Nyteknik > Teknik

Thursday, 05 December, 16:42

Nyteknik - I förrgår: 07:31

El fördyrar boendet mest: ”Högsta ökningen på tio år”En hundralapp i månaden. Så mycket dyrare har kostnaderna för el, värme, vatten och sophämtning i genomsnitt blivit senaste året – en betydligt större ökning än andra priser. ”Det är den högsta ökningen på tio år”, säger Hans Dahlin, ordförande för den årliga Nils Holgersson-rapporten..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Hans Dahlin, Nils Holgersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: El fördyrar, boendet, mest, Högsta, ökningen, tio, år
Sydsvenskan - I förrgår: 06:02

El fördyrar boendet mest

En hundralapp i månaden. Så mycket dyrare har kostnaderna för el, värme, vatten och sophämtning i genomsnitt blivit senaste året – en betydligt större ökning än andra priser. – Det är den högsta ökningen på tio år, säger Hans Dahlin, ordförande för den.

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 06:02

El fördyrar boendet mest

En hundralapp i månaden. Så mycket dyrare har kostnaderna för el, värme, vatten och sophämtning i genomsnitt blivit senaste året – en betydligt större ökning än andra priser. – Det är den högsta ökningen på tio år, säger Hans Dahlin, ordförande för den.

GöteborgsPosten - Igår: 17:05

Här har avgifterna ökat mest: "Högsta på tio år"

Så mycket har kostnaden för el, värme, vatten och sophämtning ökat • En kommun i Göteborgsområdet sticker ut..

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

SCB: Här stiger villapriserna mest

Mellan de två senaste tremånadersperioderna (sep-nov jmf med jun-aug) redovisas stigande priser i 13 av Sveriges 21 län. Den största prisuppgången på länsnivå redovisas i Kronobergs och Uppsala län med 6 procent, följt av Jönköpings län med 5 procent. Sjunkande priser redovisas i sex län, som mest med 3 procent i Jämtlands län.

Trelleborgs Allehanda - 15 aug 12 kl. 14:53

LSS-boende kan prövas i högsta instans

Byggstarten av LSS-boendet på Västervång försenas med minst fem månader. Anledningen är att grannar överklagat planerna till Högsta förvaltningsdomstolen.
Enligt planerna skulle sex LSS-lägenheter i kvarteret Knasten ha börjat byggas under sommaren.

Cornucopia - 11 feb 19 kl. 14:41

De mest omsatta aktierna 2:a januari 1970

Dags för lite börshistoria. Vilka var de mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen årets första handelsdag i 1970?
Ett urval av aktiebrevsamlingen hos en mycket god vän till bloggarjäveln.

PrivataAffärer - 15 dec 14 kl. 11:52

Boendet blir allt billigare

Nu går var fjärde krona efter skatt till boendekostnader. Det är den lägsta nivån på fem år. Boendet har blivit allt billigare beroende på sänkta räntor och högre löner....

Skånskan - 30 apr 18 kl. 05:00

Socialchefen: Vi har en plan för en flytt av boendet

HÖRBY – Om det blir nödvändigt med en flytt har vi en plan för det säger, säger socialchefen Eva Klang Vänerklint.Personalen på Källhaga informerades på ett möte den gångna veckan om klorfenollarmet, och brev har skickats ut till alla anhöriga till de boende på Källhaga med information om upptäckten.
– Prover har tagits på inomhusluften utifrån att det har kommit synpunkter om bland annat konstig lukt.

Cornucopia - 14 dec 17 kl. 07:57

Pensionsgruppen: Lägsta pensionsålder höjs med tre år - garantipension tidigast vid 66 år

Så kom nu den sk pensionsgruppens besked över hur de svenska pensionerna försämras. Mest uppseendeväckande är att lägsta pensionsålder höjs med tre år till 64 år och att man tidigast kan få den sk fattigpensionen garantipensionen vid 66 års ålder.
De sex partierna i pensionsgruppen i riksdagshuset är överens om hur pensionerna ska försämras.

HBL - 30 aug 14 kl. 06:41

Barnavdraget hjälper inte de mest utsatta

Skatteavdraget för barnfamiljer gäller bara i tre år och är inte till någon nytta alls för de barnfamiljer som är mest utsatta: om föräldrar inte jobbar och betalar skatt får de inte heller något avdrag. Samtidigt höjs dagvårdsavgifterna.Vänsterförbundet har från början hårt kritiserat nedskärningarna i barnbidraget, liksom sparåtgärderna överlag.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Nasas rymdsond avslöjar nya detaljer om solen

Många frågor om solen är fortfarande obesvarade. Men med Nasas rymdsond Parker har forskare nu fått några viktiga ledtrådar..

Nyteknik - 1 timme sedan

Forskare: Stor biokolfabrik ger klimatnytta

Den värme som bildas vid tillverkning av biokol kan utnyttjas i ett kraftvärmeverk. På så sätt kan en storskalig biokolfabrik ge stor klimatnytta, enligt en ny studie..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Så många förlorar jobbet när tillverkarna skiftar till elbilar

Med bilindustrins omställning till elfordon följer massuppsägningar. Enligt en sammanställning kommer teknikskiftet innebära att 80 000 arbetare får sparken..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Nya elmotorcykeln från Kalashnikov tar dig tio mil

Nu visar vapentillverkaren en prototyp på en ny elmotorcykel. Enligt Kalashnikov är den byggd för kortare resor i hög fart. Räckvidden ligger på tio mil, och toppfarten är blygsamma 100 km/h..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Danmark satsar på 20 MW stora vindkraftverk

De största vindkraftsturbinerna på marknaden i dag är drygt 10 MW. Nu satsar Danmark tiotals miljoner kronor på att utveckla turbiner över 20 MW..

Nyteknik - 3 timmar sedan

De har skapat den kallaste kemiska reaktionen hittills

Vid en hårsmån över den absoluta nollpunkten genomfördes den kallaste kemiska reaktionen i vårt universum. För första gången kunde forskare se ögonblicket när molekyler möttes och formade nya molekyler..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Einrides hyttlösa lastbil ska köra varor åt läskjätten

I början av nästa år kommer den autonoma och elektriska lastbilen svenska Einride att börja köra varor åt Coca-Cola i Stockholm..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Medelålders entreprenörer bakom framgångsrika bolag

Unga företagare dominerar topplistor över växande start ups, men forskning visar att de mest framgångsrika entreprenörerna snarare är i medelåldern..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Därför ska astronauterna tända eld på ISS

Tester på rymdstationen ska ge forskare bättre koll på förbränningens underliggande fysik. Till sin hjälp har de en ombyggd vindtunnel..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Kina sätter ambitiösa mål för fordonen 2025

Om fem år ska 30 procent av Kinas sålda bilar ha autonom teknik. En fjärdedel bör vara utrustade med elektrifierade drivlinor, och de nya förbrukningskraven är stenhårda även för elbilar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.