låga inför julen, och nu uppmanas blodgivare att ställa upp och ge blod..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppmaningen, Behövs, fler, blodgivareinför , jul
Vimmerby Tidning - 03 jul 14 kl. 08:58

Sjuhuset behöver fler blodgivare

Blodbristen fortsätter på länets blodcentraler och för att klara de olycksdrabbade sommarmånaderna behövs fler givare..

YLE - 22 mar 15 kl. 15:19

Behov av fler blodgivare med afrikanskt ursprung

Röda Korsets Blodtjänst efterlyser fler blodgivare med afrikanskt ursprung. Behovet ökar i takt med att antalet patienter med afrikanskt ursprung ökar i Finland. I de flesta fall går det att hitta rätt blodprodukt för varje patient oavsett var personen är född, men det etniska ursprunget kan vara relevant då patienten behöver mycket blod på en gång eller då det finns ett återkommande behov av blodprodukter.

Helsingborgs Dagblad - 10 feb 13 kl. 14:44

Stockholm vill ha fler blodgivare

37 929 liter. Så mycket blod samlades in från 46 344 givarna i Stockholms län i fjol. Men ytterligare cirka 20 000 givare efterfrågas.

Norrtelje Tidning - 08 mar 13 kl. 10:19

Länet behöver fler blodgivare

Norrtäljeborna är bäst i länet på att lämna blod.?Men det räcker inte. Blodcentralen söker 20 000 nya givare i Stockholms län..

Dalarnas tidningar - 26 mar 16 kl. 09:00

Djursjukhuset behöver fler blodgivare när hundar går i pension

En ett och halvt årig blandrashund hälsar glatt inne i det lilla rummet. Atlas ser mest ut som en schäfer, men har också Rottweiler, Labrador och Vit Herdehund i sig..

YLE - 12 okt 15 kl. 10:19

Det behövs fler som föder upp nötkreatur

Atria och Österbottens kött vill se fler nötköttproducenter i Österbotten. I Sydösterbotten, har flera producenter valt att öka antalet djur på gården. Mikael Uljens är en av dem som tog chansen.

Barometern - 19 aug 14 kl. 06:06

Elevboom i grundskolan ? nu behövs fler lärare

Om tre år kommer det att finnas 400 fler grundskoleelever i Kalmar kommun än nu. Ettorna som börjar i dag är bland de första i den nya vågen. De många barnen, som fått kommunen att under flera års tid storsatsa på nya förskolor, är på väg in i skolans värld.

Barometern - 21 nov 13 kl. 08:01

Vi behöver fler föregångsländer i klimatfrågan

När vi i Sverige släpper ut koldioxid i?atmosfären är det fattiga och ­framtida generationer som får ta ­smällen. Men den negativa trenden kan brytas.

YLE - 29 nov 13 kl. 13:31

Åland behöver fler kor

Det behövs fler kor till Åland. Orsaken är att efterfrågan på åländska mjölk- och ostprodukter har ökat kraftigt. I dag finns det cirka 1800 kor på Åland och enligt Ålandsmejeriet behövs det 1000 kor till för att man ska kunna möta kundernas behov.

Alingsås tidning - 13 apr 16 kl. 05:30

Vårgårda behöver fler bostäder

De ser ljust ut för Vårgårda. Invånarantalet ökar och företagen nyanställer. Nya bostäder byggs för att ge plats för ännu fler kommunmedborgare.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Misstänkt anlagd brand i trapphus

Polis och räddningstjänst larmades under lördagskvällen till en brand på Limhamn.Branden misstänks ha varit anlagd.– Det var rökutveckling i en trappuppgång, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen region Syd..

Expressen - 2 timmar sedan

Kungafamiljen på balett – ensemblens fina gest

Kungaparet tog med kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle på balett under lördagen.Sällskapet fick njuta av ”Nötknäpparen” på Kungliga Operan i Stockholm – och blev själva uppmärksammade av ensemblen från scen.”Lyckat besök fin föreställning”, skriver hovets informationschef, Margareta Thorgren, i ett sms..

Expressen - 1 timme sedan

Singelolycka – personbil har voltat

En singelolycka har inträffat i Kristianstad kommun.En personbil uppges ha voltat.– Vi har haft vägen avstängd under räddningsarbetet men börjat släppa på trafiken nu, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen region Syd..

Expressen - 1 timme sedan

Maskerat ungdomsgäng i Borås – larm om rån

Borås Tidning rapporterar att ett maskerat ungdomsgäng dragit runt på stan i Borås under lördagskvällen.Flera ungdomar har säkrats efter att polisen fått larm om både rån och bråk..

Expressen - 1 timme sedan

Hot och våld möter tågpersonal

Hotfulla eller våldsamma resenärer har blivit ett stort problem för tågpersonal. Samtidigt förekommer mer ensamarbete ombord på tågen, enligt en ny rapport från fackförbundet Seko.– Problemet har eskalerat så nu måste man göra något åt det, säger Sekos ordförande Valle Karlsson..

Expressen - 2 timmar sedan

Polispådrag på Djurgården – äldre man försvunnen

En 75-årig man har försvunnit under ett besök på Djurgården och eftersöks nu av polis med helikopter, hundpatruller och MC.Aftonbladet rapporterar att mannen försvann på Skansen.Anhöriga har lämnat ett signalement och polisen vädjar till allmänheten om hjälp i sökarbetet..

Expressen - 2 timmar sedan

Skolan ska bli mer rättvis – med slopade krav

Det ska bli enklare för kommuner att satsa på en rättvis skolundervisning.Tidigare hårda krav för att få regeringens likvärdighetsbidrag slopas därför.Det säger utbildningsminister Anna Ekström i Sveriges Radios lördagsintervju.

Expressen - 2 timmar sedan

Kungafamiljen på operan – ensemblens fina gest

Kungaparet tog med kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle på opera under lördagen.Sällskapet fick njuta av ”Nötknäpparen” på Kungliga Operan i Stockholm – och uppmärksammades själva av ensemblen från scen..

Expressen - 3 timmar sedan

Äldre par körde ner i diket

Ett äldre par körde på lördagskvällen av vägen på E22 och ner i diket, skriver Kristianstadsbladet.Paret ska inte ha behövt föras till sjukhus med ambulans men bilen fick bärgas..

Expressen - 3 timmar sedan

Nya boken avslöjar Melania Trumps verkliga makt

Skilda sovrum, eget plan och subtila hintar.I en ny inofficiell biografi om USA:s presidentfru Melania Trump, 49, avslöjas tidigare okända detaljer om hur hon utövar makt i Vita huset.Boken ”Frita Melania” beskriver henne som ”kalkylerande, tystlåten och självständig”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.