Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 07 December, 03:23

Dagens PS - 02 dec 19 kl. 13:55

Kritiserade sajten: ”Någorlunda etisk nivå”Personuppgiftssajten Ratsit planerar en börsnotering 2020. Samtidigt får branschen kritik från såväl privatpersoner som myndigheter.  Ratsit AB ägs av Nodeus Group, och det är denna koncern som planerar att börsnoteras, skriver Di Digital. Det är dock inte klart vilken börs som är aktuell. Totalt har sidan över 600.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Ratsit, AB, Nodeus Group, Di Digital, Merinfo, Datainspektionen, DI Digital, Ratsits, Anders Johansson, Mrkolls, Datorinspektionens, GDPR, Kritiserade, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritiserade, sajten, Någorlunda, etisknivå
Dagens PS - 02 dec 19 kl. 13:55

”Försöker hålla någorlunda etisk nivå”

Personuppgiftssajten Ratsit planerar en börsnotering 2020. Samtidigt får branschen kritik från såväl privatpersoner som myndigheter.  Ratsit AB ägs av Nodeus Group, och det är denna koncern som planerar att börsnoteras, skriver Di Digital.

Sydsvenskan - 08 mar 12 kl. 06:30

Starbucks ett offer för sin egen framgång

Foto: Peter Frennesson
De senaste åren har Starbucks blivit offer för sin egen framgång. Snobbarna må rynka på näsan åt kaffet, men det är den stora massans minskade köpkraft och den ökade konkurrensen som ställt till med störst problem.
Kaffe, kundfokus och närvaro i sociala medier ligger bakom Starbucks globala succé, men det amerikanska varumärket har också blivit offer för sina egna framgångar, skriver Gunilla Kinn.

Sydsvenskan - 06 jun 14 kl. 09:18

Så ber du Google ta bort sökresultat

En ny verklighet är här för alla internetanvändare.EU-domstolen har – detta har Sydsvenskan rapporterat grundligt om tidigare – beslutat att Google från och med nu kan tvingas att ta bort sökresultat som enstaka personer finner misshagliga.Enkelt exempel: Du förekom i ett brottmål och omskrevs på ett besvärande vis i en lokaltidning 1998, men har ett ovanligt namn, varför artikeln fortfarande är första träff när man googlar dig.

Nyheter 24 - 18 okt 13 kl. 11:23

Glöm Blocket och eBay ? snart säljer du dina saker med hashtagsSå går det till

Sajter som eBay och Blocket underlättade handeln mellan privatpersoner rejält. Men i takt med att sociala medier blivit en allt större del av vår vardag har även handeln förflyttat sig dit.  används till exempel redan någorlunda flitigt på Twitter och Instagram.

Sydsvenskan - 01 aug 11 kl. 01:30

"Respektera de dödas integritet"

Porträttbilderna på offren från Utöya kommersialiserar de dödas ansikten. Tidningarna som publicerat dem bör ta bort dem från nätet och i fortsättningen respektera de dödas integritet, skriver Susanne Wigorts Yngvesson, lektor och forskare i medieetik.
I torsdags läste jag Hjalmar Gullbergs sista diktsamling Ögon, läppar från 1959.

Expressen - 15 sep 15 kl. 16:18

Polarn och Pyret bryter samarbete med Malin Wollin

När barnklädeskedjan Polarn och Pyret gick ut med ett nytt samarbete rasade kunderna och företaget bryter avtalet. Samarbetspartnern, Malin Wollin, har nämligen skrivit flera kritiserade krönikor där hon uttalat sig om insemination. "Syftet med texterna var att belysa en etisk problematik som handlar om alla barns rätt att kunna få reda på sitt ursprung", säger Malin Wollin..

Expressen - 15 sep 15 kl. 16:18

Polarn och Pyret bryter samarbete

När barnklädeskedjan Polarn och Pyret gick ut med ett nytt samarbete rasade kunderna och företaget bryter avtalet. Samarbetspartnern, Malin Wollin, har nämligen skrivit flera kritiserade krönikor där hon uttalat sig om insemination. "Syftet med texterna var att belysa en etisk problematik som handlar om alla barns rätt att kunna få reda på sitt ursprung", skriver Malin Wollin..

YLE - 18 jan 17 kl. 18:24

Familjens gamla begravningsbild blev mem om vaccin - släktingarna ledsna

Ett mem med ett foto från en död babys begravning har spridit sig i sociala medier. Memet har väckt en etisk diskussion om vilka bilder det lämpar sig att sprida. Fotot från minnesstunden är nästan hundra år gammalt och har gjorts om till ett ställningstagande för vaccinering.

YLE - 16 apr 14 kl. 18:15

Många visioner om Norra hamnen i Yles enkät

Det var många som ville ge sin syn på hur området kring Norra hamnen i Ekenäs ska se ut i framtiden i Yle Västnylands webbenkät kring planerna (11.4–14.4).

Sydsvenskan - 08 okt 14 kl. 11:34

Imported

Engelsmannen Marcus Creed är en av Tyskland främsta kördirigenter. Nu har han sökt sig norrut och gjorde i tisdags sin första konsert som DR Vokalensemblets chefdirigent. Samma konsert var ett av DR Underholdningsorkestrets sista framträdanden innan den hårt kritiserade nedläggningen vid årsskiftet.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Apotea är årets nätbutik – för sjätte året i rad

Nätapoteket Apotea utses av sajten Prisjakt till årets nätbutik. Företaget har dominerat listan sex år i rad. ”De har lika många vinster i Årets nätbutik som Messi tagit guldbollar”, säger Prisjakts Nordenchef Carl Vult von Steyern.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Kinneviks portföljstjärna anklagas: ”Stasi-metoder”

Anställda på Zalando anklagar företaget för att använda ”Stasi-liknande” metoder. Men e-handelsjätten, där Kinnevik är största ägare, anklagar studien för partiskhet. Det är forskare vid Humboldtuniversitetet i Berlin, som för en studie lyckats gräva fram vittnesmålen från anställda på e-handelsbolagets huvudkontor i Berlln, skriver Sveriges Radio.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Produktionen kan stoppas för Boeings olycksplan

Boeing kan temporärt behöva stoppa produktionen av 737 Max om det kommer in fler regulatoriska krav eller förseningar kring kommersiellt återupptagande. Det uppges i inskickade dokument från den 18 oktober till amerikanska finansinspektionen, rapporterar Reuters. Samtidigt oroas inte Boeing över att inställda orders för flygplanet kan slå mot intäkterna och resultatet.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Efter vinstvarning: Sportamore-aktie dyker

Sportamore faller som en sten på fredagen sedan bolaget i går kväll lämnat en vinstvarning då man inte längre tror på högre vinst i år jämfört med i fjol. Aktien noterar sin största nedgång någonsin. Sportamores försäljningen under oktober var svagare än väntat och trots bättre utveckling under november kompenserar det inte för kvartalets inledning, uppgav bolaget.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Så mycket tjänar Zlatan på Instagram

Tappa inte hakan men summan är hisnande som fotbollsstjärnan drar in som reklampelare på det sociala mediet. Fotbollsstjärna Zlatan Ibrahimovic, som nyligen meddelade att han blir stor delägare i Söders stolthet Hammarby, vilket gjorde Malmöborna rasande, har tveklöst en framgångsrik influencerkarriär. Bara på Instagram tjänade Malmösonen mer pengar under det senaste året än han gjorde under hela sitt första år som fotbollsproffs i LA Galaxy, konstaterar Café.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Kina: Samarbete med Sverige ska ”begränsas”

Kinas ambassadör Gui Congyou säger att landets handel med Sverige kommer att bli begränsad. Detta ska ske som en reaktion mot Gui Minhai-fallet. För cirka tre veckor sedan delade kulturminister Amanda Lind (Mp) ut Svenska Pens Tucholskypris till den fängslade kinesisk-svenske förläggaren Gui Minhai.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Ubers säkerhetsrapport: 3.000 sexbrott och 9 mord

Äntligen fredag. I veckans sista techbrief kan du läsa om Bloombergs sluga kampanjknep, ett rykte om Samsungs nästa flaggskepp samt Ubers svarta säkerhetsrapport. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Dagens PS - 17 timmar sedan

SAS kapar julbonus till anställda: ”Smakar illa”

Efter SAS ”icke tillfredsställande” årsrapport skär företaget ner på bonusen till sina anställda. Totalt kapas den med två tredjedelar och anledningen sägs vara pilotstrejken i våras. Årets bonus till de anställda på SAS skulle totalt landa på sammanlagt 100 miljoner kronor, utlovade vd:n Rickard Gustafson förra året.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Han fyller mobilspelens landskap med reklamtavlor

Utomhusreklamjättar som JC Decaux hör till inspirationskällorna när Nordic MTF-listade Adverty siktar på att bli de digitala spelmiljöernas motsvarighet. När varumärken annonserar på reklamtavlorna inne i spelen delar Adverty och spelutgivaren på intäkten. I vilken värld kommer du att se flest reklamtavlor i framtiden?

Dagens PS - 18 timmar sedan

Tänker du investera i världens största notering?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Teckningskursen för oljejätten Saudi Aramco blir 32 riyal, motsvarar 81 kronor, och det är 1,5 procent av oljebjässen som listas på den inhemska börsen Tadawul.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.