Världen Idag > Nyheter

Sunday, 15 December, 14:47

Världen Idag - 03 dec 19 kl. 08:00

Den ständiga inre stressen byttes mot fridPå gymnasiet talade hon illa om andra på skolan. Nu vill hon tala Guds liv in i människor. – Jesus gör det omöjliga möjligt, och så är det med mitt liv, säger 20-åriga Karolina Winsnes..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Guds, Karolina Winsnes

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den ständiga, inre, stressen, byttesmot , frid
SVT Debatt - 18 jan 14 kl. 14:00

Tullens beslag av e-cigg strider mot EU:s inre marknad

E-CIGARETTER Tullen beslagtar elektroniska cigaretter och nikotinvätska som ska användas i vaporisatörer – så kallade ”vejps”. Det är troligen ett brott mot EU:s gällande lagar för den inre marknaden. Dessutom gör de folkhälsan en stor otjänst genom att försvåra för rökare att byta till dessa dramatiskt mycket mindre skadliga alternativen.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

SmålandsPosten - 21 jan 14 kl. 07:28

Lasse Bengtsson: Afghanistan ? om en yttre och inre resa

Boken Afghanistan är ingen tungviktare, snarare en personlig dokumentation av en upplevelserik resa, för Bengtsson är nyfiken, positiv och engagerad. Han skriver dessutom lättsamt och bjuder på sig själv Det började med att Lasse Bengtsson var trött på jobbet som program­ledare på TV4, det hade förändrats, kommersiella hänsyn hade tagit över. Han kände att han ville någonting annat och så dök annonsen som informatör för Svenska Afghanistankommittén (SAK) upp.

Sydsvenskan - 03 okt 14 kl. 10:45

Stressen kommer att öka om arbetsgivaravgift för unga höjs

Enligt Arbetsmiljöverket får var fjärde svensk (mest kvinnor) besvär på grund av stress i arbetet. Vi driver ett bageri och har diskuterat detta och kopplingen till förutsättningarna för företagare medan vi bakat under de tidiga morgontimmarna.
Politiker uppger att de inte märker av så många nyanställningar sedan krogmomsen sänktes.

Sydsvenskan - 26 okt 13 kl. 06:30

Lyxliv byttes mot utanförskap

När Jovanka Broz, änka efter Jugoslaviens livstidspresident Josip Broz Tito, begravs bredvid sin make i Belgrad idag, är det slutet på ett livsöde med alla ingredienser nödvändiga för ett stort drama..

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 08:30

Varje steg på vägen är en inre bön

Foto: Bosse Nilsson
Varje steg är kontakt med moder jord och en bön när ett drygt tiotal personer beger sig ut på pilgrimsvandring i Emmislöv under lördagen.
Fredagens rusk byttes mot halvklart och betydligt behagligare vandringsväder på lördagsförmiddagen. Ingvar och Gerd Persson från Broby har i minst fem år anordnat pilgrimsvandringar i närheten.

BT - 25 dec 14 kl. 14:36

Julklappar byttes mot tårar ? familj bestulen

När Pia Anderssons barn vaknade i morse, gick de ner till bilen för att hämta sina klappar. Men allt var stulet – trots att bilen står i ett låst garage. Pia Andersson och pojkvännen Patrik Dahlén kom hem från släktens julfirande vid halv tolv i går kväll och då hade tre av de fyra barnen redan somnat i bilen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 tips på hanterar du stressen på jobbet – utan att gå in i väggen

Stress på jobbet kan vara skadligt – något som alldeles för många dessvärre är medvetna om. Men nu menar stress- och arbetsmiljöforskaren Dan Hansson dock att stress inte bara medför dåliga ting trots att sjukskrivningarna ökar – enligt Hansson kan stress även bidra med positiva konsekvenser.– Den som har hög arbetsbelastning och klarar av det kan oftast må bra.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 tips – så hanterar du stressen på jobbet

Stress på jobbet kan vara skadligt – något som alldeles för många dessvärre är medvetna om. Men nu menar stress- och arbetsmiljöforskaren Dan Hansson dock att stress inte bara medför dåliga ting trots att sjukskrivningarna ökar – enligt Hansson kan stress även bidra med positiva konsekvenser.– Den som har hög arbetsbelastning och klarar av det kan oftast må bra.

UT - 10 aug 17 kl. 01:00

Victor Hultgren: Stressen över den förväntade stressen

Sex veckors sommarvikariat på UT är strax till ända. Sen väntar två veckors ledighet innan jag ska sätta mig i skolbänken igen. Timmar av nya föreläsningar, inlämningar och tentor är bara ett par futtiga veckor bort.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

En resa till Jerusalem satte fart på låtskrivandet

När Fredrik Sturzenbecker fick barn tystnade hans låtskrivarsida. Men nu har han hittat tillbaka och släppte nyligen ett album, där han inte duckar för att skriva om brustenhet och sorg. – Gud är med oss och ser oss även när det inte är så bra.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Hon ger vård till både offret och terroristen

Den ultraortodoxa judinnan Miriam Ballin hade fått höra att det inte var kvinnans roll att rädda liv. Men fortfarande har hon inte träffat någon religiös man som inte vill ha hennes hjälp. – Det är vackert när folk från hela Israel med olika värderingar samlas runt ett gemensamt värde som går före allt annat: att rädda liv, säger hon..

Världen Idag - Igår: 14:00

Ärkebiskopen riktar kritik mot Katolska kyrkan

– Vissa kyrkor är fortfarande en del av problemet. Det sade Svenska kyrkans ärkebiskop, Antje Jackelén, i ett tal nyligen vid en internationell konferens i Nairobi om så kallade SRHR-frågor, där abort ingår. På frågan vilka kyrkor hon menar nämner hon Katolska kyrkan, som inte medverkade vid konferensen..

Världen Idag - Igår: 13:50

Katolska kyrkan tillbakavisar bojkottpåstående

Flera länder, däribland USA, valde att markera mot Nairobikonferensen, inte minst på grund av att man anser att abort ”smygs in” genom begrepp som SRHR. Även Vatikanen valde att avstå medverkan, men det handlade inte om någon bojkott som Svenska kyrkans ärkebiskop påstår, enligt katolska Respekt..

Världen Idag - Igår: 08:00

Sparkade Ann-Sofie Hermansson får nytt jobb

Den tidigare ordförande i Göteborgs kommun, Ann-Sofie Hermansson, får ett nytt uppdrag som statlig utredare. Hon sparkades från sin post efter valet 2018 efter öppna stridigheter inom Socialdemokraterna i Göteborg..

Världen Idag - Igår: 00:00

Vi behöver tala mer om Bibelns auktoritet

Kampen om bibeltron har ständigt pågått inom kristenheten de senaste 150 åren. När pingstväckelsen växte fram från 1907 och framåt var det en avgörande fråga. Lewi Pethrus tog många debatter om bibeltron, där han bland annat utmanade hållningen inom de äldre frikyrkosamfunden, som enligt Pethrus vacklade i bibelsynsfrågor.

Världen Idag - Igår: 16:50

Stefan Löfven sågas efter utspel om antisemitism

Det som började som ett ordbråk mellan statsminister Stefan Löfven (S) och M-ledaren Ulf Kristersson har lett till en uppskruvad debatt om hyckleri, judehat från vänster och antisemitism till följd av invandring. ”Så här ljudliga blir reaktionerna aldrig när judar i dag i Sverige faktiskt attackeras för att de är judar”, menar debattören Benjamin Katzeff Silberstein..

Världen Idag - I förrgår: 14:39

Skolverket väljer sexualhistoria före minoritetskunskap

Förslagen till ny läroplan som Skolverket tagit fram har kantats av hård kritik. Nu går regeringens egen utredare till storms mot hur kunskap om de nationella minoriteterna, däribland judar, hanteras. Utbildning om minoriteter vill Skolverket ersätta med bland annat sexualitetens historia..

Världen Idag - I förrgår: 12:30

Inga-Lill Holmberg, 80 år

Inga-Lill Holmberg har alltid älskat att sjunga och spela. Redan 1958 tog hon kantorsexamen i Uppsala. Med efternamnet Blomqvist medverkade hon på många av de första skivor som gavs ut i Maranatarörelsen i början av 60-talet.

Världen Idag - I förrgår: 11:30

Levi och Wilmer förklarar julkrubban

Julens fantastiska berättelse har illustrerats, kryddats och återgetts för barn i alla tider. Även om Bibeln ofta är förvånansvärt detaljrik, lämnas mycket åt fantasin. Så hur beskriver då en fyraåring och en sexåring julkrubbans olika inslag?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.