Realtid > Ekonomi

Sunday, 08 December, 20:12

Realtid - 03 dec 19 kl. 08:04

Kortbedrägerier finansierar tunga kriminellaKortbedrägerierna har tagit över efter bankrånen, världens börser darrar efter USA:s nya tullar och TF Bank går starkt i Finland. Här är morgonens nyheter..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
USA, TF Bank, Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kortbedrägerier, finansierar, tunga, kriminella
SR - 03 dec 19 kl. 04:00

Polisen: Kortbedrägerier finansierar gäng

Kortbedrägerier har blivit ett sätt för den organiserade kriminaliteten att få in pengar i verksamheten och därmed ersatt rån mot banker och värdetransporter..

SR - 03 dec 19 kl. 10:15

Nya regler ska stoppa kortbedrägerier

Kortbedrägerier finansierar allt oftare organiserad brottslighet, men nya regler ska göra det svårare för bedragare att stjäla kortuppgifter..

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 10:14

Gängen fixar pengar med kortbedrägerier

Kortbedrägerier blir allt vanligare när gängen i Sverige ska finansiera sin verksamhet. Polisen tror att 2019 går till historien som ett rekordår. Förra året stals 210 miljoner kronor från betalkort, där de kriminella endast hade tillgång till kortuppgifter – en siffra som Polisen tror kan ha ökat i år, skriver Sveriges Radio.

Cornucopia - 12 jul 15 kl. 12:13

De vanligaste anledningarna till kortbedrägerier

Enligt uppgift från personer i banksektorn med insyn i kortbedrägerier är de vanligaste anledningarna att man besökt USA eller använt kort på oseriösa Internetsajter. Kortskimning är fortfarande mycket stort i USA, medan risken för skimning är mycket låg hemma i Sverige.
En grov och förenklad bedömning landar i att 50% av alla kortbedrägerier som når banksystemet beror på att kunder använt kort på oseriösa sajter, som sedan drar mer än överenskommet eller fortsätter debitera kortet även efter köpet.

Dagens PS - 29 jul 19 kl. 07:29

Våg av kortbedrägerier – så stoppar du bedragarna

Bedrägerier och i synnerhet kortbedrägerier ökar mest i Sverige enligt ny brottsstatistik. Det här uppger SvD Näringsliv och förklarar, med hänvisning till Brå, att 67.730 kortbedrägerier anmäldes i Sverige fram till juli i år.

Dagens PS - 29 jul 19 kl. 15:52

Kortbedrägerier, Wallenbergs oro och bud på Kappahl

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Våg av kortbedrägerier – så stoppar du bedragarna
Bedrägerier och i synnerhet kortbedrägerier ökar mest i Sverige enligt ny brottsstatistik: 67.730 kortbedrägerier anmäldes i Sverige fram till juli i år.

Cornucopia - 08 dec 15 kl. 12:45

Har du utsatts för kortbedrägerier?

På förekommen anledning kan man ställa sig frågan om hur vanligt kortbedrägerier är. Svara gärna i enkäten nedan.

En nedsida med det kontantlösa samhället är att kortbedrägerierna skenar.

PrivataAffärer - 11 jul 19 kl. 16:09

Ny EU-lag kan försvåra kortbedrägerier

Enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådet anmäldes 67 300 kortbedrägerier under det första året.  Ifjol var ett rekordår för bedrägerier med kortuppgifter som stulits på nätet vid olika dataintrång. Under det första halvåret 2019 utgör det fortfarande den vanligaste formen av bedrägeri.

Cornucopia - 23 jan 16 kl. 14:38

Kraftiga ökningar av kortbedrägerier mot Handelsbanken och Nordea - resesajter misstänkta?

Efter gårdagens uppgifter om kraftigt ökade kortbedrägerier mot Swedbank, har jag fått in uppgifter om att det samma gäller hos Handelsbanken och Nordea. Gemensam nämnare för de drabbade jag varit i kontakt med verkar vara någon resesajt.

Enligt uppgift ska Nordea sagt att de hade ovanligt mycket bedrägerier just nu.

Sydsvenskan - 15 apr 16 kl. 22:56

Anmälda kortbedrägerier fördubblade

Under det första kvartalet i år har polisen fått in cirka 25 000 anmälningar om kortbedrägerier — vilket är en fördubbling jämfört med samma period i fjol, skriver Svenska Dagbladet (SvD). Enligt förundersökningsledare Jan Olsson på Nationellt bedrägericentrum stjäls stora mängder kortuppgifter via datorintrång.— Försäljningen sker sedan på både öppna och mörka delar av internet.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 12 timmar sedan

“Resan från Gällivare till Stureplan var inte spikrak”

Lars Söderfjell är killen från Lappland som ville bli auktoriserad revisor, men hamnade vid Stureplan och finansbranschen. Vad har varit hans bästa karriärbeslut och vad har varit hans sämsta? Och hur var det att vara misstänkt för marknadsmissbruk?

Realtid - Igår: 08:30

Finansiell demens och fintechbolaget som alla snackar om

Nyheter i blodet, finansiell demens och fintechbolaget som alla snackar om. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - Igår: 07:35

Stark dragning till Klarna, lyxhotell och Allra

När vi går igenom de tio mest lästa artiklarna publicerade den senaste veckan på Realtid ser vi att Klarna, ett lyxhotell i Lärkstaden och Allrarättegången lockar väldigt många läsare..

Realtid - I förrgår: 16:50

Finansanalytikerna önskar mer hållbarhet och fler kvinnor

Sveriges Finansanalytikers Förening, SFF, vill få en bättre integration av hållbarhet i finansanalysen och hoppas få mer kvinnor till branschen. Nye ordföranden Lars Söderfjell tycker att det är "jättemärkligt" att så få kvinnor idag visar intresse..

Realtid - I förrgår: 16:50

Finansanalytikerna önskar mer hållbarhet och fler tjejer

Sveriges Finansanalytikers Förening, SFF, vill få en bättre integration av hållbarhet i finansanalysen och hoppas få mer kvinnor till branschen. Nye ordföranden Lars Söderfjell tycker att det är "jättemärkligt" att så få tjejer idag visar intresse..

Realtid - I förrgår: 15:46

Alf Göransson kan bli ny ordförande för NCC

Alf Göransson föreslås bli ny ordförande för NCC..

Realtid - I förrgår: 15:15

Starka jobbsiffror i USA – Stockholmsbörsen lyfter på beskedet

I USA ökade antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn med 266 000 personer i november. Stockholmsbörsen lyfter kraftigt efter de nya siffrorna..

Realtid - I förrgår: 14:55

Tyder fastighetsboomen på finansiell demens?

Samhällsfastigheter är det nya svarta inom finansbranschen. Realtids krönikör Per Lindvall undrar om inte om många investerare drabbats av kollektiv finansiell demens..

Realtid - I förrgår: 14:05

Carnegie bäst på nordiska företagstransaktioner

Carnegie toppar för fjärde året i rad rankingen bland rådgivare av nordiska företagstransaktioner, enligt Kantar Sifo Prosperas senaste kundundersökning. .

Realtid - I förrgår: 11:50

”Stark efterfrågan på logistik, kontor och hyresbostäder”

Konsolideringarna och uppköpen på fastighetsmarknaden kommer att fortsätta. Det är fredagspanelen överens om. Men hur framtiden för bostadsutvecklarna ser ut råder det delade meningar om..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.