Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 07 December, 21:08

Dagens Medicin - 03 dec 19 kl. 07:00

”Ny organisation för reumatologin kan föra den närmare patienterna”Är något som är ideologiskt grundat är det Socialdemokraternas envetna motstånd mot de vårdval som gett stockholmarna den mest tillgängliga specialistvården i landet, skriver tre regionråd i en replik om vårdval reumatologi..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Socialdemokraternas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny organisationför , reumatologinkan , föraden , närmare, patienterna
Blekinge Läns tidning - 04 aug 14 kl. 19:27

Nya organisation för polisen närmare medborgarna

Cornucopia - 25 okt 15 kl. 11:12

Polisens nya organisation firar nya segrar

Polisens omorganisation, som skulle ge fler poliser i yttre tjänst och mer lokal förankring firar nya segrar. I Marks och Svenljunga kommuner ökar inte poliserna i yttre tjänst, men två ungdomspoliser dras in för att ersättas med en kommunpolis som ska svara för att lära känna kommunernas 44 000 invånare och få lokal förankring.Polisbil i yttre tjänst i Malmö.

YLE - 08 aug 17 kl. 12:11

Robin Salo: "Den stora drömmen känns ett steg närmare"

Hockeybacken Robin Salo, 18, har pendlat mellan USA och Vasa under sommaren. Han laddar just nu upp för en ligasäsong med Vasa Sport som hoppeligen kan bli språngbrändan till ett genombrott i NHL och New York Islanders. När Yle Sporten når Salo per telefon är det en av jetlag plågad yngling som nyligen återvänt till Österbotten efter fem matcher på sju dagar i USA med U20-landslaget.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 16:18

Fler råd i ny politisk organisation

Skåne Alliansen har presenterat en ny politisk organisation, med politiska ambitioner utan konkret innehåll i nuläget.De nya beredningsutskotten har vardera sex ledamöter. Tre för alliansen, två för, S, och ett för SD.

BT - 11 sep 12 kl. 15:07

30-årig kvinna dömd - blåste ideell organisation på över 300 000 kronor

En 30-årig kvinna från Borås döms för trolöshet mot huvudman, grovt brott, efter att ha blåst en ideell organisation som arbetar med barn och ungdomar på över 300 000 kronor. BT har tidigare berättat om kvinnan som förfalskade namnteckningar, fakturor och andra handlingar för att komma över stora summor pengar. Brotten pågick under närmare tre års tid.

Sydsvenskan - 23 mar 15 kl. 11:28

Volvo Cars ritar om sin organisation

Volvo Cars, som siktar på att nästan fördubbla sin försäljning, gör om sin organisation och skapar tre affärsregioner: Amerika, Asien samt Europa-, Mellanöstern- och Afrika (EMEA). Chef för Asienregionen blir nuvarande Kinachefen Lars Danielson medan nuvarande vd:n för Volvos svenska försäljningsbolag, Anders Gustafsson, blir chef för EMEA. Lex Kerssemakers är redan installerad som ansvarig för Amerika.

Helsingborgs Dagblad - 23 mar 15 kl. 11:28

Volvo Cars ritar om sin organisation

Volvo Cars, som siktar på att nästan fördubbla sin försäljning, gör om sin organisation och skapar tre affärsregioner: Amerika, Asien samt Europa-, Mellanöstern- och Afrika (EMEA). Chef för Asienregionen blir nuvarande Kinachefen Lars Danielson medan nuvarande vd:n för Volvos svenska försäljningsbolag, Anders Gustafsson, blir chef för EMEA. Lex Kerssemakers är redan installerad som ansvarig för Amerika.

Skånskan - 28 aug 18 kl. 05:00

”Vi ser en organisation som sitter i Dalby”

Dalby Dalbybon Kent Karlsson kände att något behövde göras för att bevara polisen i byn. Hans namninsamling fick stort gensvar och har fått politiker att ändra åsikt.Det var för drygt två månader sedan som Karlsson startade sin namninsamling tillsammans med andra initiativtagare.

DN - 16 feb 15 kl. 06:10

Jihadister inte enda hotet när terrorn kryper närmare


Terrorn kommer allt närmare Sverige. Och som lördagens och söndagsmorgonens våldsdåd i Köpenhamn visade, krävs det inte en stor organisation för att sprida död och förintelse..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 14:46

Risk med högt kolesterol redan som ung

I den mest omfattande långtidsuppföljningen hittills bekräftas kopplingen mellan höga kolesterolvärden och en ökad risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdom. Extra farligt verkar det vara för personer yngre än 45 år..

Dagens Medicin - Igår: 13:55

Inga trycksår när alla jobbar enligt mallen

Inte ett enda trycksår har infektionskliniken på Centralsjukhuset i Karlstad orsakat på två år. Bakom succén ligger ett stenhårt mallat arbete där undersköterskorna är stjärnor..

Dagens Medicin - Igår: 13:45

Gävle sjukhus tvingas stänga akutvårdsplatser

Bristen på anställda sjuksköterskor har länge varit ett problem vid Gävle sjukhus. Nu tvingas Region Gävleborg att stänga en fjärdedel av akutvårdsavdelningen Mava..

Dagens Medicin - Igår: 12:06

Stora neddragningar väntar i Jämtland

Mellan 160 och 180 tjänster väntas försvinna inom vården i Region Jämtland Härjedalen nästa år. Detta enligt ett förslag som har presenterats för de fackliga organisationerna..

Dagens Medicin - Igår: 11:48

Saco anmäler Region Uppsala för leveranskrisen

Nio fackförbund kräver skadestånd för att förbunden inte tilläts vara med vid upphandlingen av Apotekstjänst, rapporterar SVT..

Dagens Medicin - Igår: 10:26

De ska utreda forskningsfusk

Peter Allebeck, överläkare och professor i socialmedicin vid Karolinska institutet, har utsetts till ledamot i den nämnd som ska pröva oredlighet i forskning..

Dagens Medicin - Igår: 10:00

Tänka nytt är stort men tänka rätt är större

Intuitivt tror vi att äldre lösningar är sämre än nya. Men enligt Lindy-effekten, en teori som menar att ju äldre en idé är, desto längre kan den förväntas överleva, är det snarare tvärtom. Det skriver krönikör Adel Abu Hamdeh..

Dagens Medicin - Igår: 08:20

Apotekstjänst behåller tillståndet

Apotekstjänst får fortsatt tillstånd att hantera narkotikaklassade läkemedel. .

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Ta ansvar och säkerställ läkemedelsförsörjningen”

Kroniskt sjuka löper risk att stå utan livsviktiga läkemedel. Det är hög tid för ansvariga politiker på nationell nivå att agera ansvarsfullt, skriver Mikael Gånemo, ordförande i Iktyos-föreningen..

Dagens Medicin - I förrgår: 17:01

Mobilolyckor med huvudskador drabbar främst yngre

Ny teknik leder till nya risker. Skärsår, tandskador och hjärnskakningar är bara några av de mobilrelaterade huvudskador som patienter i USA kommer till akuten med, visar en ny studie..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.