Nyteknik > Teknik

Thursday, 05 December, 16:41

Nyteknik - I förrgår: 08:10

”Kravet på snabbhet gör e-handeln ohållbar”DEBATT. Att handla på nätet skulle kunna minska transporterna i samhället. Men krav på snabba leveranser, onödigt stora förpackningar och många returer gör att transporterna i stället riskerar öka, skriver Mattias Viklund på Trafikanalys..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, Mattias Viklund, Trafikanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kravet, snabbhet, gör, e-handeln, ohållbar
Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 09:57

E-handeln tvingar fram nya kreativa lösningar

Pressen på fysiska butiker ökar i takt med konkurrensen från näthandeln och konsumenternas stigande förväntningar på att få valuta för pengarna. Som en följd tvingas många butiker bli mer kreativa i försöken att locka dit folk. Det visar en trendanalys som Visma Retail har tagit fram utifrån världens största retailkongress i New York, och listar även årets fem största trender inom handeln.

BT - 12 jun 12 kl. 07:57

Handeln dröjer med digitala kvitton

Trots att det numera är möjligt med digitala kvitton släpar handeln benen efter sig och fortsätter att spotta ur sig de miljöfientliga och giftiga papperskvitton som nästan ingen längre vill ha, skriver Stefan Norman. Närmast obemärkt har det alldeles nyligen skett en digital revolution på kvittoområdet. Dels har nya avancerade lösningar för digitala kvitton lanserats, dels har skattemyndigheterna äntligen släppt kravet på papperskvitton och godkänner numera digitala kvitton.

BT - 19 jan 12 kl. 14:20

Läge för påskvarsel i handeln igen

Butikerna går för dåligt. Så det blir inget extra till butikskassörerna i år, är arbetsgivarnas budskap.
Med den inställningen lär det bli påskstrejk.

Nyteknik - 07 jan 16 kl. 15:01

”Släpp kravet på kassaregister”

DEBATT. Dagens krav på kassaregister hämmar teknikutvecklingen inom handeln. Dessutom bromsar kraven nya företag som vill starta kontanthandel.

Nyheter 24 - 09 dec 11 kl. 07:39

De säljer arbetstillstånd på svarta marknaden


Ett arbetstillstånd på svarta marknaden kan kosta upp till 100 000 kronor. STOCKHOLM. De utomeuropéer som vill komma och jobba i Sverige kan sedan 2008 få ett tillfälligt arbets- och uppehållstillstånd.

YA - 31 okt 12 kl. 06:30

SAS snart flygfärdigt

Flygbolaget SAS är inte konkursmässigt. Än. Men staten borde hålla sig borta från resebranschen.

Kristianstadsbladet - 08 jan 13 kl. 12:12

Pierre Månsson (FP) tycker inte att politiken ska styra

Kommunalrådet Pierre Månsson (FP) vill inte ta ställning i striden om C4 Shoppings etablering ute i Hammar. Men han anser att det är citykärnorna som har framtiden för sig.
?

Kristianstadsbladet - 03 maj 13 kl. 09:00

Han vill sälja köttet utan mellanhänder

Foto: Peter Åklundh
Att få konsumenter att välja svenskt kvalitetskött är något Palle Sehlin från Färlöv drar en lans för. Han vänder sig mot de extrema vinster som handeln gör när kunder kan få kött minst lika billigt direkt från bönderna. Men de församlade producenterna, en politiker och företrädare för LRF var inte eniga om lägesbeskrivningen och lösningarna.

Nerikes Allehanda - 27 maj 15 kl. 05:15

Kina kan få en kvinnlig president

Kina kan vara på väg att få sin första kvinnliga president. Det handlar inte om en kursändring i Peking, utan om ett demokratiskt val i den del av Kina som är en fungerande demokrati.Den 16 januari ska Taiwan välja ny president.

Dagensanalys.se - 13 nov 17 kl. 09:12

Amazon slukar julhandeln på sina marknader

Att Amazon är stora och att e-handeln verkligen börjar ta över avslöjar en studie där man frågat konsumenter om var de ska köpa sina julklappar i år. Heja 7 av 10 konsumenter av 2.000 planerar att köpa flera presenter via Amazon i år (en fjärdedel av sin julklappslista).

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Nasas rymdsond avslöjar nya detaljer om solen

Många frågor om solen är fortfarande obesvarade. Men med Nasas rymdsond Parker har forskare nu fått några viktiga ledtrådar..

Nyteknik - 1 timme sedan

Forskare: Stor biokolfabrik ger klimatnytta

Den värme som bildas vid tillverkning av biokol kan utnyttjas i ett kraftvärmeverk. På så sätt kan en storskalig biokolfabrik ge stor klimatnytta, enligt en ny studie..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Så många förlorar jobbet när tillverkarna skiftar till elbilar

Med bilindustrins omställning till elfordon följer massuppsägningar. Enligt en sammanställning kommer teknikskiftet innebära att 80 000 arbetare får sparken..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Nya elmotorcykeln från Kalashnikov tar dig tio mil

Nu visar vapentillverkaren en prototyp på en ny elmotorcykel. Enligt Kalashnikov är den byggd för kortare resor i hög fart. Räckvidden ligger på tio mil, och toppfarten är blygsamma 100 km/h..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Danmark satsar på 20 MW stora vindkraftverk

De största vindkraftsturbinerna på marknaden i dag är drygt 10 MW. Nu satsar Danmark tiotals miljoner kronor på att utveckla turbiner över 20 MW..

Nyteknik - 3 timmar sedan

De har skapat den kallaste kemiska reaktionen hittills

Vid en hårsmån över den absoluta nollpunkten genomfördes den kallaste kemiska reaktionen i vårt universum. För första gången kunde forskare se ögonblicket när molekyler möttes och formade nya molekyler..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Einrides hyttlösa lastbil ska köra varor åt läskjätten

I början av nästa år kommer den autonoma och elektriska lastbilen svenska Einride att börja köra varor åt Coca-Cola i Stockholm..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Medelålders entreprenörer bakom framgångsrika bolag

Unga företagare dominerar topplistor över växande start ups, men forskning visar att de mest framgångsrika entreprenörerna snarare är i medelåldern..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Därför ska astronauterna tända eld på ISS

Tester på rymdstationen ska ge forskare bättre koll på förbränningens underliggande fysik. Till sin hjälp har de en ombyggd vindtunnel..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Kina sätter ambitiösa mål för fordonen 2025

Om fem år ska 30 procent av Kinas sålda bilar ha autonom teknik. En fjärdedel bör vara utrustade med elektrifierade drivlinor, och de nya förbrukningskraven är stenhårda även för elbilar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.