Nyteknik > Teknik

Thursday, 05 December, 16:42

Nyteknik - I förrgår: 07:00

Svenskt pumpkraftverk ska byggas i FinlandEn av Europas djupaste gruvor ska förses med ett energilager av svenskt snitt. Företaget Pumped Hydro Storage har tecknat avtal om ett pumpkraftverk i Finlands inland..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Finland, Europas, Pumped Hydro Storage, Finlands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, pumpkraftverkska , byggasi , Finland
YLE - 05 nov 15 kl. 19:40

Finland besegrade Ryssland – Kontiola segerskytt

Efter två spelade perioder var ställningen 1–1 men i den sista sköt Petri Kontiola in segermålet. De första tio minuterna var rätt händelsefattiga. Bägge lagen hade några halvfarliga chanser men den finska burväktaren Juha Metsola och kollegan i det ryska målet Ilya Sorokin hade inga problem att stoppa puckarna.

YLE - 11 jun 17 kl. 16:37

Landskapsmuseet i Ekenäs först i Finland med öppet magasin

Västra Nylands landskapsmuseum i Ekenäs ger allmänheten chansen att bekanta sig med museiföremål som sällan eller aldrig visas offentligt. Föremålen är ordnade i föremålsgrupper och tillhör olika museer i Västnyland. Ekenäs först i Finland Västra Nylands landskapsmuseum kommer som första finländska museum att öppna sitt magasin för besökare.

YLE - 28 maj 15 kl. 05:21

Estland och Finland samsas om gas

Ett gasrör mellan Ingå och och Paldiski har endast en tillfällig påverkan på miljön. Den slutsatsen visar miljöutredningen för projektet Balticconnector som ska sammanföra den finländska och estniska gasmarknaden. Men en del Ingåbor är skeptiska.

YLE - 23 jan 17 kl. 04:41

Var, hur och när kan en Tesla Gigafactory byggas i Vasa? Vi reder ut i tre punkter

Undrar du var och när Teslas gigafactory skulle byggas och hur stort område som krävs ifall den skulle byggas i Österbotten? Det mesta beror ännu på vilka krav som Tesla ställer på den europeiska versionen av sin enorma batterifabrik, men Vasa stad satsar fullt ut. Tesla håller som bäst på att färdigställa sin första så kallade Gigafactory i USA.

YLE - 17 jan 14 kl. 14:04

Estland: Bygg LNG-terminal både i Estland och Finland

Estland föreslår nu en kompromiss för att lösa tvisten om var en stor LNG-terminal ska byggas. Förslaget är värt att utreda, säger vd:n Antero Jäntti på Gasum i Finland. Både Finland och Estland kan få en stor terminal för flytande naturgas LNG.

YLE - 17 jan 14 kl. 10:31

Estland: Bygg LNG-terminal både i Finland och Estland

Estland föreslår nu en kompromiss för att lösa tvisten om var en stor LNG-terminal ska byggas, skriver Kauppalehti i sin webbupplaga. Både Finland och Estland kan få en stor terminal för flytande naturgas LNG. Det föreslog Estlands finans- och kommunikationsminister Johan Parts när han igår (16.

YLE - 17 jan 14 kl. 12:36

Kauppalehti: Estland vill ha LNG-terminal både i Finland och Estland

Estland föreslår nu en kompromiss för att lösa tvisten om var en stor LNG-terminal ska byggas, skriver Kauppalehti. i sin webbupplaga. Både Finland och Estland kan få en stor terminal för flytande naturgas LNG.

YLE - 04 dec 16 kl. 23:06

Flera partier i Finland och Sverige öppnar för allians mellan länderna

Yle Nyheters kartläggning visar att flera partier i Finland och Sverige är öppna för en försvarsallians mellan de två länderna. Men kritiker påpekar att konsekvenserna av ömsesidiga försvarsgarantier kan bli större än vi nu kan föreställa oss. Försvarssamarbetet med Finland fördjupas hela tiden och alla riksdagspartier i Finland och Sverige är måna om att berömma samarbetet.

HBL - 02 mar 15 kl. 13:09

Svenskt näringsliv på charmoffensiv

Det finns goda nätverk mellan näringsliven i Finland och Sverige. Men relationer måste upprätthållas och föryngras, därför är det bra med en näringslivsdelegation på ett statsbesök, anser Anna Hellerstedt handelssekreterare och chef för Business Swedens kontor i Helsingfors.När kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia i veckan besöker Finland har de med sig en näringslivsdelegation med närmare 20 svenska företag.

YLE - 18 okt 16 kl. 20:50

Yles kanalreform: Slakt av svenskt rum eller en bättre framtid ?

Tas något bort av finlandssvenskar eller får de något mervärde om tv-kanalerna Yle Fem och Yle Teema ska dela kanalplats i framtiden? Det var temat för den debatt som tankesmedjan Agenda ordnade på tisdag kväll med fem centrala aktörer kring bordet. De två medieforskarna talade om en irreparabel domänförlust medan Yles tvåmannaledning förklarade att tv dör ut som koncept om man inte vidtar drastiska åtgärder för att få med unga tv-tittare.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Nasas rymdsond avslöjar nya detaljer om solen

Många frågor om solen är fortfarande obesvarade. Men med Nasas rymdsond Parker har forskare nu fått några viktiga ledtrådar..

Nyteknik - 1 timme sedan

Forskare: Stor biokolfabrik ger klimatnytta

Den värme som bildas vid tillverkning av biokol kan utnyttjas i ett kraftvärmeverk. På så sätt kan en storskalig biokolfabrik ge stor klimatnytta, enligt en ny studie..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Så många förlorar jobbet när tillverkarna skiftar till elbilar

Med bilindustrins omställning till elfordon följer massuppsägningar. Enligt en sammanställning kommer teknikskiftet innebära att 80 000 arbetare får sparken..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Nya elmotorcykeln från Kalashnikov tar dig tio mil

Nu visar vapentillverkaren en prototyp på en ny elmotorcykel. Enligt Kalashnikov är den byggd för kortare resor i hög fart. Räckvidden ligger på tio mil, och toppfarten är blygsamma 100 km/h..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Danmark satsar på 20 MW stora vindkraftverk

De största vindkraftsturbinerna på marknaden i dag är drygt 10 MW. Nu satsar Danmark tiotals miljoner kronor på att utveckla turbiner över 20 MW..

Nyteknik - 3 timmar sedan

De har skapat den kallaste kemiska reaktionen hittills

Vid en hårsmån över den absoluta nollpunkten genomfördes den kallaste kemiska reaktionen i vårt universum. För första gången kunde forskare se ögonblicket när molekyler möttes och formade nya molekyler..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Einrides hyttlösa lastbil ska köra varor åt läskjätten

I början av nästa år kommer den autonoma och elektriska lastbilen svenska Einride att börja köra varor åt Coca-Cola i Stockholm..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Medelålders entreprenörer bakom framgångsrika bolag

Unga företagare dominerar topplistor över växande start ups, men forskning visar att de mest framgångsrika entreprenörerna snarare är i medelåldern..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Därför ska astronauterna tända eld på ISS

Tester på rymdstationen ska ge forskare bättre koll på förbränningens underliggande fysik. Till sin hjälp har de en ombyggd vindtunnel..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Kina sätter ambitiösa mål för fordonen 2025

Om fem år ska 30 procent av Kinas sålda bilar ha autonom teknik. En fjärdedel bör vara utrustade med elektrifierade drivlinor, och de nya förbrukningskraven är stenhårda även för elbilar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.