YLE > Finland

Saturday, 14 December, 07:27

YLE - 03 dec 19 kl. 07:45

Göran Djupsund räknar nu med regeringskrisFörra professorn och statsvetaren Göran Djupsund räknar med en regeringskris. Centern och SDP är på kollissionskurs med varandra..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Djupsund, Göran Djupsund, SDP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göran, Djupsund, räknarnu med , regeringskris
Sydsvenskan - 10 feb 13 kl. 06:30

Rolf-Göran Bengtsson räknar med finalplats

Succé!
Fyra svenska ryttare tar plats i Världscupfinalen i hoppning sedan Flyingeryttarna Henrik von Eckermann och Rolf?Göran Bengtsson lyckats i franska Bordeaux..

YLE - 05 mar 17 kl. 11:32

Statsvetare: Regeringskris om Halla-aho tar över rodret efter Soini

Professorerna Göran Djupsund, Kimmo Grönlund och Jan Sundberg ger sin analys av Sannfinländarnas situation efter Timo Soinis besked om att han avgår som ordförande i juni. Djupsund och Grönlund tror att det blir regeringskris om Halla-aho blir vald till ordförande. Svenska Yle har talat med tre professorer i statsvetenskap.

YLE - 05 mar 17 kl. 11:32

Statsvetare: Regeringskris om Hallo-aho tar över rodret efter Soini

Professorerna Göran Djupsund, Kimmo Grönlund och Jan Sundberg ger sin analys av Sannfinländarnas situation efter Timo Soinis besked om att han avgår som ordförande i juni. Djupsund och Grönlund tror att det blir regeringskris om Halla-aho blir vald till ordförande. Svenska Yle har talat med tre professorer i statsvetenskap.

YLE - 27 jun 17 kl. 16:34

Djupsund: Fotfolkets missnöje kan leda till ny regeringskris

På tisdagen växte den Sannfinländska riksdagsgruppen igen med en ledamot då Arja Juvonen beslöt att återvända till moderpartiet. Professor Göran Djupsund tror att kritiken från fältet kan få fler riksdagsledamöter att återvända till Sannfinländarna. Arja Juvonen är inte den första avhoppare som återvänder till Sannfinländarnas riksdagsgrupp.

YLE - 06 apr 14 kl. 10:46

Djupsund: Regeringen kan få en nystart

Regeringen kan få en nystart när statsministern byts ut, säger statsvetaren, professor Göran Djupsund. Det är rätt speciellt att båda de stora partierna bedriver ordförandekamp så här på slutrakan för regeringen, och om också Jutta Urpilainen byts ut ändrar konstellationerna betydligt. - Det har ganska stor betydelse om två tongivande politiker i regeringen, de som leder de två största partierna, om båda byts ut så är det nog ett mycket nytt lag som för Finlands politk vidare, säger Djupsund.

YLE - 19 apr 15 kl. 12:55

"I valvakan är Göran en klippa"

Svenska Yle dukar upp stort i tv under valkvällen för att ge publiken en valvaka med allt det väsentliga. Valvakan i Yle Fem kl. 19:50 bjuder på Svenskfinlands mesta valexpert, stämningar från valvakor i hela Svenskfinland och intervjuer med vinnare och förlorare.

SvD - 04 feb 16 kl. 13:13

Risken för regeringskris långt ifrån över

Det krävs sannolikt en regeringskris – eller att MP ändrar sig – för att komma ner till Migrationsverkets lägre prognosnivå på 70 000 asylsökande i år. SvD:s politiska analytiker Göran Eriksson svarar på fem frågor om Migrationsverkets prognos.

YLE - 13 jun 17 kl. 21:59

Ett dygn av regeringskris – detta har hänt!

Det gångna dygnet har varit både dramatiskt och överraskande. Mycket hann hända innan Juha Sipilä vid 15-tiden meddelade att regeringskrisen är avblåst. Vad var det egentligen som hände?

DN - 25 aug 17 kl. 08:04

Viktor Barth-Kron: Göran Perssons beklagan låter i dag som bronsåldern

Krönika. SVT-dokumentärerna ”Ordförande Persson”, om Göran Persson (S) och hans tid som statsminister, gick i repris härom månaden. Att sändningarna sammanföll med sommarens regeringskris var naturligtvis en slump, men det såg onekligen ut som en tanke..

Jönköpingsnytt - 15 nov 12 kl. 17:56

"Rädd att man bara går och räknar huvuden"

230 kollektivanställda och 70 tjänstemän har varslats om uppsägning av Husqvarna AB. Fackets Göran Landén har svårt att se hur fabrikens verksamhet ska fortsätta i samma skala om koncernen hela tiden skär ner. - Jag är rädd för att man bara går och räknar huvuden, säger Göran Landén som är starkt kritisk till koncernens besparingar och strategier..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Från AI och delningsekonomi till streamning och surfplattor – på de här 10 sätten har tekniken förändrat världen på 2010-talet

Det är nu dags för en sammanfattning av tekniktrender som har synts i finländarnas liv under 2010-talet. En hel del har förändrats – kanske överraskande mycket..

YLE - 45 minuter sedan

Lys i kapp med lucia i Västnylands nyhetstest

Vet du var luciatraditionen började i Västnyland? Eller vad som hittades på stranden i Hangö? Utmana dig själv i veckans nyhetstest..

YLE - 1 timme sedan

Polisen uppgav falska skäl till att man avbröt nattlig demonstration - hänvisade bland annat till tältningsregler som upphävts för 16 år sedan

Polisen avbröt en demonstration i Helsingfors med hänvisning till stadens ordningsregler - regler som upphävts år 2003. "Vårt beslut togs nog på helt andra grunder", uppger polisen nu. Polisen har ändå en plikt att berätta till demonstranter varför de begränsar deras rätt att demonstrera, säger lagexpert..

YLE - 15 timmar sedan

Finländska politiker om Kulmunis al-Hol-omröstning: Populistiskt och otroligt olyckligt

Finansminister Katri Kulmunis (C) infall på på instagram be folk rösta om vad man borde göra med finländarna i al-Hol-lägret i Syrien har också väckt bestörtning på hemmaplan. Samtidigt torde Finlands politiska linje i frågan slås fast på måndagen..

YLE - 15 timmar sedan

Finländska politiker om Kulmunis al-Hol-omsröstning: Populistiskt och otroligt olyckligt

Finansminister Katri Kulmunis (C) infall på på instagram be folk rösta om vad man borde göra med finländarna i al-Hol-lägret i Syrien har också väckt bestörtning på hemmaplan..

YLE - 15 timmar sedan

Många fall av kikhosta vid Nylands brigad i Dragsvik

Sammanlagt 13 beväringar vid Nylands brigad har fått diagnosen kikhosta. De var alla vaccinerade..

YLE - 16 timmar sedan

Kommentar: Finland önskar att al-Hol-kvinnorna inte skulle vara just vårt problem, men i sådana här situationer testas samhällssystemet

Vem har bättre möjligheter att ta emot 10 jihadistiska kvinnor - det kurdiska samhället, med 10 000 misstänkta terrorister i fängelset, eller väldfärdsstaten Finland? Svenska Yles politiska reporter Ingemo Lindroos skriver att hela samhällssystemet testas i debatten om de finländska IS-kvinnorna..

YLE - 16 timmar sedan

Åland får mer pengar - riksdagen godkände ändringen av självstyrelselagen

Riksdagen godkände i dag förslaget om ändring av självstyrelselagen för Åland med rösterna 139-38. Ändringen av självstyrelselagen ger Åland ett nytt ekonomiskt system..

YLE - 17 timmar sedan

FN:s klimatmöte i Madrid kämpar mot klockan - stora nedsmutsare blockerar förhandlingarna

Klimatmötet i Madrid kommer knappast att avslutas som planerat på fredag kväll. Än en gång har förhandlingarna visat sig vara så svåra att mötet drar ut på tiden. Flera stora nedsmutsande länder kör sitt eget race och positionerna är ytterst låsta..

YLE - 17 timmar sedan

Analys: Katri Kulmunis Instaomröstning är ännu ett symptom på desperationen som råder kring al-Hol-beslutet

Centerledaren Katri Kulmunis utspel om al-Hol på Instagram var misslyckat. Samtidigt visar det hur hårt trycket är just nu, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.