Skånskan > Opinion

Thursday, 12 December, 20:48

Skånskan - 03 dec 19 kl. 08:00

Julmusik med en nervNär vokalgruppen The Real Group ger sig ut på julturné har de laddat upp med såväl klassiker som noggrant utvalda örhängen från sin egen låtkatalog.
Till konsert på Palladium har gruppen dessutom bjudit in elever från Malmö Latinskola att medverka.The Real Group är känt som bandet som ständigt är på turné. Och jo, lite så är det om man frågar sopranen i gruppen, Emma Nilsdotter. För tillfället är det en julturné som står på agendan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
The Real Group, Palladium, Malmö Latinskola, Real Group, Nilsdotter, Emma Nilsdotter, Malmö, Jingle, Emma, The, Christmas, The Real Groups, Vilhelmina, Johanna Nyström, Ella Fitzgeralds, Jingle Bells, Gunnel Mauritzons Julvisa, Lars Gullin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Julmusikmed en , nerv
Helsingborgs Dagblad - 07 jan 16 kl. 17:38

Julmusik för orgel

På söndag blir det en orgelkonsert i Mariakyrkan. Det är Mariakyrkans organist, Mats Hultkvist, som ger en konsert med julmusik för orgel. Julen har i alla tider inspirerat tonsättare att skriva musik.

YA - 30 nov 19 kl. 06:00

Julmusik på arbetsplatsen – rena tortyren för vissa, en dröm för andra

Julmusik kan vara ett arbetsmiljöproblem. Hälften av skyddsombuden i butiker menar att julig musik är mer påfrestande än annan musik. I en enkät menar butiksanställda att julmusik är rena tortyren.

NSD - 09 nov 11 kl. 13:13

Julmusik utan stämning

JULMUSIK.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 11 kl. 15:19

All världens julmusik i Torekov

På söndag kväll klockan 18 blir det julmusik från hela världen i Torekovs kyrka. Det är Västra Bjäre kyrkokör som har sin årliga julkonsert. På repertoaren detta år finns sånger från Europa, USA, Sydafrika, Västindien och Sverige.

NSD - 10 dec 12 kl. 15:09

Sveriges mest spelade julmusik

När julen närmar sig infinner sig julmusik överallt och i lagom tid har Stim, svenska tonsättares internationella musikbyrå, framställt en lista över de tio mest spelade jullåtarna..

Sydsvenskan - 12 dec 12 kl. 06:30

Julmusik kan vara ljuv musik

Julen närmar sig, aggressivt, och alla förväntas vi vara glada, dricka klibbig glögg, uttala plattityder och åtminstone i bildlig mening sjunga i kör.Julen och julmusiken är som luften vi andas: omöjlig att stänga ute mer än i några sekunder i stöten. Du tror det räcker med att bita ihop?

UNT - 06 jan 13 kl. 13:52

Julmusik à la rysk tradition

Att på självaste trettondagsafton avrunda en lång säsong julmusik med rysk sådan är naturligt eftersom rysk jul ligget tretton dagar efter vår. Detta börjar dessutom bli en väletablerad tradition med Uppsala Vokalensemble som framför musik mest från tiden kring förra sekelskiftet..

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 13 kl. 08:28

Luciatåg & Julmusik i Asmundtorp

Nu på söndag (15/12) är det dags för den årliga musikgudstjänsten i Asmundtorps kyrka, då alla församlingens körer bjuder på känd advents- och julmusik.Gudstjänsten, som börjar 18.00, inleds med ett luciatåg.

Nya Wermlands Tidningen - 13 dec 13 kl. 06:00

Julmusik med Petré

I ett kvarts sekel har Arvika Stråkorkester och Arvika Kammarkör tillsammans inbjudit till konsert med advents- och julmusik i Trefaldighetskyrkan..

Vimmerby Tidning - 21 dec 13 kl. 06:06

Julmusik och välgörande ändamål

I veckan hade Ingrid Silverhielm och Alexandra Davidsson valt att bjuda in till en kväll med fin julmusik.
Tanken var att underhålla publiken med sång- och musik och Berith Andersson var speciellt inbjuden eftersom hon har ett stort engagemang i New Life Mission..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Musikavgifter höjs nästa år

STAFFANSTORP
Från och med den 1 januari 2020 höjs avgifterna i musikchecksystemet. Det beslöt en majoritet i kommunfullmäktige på onsdagen men beslutet var långt i från enigt. Beslutet innebär att avgifterna höjs från 1 300 till 1 500 per termin i ämneskurs, från 650 till 800 för liten grupp och från 500 till 600 kronor per termin i stor grupp.

Skånskan - 15 minuter sedan

Han forskar om brädspelens mysterier

SPELPAPPA. Jimmy Wilhelmsson tycker om att spela brädspel. Men kanske ännu mer tycker han om att forska kring dem, hur de kom till, vem som kläckte idén.

Skånskan - 1 timme sedan

Leksaksmuseet vill växa

ESLÖV Platsen räcker inte till för det populära leksaksmuseet i Eslöv. Nu ansöker man om att få bygga till för att kunna visa ännu fler föremål.Tusentals föremål finns redan att se på Eslövs leksaksmuseum, som ligger på Kvarngatan.

Skånskan - 1 timme sedan

Vikingar och ponnyridning

HJÄRUP De två kommande helgerna blir det julkul i Jakriborg i Hjärup.
Det är trettonde året i rad som julmarknad arrangeras här och nu är programmet klart.Genuin julstämning i medeltida miljö utlovas liksom hantverk, besök av vikingar med mera.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal plånbok från 87-åring

Kävlinge När den 62-åriga kvinnan handlade med sin demenssjuka mor passade hon på att stjäla från en 87-åring. Nu döms kvinnan mot sitt nekande för stöld.Det var i maj i år som 62-åringen var på Netto med sin svårt demenssjuka mamma.

Skånskan - 1 timme sedan

Nöbbelöv får 700 bostäder

lund Byggnadsnämnden tog på torsdagskvällen rad viktiga beslut för kommunens utveckling.
Politikerna gav grönt ljus för 700 nya bostäder på Nöbbelöv, för lägenheter i den byggnad där historiska institutionen tidigare låg samt för en ny fördjupad översiktsplan för Veberöd utan järnvägsplaner.Nämnden gav även klartecken till Skanska att gå vidare med planerna på ett kongresscenter på fastigheten där gamla tingsrätten ligger.

Skånskan - 2 timmar sedan

Slog på fel bil som sen brann

Furulund/Lund Slumpen tycks spela stor roll för paret som står åtalade för tretton av sommarens bilbränder. Bitvis har det varit svårt för rätten att hänga med i förklaringarna. Nu tar rättegången julledigt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Miljoner i minus för nämnd

ESLÖV Året går mot sitt slut och vård- och omsorgsnämnden kan konstatera att man ser ut att gå mot ett minusresultat på åtta miljoner kronor för helåret.
Tony Hansson (S) konstaterar att läget i alla fall inte verkar ha försämrats, utan att det är ungefär samma prognos som delårsprognosen visade..

Skånskan - 2 timmar sedan

Ny norm för socialbidrag

ESLÖV Regeringen tar varje år beslut om en riksnorm som ska ligga till grund för beräkningen av försörjningsstöd. Normen för nästa år räknas upp med 1,9 procent jämfört med årets norm.
Det är sedan kommunerna som ska dela upp riksnormen i olika kostnadsposter som motsvarar de kostnader i ett hushåll som riksnormen är tänkt att täcka.

Skånskan - 2 timmar sedan

Polis fann stulna silverskedar

BORLUNDA En 39-åring från Åkarp misstänks för häleri sedan polisen funnit en ask med silverskedar i en ryggsäck som tillhör en bilpassagerare.
Det var i onsdags vid 14.40-tiden som polisen kontrollerade ett fordon vid Borlunda.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.