Expressen > Opinion

Thursday, 12 December, 05:09

Expressen - 03 dec 19 kl. 07:55

Förvirrade och dementa borde kunna tvångsvårdasI Sverige saknas det regler för hur sjukvården ska hantera patienter som inte kan fatta förnuftiga beslut. Det orsakar stort lidande och äventyrar liv. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förvirradeoch , dementa, bordekunna , tvångsvårdas
SvD - 13 apr 15 kl. 23:22

Dementa behöver kunna tvångsvårdas

Gruppen dementa fortsätter att öka och kommer att fortsätta göra så i framtiden. Men den rådande lagstiftningen är inte anpassad för de personer som är beslutsoförmögna men inte lider av en allvarlig psykiatrisk sjukdom, skriver AT-läkaren Benjamin Kalischer Wellander och Hugo Fievet, KDU..

BT - 16 dec 13 kl. 09:38

Fortsatt tvångsvård av Bergwall

Rättsmedicinalverket anser att tvångsvården av Sture Bergwall ska fortsätta. - De anser att han ska få fortsatt vård men i öppen form, säger lagman Johan Montelius vid förvaltningsrätten i Falun.Det framgår av RMV:s utredning, uppger aftonbladet.

Barometern - 16 dec 13 kl. 09:38

Fortsatt tvångsvård av Bergwall

Rättsmedicinalverket anser att tvångsvården av Sture Bergwall ska fortsätta. - De anser att han ska få fortsatt vård men i öppen form, säger lagman Johan Montelius vid förvaltningsrätten i Falun.Det framgår av RMV:s utredning, uppger aftonbladet.

Trelleborgs Allehanda - 16 dec 13 kl. 09:37

Fortsatt tvångsvård av Bergwall

Rättsmedicinalverket anser att tvångsvården av Sture Bergwall ska fortsätta. - De anser att han ska få fortsatt vård men i öppen form, säger lagman Johan Montelius vid förvaltningsrätten i Falun.
Det framgår av RMV:s utredning, uppger aftonbladet.

SR - 21 okt 13 kl. 22:36

Experter oeniga om Sture Bergwalls tvångsvård

I dag hölls öppna förhandlingar i Falun om Sture Bergwall kan sluta tvångsvårdas på Säters sjukhus där han suttit i över 20 år. Experterna som hördes var oeniga, men en av dem tyckte att han borde släppas fri..

Kristianstadsbladet - 02 nov 12 kl. 08:33

Arbete mot brott

Kb anser: Samordnade insatser håller unga borta från en kriminell karriär. Känslan av sammanhang är avgörande.
Pilotprojektet med sociala insatsgrupper har varit lyckat.

Barometern - 16 okt 13 kl. 07:34

Därför höjer vi skatten

På tisdagen berättade den rödgröna landstings­majoriteten att de vill höja skatten med 50 öre per ­intjänad hundralapp. Förändrade utjämningssystem, lågkonjunktur och i övrigt sänkta skatter anger de ansvariga som orsaker. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill vara ärliga mot väljarna i Kalmar län och säga som det är.

YLE - 17 maj 17 kl. 04:30

Vården av kriminalpatienter human men riskfylld

När är en patient som begått ett grovt våldsbrott tillräckligt ofarlig för att skrivas ut från rättspsykiatrin? Kan den personen i så fall leva ett normalt liv? Och hur vårdar man de patienter som är farliga eller inte kan anses vara vid sina sinnes fulla bruk men ändå begått grova brott?

YLE - 12 mar 17 kl. 18:52

Då händerna inte räcker till: Psykosmedicin och remmar för äldre med demens

Vanvården av äldre psykiatriska patienter vid G1 i Åbo är i värsta fall ingen engångsföreteelse. Många som kommit i kontakt med äldrevård i Finland kan vittna om personalbrist, tidsbrist, stress och hårdhänt hantering av patienter. Det kan vara så att ingen riktigt har tid att låta en svårmatad person äta tillräckligt, att det inte någonsin finns tid för att ta en sväng utomhus med patienter - och att en dusch i värsta fall blir en sällan förekommande lyx.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 12 timmar sedan

Eskils händer borde inte ha hamnat i domstol

Förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson friades från anklagelsen om sexuellt ofredande. Hans händer borde inte hamnat i domstol..

Expressen - 22 timmar sedan

Varför daltas det så med fuskare i Sverige?

Det tycks väldigt synd om fuskare i en ny statlig utredning - de kan ju bli av med både studentlya och rabatter! Kom igen, så jolmigt kan vi faktiskt inte ha det..

Expressen - Igår: 16:36

Anders Borg hade rätt om hopplösa LO

LO hade chansen att sätta sin prägel på framtidens arbetsrätt. Men den öppna striden inom förbundet ger i stället mer makt åt Annie Lööf..

Expressen - I förrgår: 17:24

Åtalet mot ambassadören stänker även på regeringen

Att en svensk ambassadör kan låta sig utnyttjas av en hårdför diktatur avslöjar brister inom Margot Wallströms utrikesdepartement. .

Expressen - I förrgår: 15:43

Kaoset är långt ifrån över på Arbetsförmedlingen

Många känner sig som vinnare efter att regeringen tvingas backa om Arbetsförmedlingen. Men ute i verkligheten kvarstår problemen..

Expressen - I förrgår: 06:45

Se till att ungarna sover och ta bort betyget F i skolan

Bup-köerna kan kortas om vårdkedjan stärks, betygssystemet blir mer rimligt och barn och unga lever mer hållbart. .

Expressen - 08 dec 19 kl. 19:00

Gubbar är faktiskt också människor

Varenda gång jag hör kritiken om att Nobelpriset är gubbigt och om att det saknas förebilder för flickor tänker jag på James Allison..

Expressen - 07 dec 19 kl. 17:50

SD:s genombrott är ett underbetyg åt resten

Vad förväntade ni er egentligen? Alla som nu rasar mot normaliseringen av Sverigedemokraterna borde ägna en stund åt att rannsaka sig själva..

Expressen - 07 dec 19 kl. 06:45

Bråket om Lill-Babs bostad avslöjar systemfel

Hyresreglering och bostadsbrist har gjort förstahandskontrakt värdefulla. Inte konstigt att Lill-Babs dödsbo kämpar för att behålla lägenheten..

Expressen - 06 dec 19 kl. 06:45

EU:s nya ledare låter som en rödgrön minister

Ett stort klimatpaket, kvoterade bolagsstyrelser och ökad ekonomisk jämlikhet. Ursula von der Leyens första dagar som EU-kommissionens ordförande visar att rädslan för högerpopulisternas makt över EU är starkt överdriven..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.