PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 08 December, 14:58

PrivataAffärer - 03 dec 19 kl. 08:12

SBAB: Allt fler binder bolån på längre tidAv de som valt längre löptider valde 6 procent en ettårig bindningstid och 12 procent tvåårig bindningstid. 15 procent av de som tecknade nya bolån valde treårig bindningstid. Andelen som binder på 5-10 år var 7 procent. Så hög har andelen inte varit sedan 2014. ”Det kan vara så att vi redan nu ser tecken på att människor garderar sig mot stigande räntor, och om Riksbanken står fast vid sin prognos kommer det en räntehöjning nu i december”, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, i en kommentar.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SBAB, Riksbanken, Claudia Wörmann

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBABAllt , fler, binder, bolånpå längre , tid
VA - 06 dec 18 kl. 08:53

Allt fler binder bolåneräntan

Fler binder bolåneräntan hos SBAB, vilket banken kopplar till den senaste tidens diskussion om stigande räntor. .

Affärsvärlden - 02 okt 14 kl. 08:21

SBAB: Fler binder sina bolåneräntor

Andelen bolånetagare hos SBAB som valde den kortaste räntebindningstiden (3 månader) fortsatte ned under september till 71 procent, jämfört med 76 procent månaden innan..

DN - 01 aug 12 kl. 14:15

Fler binder bolånet

Andelen nya bolån med en längre bindningstid ökar. Samtidigt tappar den kortaste bindningstiden på tre månader i popularitet, visar statistik från SBAB Bank. Orsaken är en hårfin ränteskillnad..

DI - 09 apr 17 kl. 09:20

Trendbrott - allt fler binder bolåneräntan

I början av året har den tvååriga bolåneräntan hos SBAB legat under den rörliga räntan. Det är inte första gången det sker, men resultatet är nytt - nu skyndar sig låntagare att binda upp räntan..

PrivataAffärer - 28 mar 14 kl. 13:14

Riksbankschef vill att fler binder bolånen

Sverige har på flera sätt en "extrem" bolånemarknad med en hög andel rörliga bolån. Det säger vice riksbankschef Martin Flodén som vill att fler ska välja långa boräntor....

Cornucopia - 17 nov 14 kl. 12:25

SBAB "chocksänker" bolåneräntorna

Statliga bolånetorskbanken SBAB "chocksänker" bolåneräntorna enligt ett nytt pressmeddelande. Man kan nu, oprutat, låsa räntan på fem år till 2.10% i ränta.

Dagens PS - 25 jun 19 kl. 09:39

SBAB sänker bolåneräntorna

SBAB har sänkt listräntorna för bolån med 2 till 10 års räntebindningstid med mellan 0,10 och 0,40 procentenheter. Banken uppger i ett pressmeddelande att upplåningskostnaderna för längre löptider den senaste tiden har minskat vilket har medfört att bolånemarginalerna för längre löptider har ökat. ”Det extrema ränteläget fortsätter.

SvD - 02 mar 11 kl. 09:14

Fler binder bolåneräntan

Allt fler binder räntan på sina bolån. Enligt bolåneföretaget SBAB:s statistik för februari har andelen bolån med den kortaste bindningstiden på tre månader sjunkit till 68 procent från 71 procent i....

DI - 02 mar 11 kl. 09:20

Allt fler binder bolåneräntan

Allt fler binder räntan på sina bolån. Enligt bolåneföretaget SBAB:s statistik för februari har andelen bolån med den kortaste bindningstiden på tre månader sjunkit till 68 procent från 71 procent i januari..

GöteborgsPosten - 03 jul 12 kl. 16:46

Allt fler binder räntan

Allt fler nya bolåntagare binder räntan. Under juni fördubblades andelen som valde en bindningstid på fem år jämfört med månaden tidigare..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 14:35

Stark amerikansk jobbstatistik

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266.000 personer i november. Arbetslösheten uppgick till 3,5 procent, jämfört med 3,6 procent månaden före.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:20

”Ansträngd värdering” bakom H&M-familjens minskning i Hexagon

Det säger Ramsburys investeringschef Johan Vögeli till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen, dagen efter det blivit känt att H&M-familjen Perssons investeringsbolag sålt 3 miljoner aktier i mätteknikbolaget under november. ”Vi tycker att Hexagon är ett jättefint och välskött bolag och aktien är fortsatt spännande. Bolaget är välpositionerat inför framtiden med sitt högteknologiska innehåll.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:31

Proffsinvesterare spår global recession inom fem år

”Även stigande statsskulder och en låg ekonomisk tillväxt oroar institutionella investerare världen över”, skriver Funds Europe. I och med att statsskulder fortsätter att stiga är nästan 90 procent av de institutionella investerarna oroliga att det kommer att ha en väsentlig påverkan på den globala ekonomin. Över 80 procent menade på att de förväntar sig en global finansiell kris inom de nästkommande fem åren, skriver Funds Europe.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:08

Vapentillverkare höjer vinstprognos

Sent på torsdagskvällen rapporterade American Outdoor en försäljning och en justerad vinst för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret som överträffade analytikernas snittförväntningar, skriver tidningen. Samtidigt höjde bolaget sin försäljningsprognos för helåret till 680-700 miljoner dollar, från 630-650 miljoner dollar. Det var högre än analytikernas snittförväntningar, som låg på 639 miljoner dollar, enligt FT.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:13

Hernhag: Fem högriskaktier med tillväxtpotential

Erik: Hej Marcus! Om du skulle köpa 5 stycken högriskaktier med tillväxtpotential inför 2020. Vilka blir det då?

PrivataAffärer - I förrgår: 10:35

Spararnas amerikanska favoritaktier

Beyond Meat hade en fantastisk kursresa efter introduktionen i maj och var som mest upp 839 procent (234,9 dollar) jämfört med introduktionskursen på 25 USD.  Sedan gick luften ur aktien. I slutet av oktober föll kursen ytterligare i samband med att inlåsningsperioden gick ut för tidiga investerare och insiders som passade på att ta hem vinsterna.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:44

Morgan Stanley ser potential på medellång sikt

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Getinge till jämvikt från undervikt. Riktkursen höjs till 163 från 90 kronor. Det framgår av en analys från Morgan Stanley på fredagen.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:47

Här är fredagens färska aktierekar

SEB Equities inleder bevakningen av Oncopeptides med rekommendationen köp. Riktkursen är 149 kr. Aktien stängde på 131,60 kr på torsdagen.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:38

Auktionsfirman sänker helårsprognosen

Lauritz.com spår nu att intäktstillväxten blir mellan 0 procent och -2 procent, jämfört med tidigare +5 procent till +7 procent. Ebitda-resultatet väntas hamna i intervallet 10-15 miljoner danska kronor, jämfört med tidigare 15-25 miljoner danska kronor.

PrivataAffärer - I förrgår: 06:00

Förvaltarens fyra bästa småbolag

Den aktie som bidrog allra mest till Carnegie Micro Caps utveckling under förra månaden är Stillfront, upp 34 procent under månaden. Det var inte minst årets tredje kvartalsrapport som visade upp ett justerat rörelseresultat som ökade 80 procent och en omsättningsökning på 64 procent som fick aktiekursen att pekar rakt uppåt. ”Naturligtvis är samtliga dessa siffror hisnande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.