SR > Nyheter

Wednesday, 11 December, 18:40

SR - 03 dec 19 kl. 06:41

Oppositionsledare utesluten från parlamentetPartiledaren för Thailands näst största oppositionsparti har blivit av med sin plats i parlamentet. Domen ses som ett sätt att försvaga oppositionen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Thailands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oppositionsledare, uteslutenfrån , parlamentet
EU-Parlamentet - 02 jul 14 kl. 14:47

Pressmeddelande - Debatt om toppmötet: lyssna på väljarnas rop på förändring, säger parlamentet

Plenarsammanträde : EU:s politik måste ta hänsyn till väljarnas rop på förändring. Det var budskapet från de flesta politiska gruppledare när parlamentet under onsdagsmorgonen debatterade resultatet av EU-toppmötet 26-27 juni. Flera ledamöter kritiserade "business as usual"-attityden på toppmötet.

EU-Parlamentet - 28 apr 15 kl. 14:48

Pressmeddelande - Parlamentet ger klartecken till skifte till avancerade biobränslen

Plenarsammanträde : Gränser för hur mycket biobränsle som får tillverkas av odlade grödor och omställning till alternativa källor som avfall, restprodukter och alger är huvuddelar i en ny lag om biobränslen som parlamentet antog på tisdagen. Syftet med lagen är att minska utsläppen av växthusgaser orsakade av att jordbruksmark alltmer används för att odla biobränslegrödor. Lagtexten har förhandlats fram mellan EU-ländernas ministerråd och parlamentet, lett av Nils Torvalds (Svenska Folkpartiet, Finland).

EU-Parlamentet - 19 maj 15 kl. 13:03

Pressmeddelande - Parlamentet föreslår plan för säkrare sjukvård

Plenarsammanträde : Förslag på hur man kan öka patientsäkerheten, bland annat genom att ta itu med den ökade resistensen mot antibiotika, använda tillgängliga behandlingar mer ansvarsfullt och främja innovation, finns med i en resolution som parlamentet antog på tisdagen. Parlamentet noterar att mellan åtta och tolv procent av alla inlagda patienter drabbas av negativa effekter som vårdrelaterade infektioner, vilket leder till 37 000 dödsfall om året och lägger en tung börda på hälso- och sjukvårdsbudgetarna.

Källa : © Europeiska unionen, 2015 - EP.

EU-Parlamentet - 25 jun 15 kl. 09:09

Pressmeddelande - En skjuts till ekonomisk återhämtning - parlamentet godkänner "Junckerplanen"

Plenarsammanträde : På onsdagskvällen antog parlamentet den investeringsplan på 315 miljarder euro, "Junckerplanen", som tillkännagavs av EU-kommissionen i november förra året. Syftet med planen är att uppmuntra till finansiering av bärkraftiga investeringar i Europa. Under förhandlingarna fick parlamentet igenom en ändrad finansieringsstruktur, inflytande vid val av ledning och mer demokratisk insyn i förhandlingarna med rådet.

EU-Parlamentet - 07 jul 15 kl. 13:31

Pressmeddelande - Parlamentet godkänner tillägg på 69,6 miljoner till EU:s migrationsbudget

Plenarsammanträde : Tre EU-byråer som arbetar med migrationsflödet in i EU och två fonder för migrationsåtgärder får budgettillägg på sammanlagt 69,6 miljoner euro för bland annat extra personal sedan parlamentet på tisdagen röstade ja till ett förslag från EU-kommissionen. Parlamentet har efterfrågat budget-förstärkningar efter båttragedierna i april då över tusen migranter omkom

Källa : © Europeiska unionen, 2015 - EP.

EU-Parlamentet - 25 nov 15 kl. 13:53

Pressmeddelande - Parlamentet vill ha omgjorda bolagsskattesystem

Plenarsammanträde : På onsdagen antog parlamentet sitt icke-bindande förslag på hur man ska göra bolagsskatter i Europa rättvisare. Ledamöterna uppmanar EU-länderna att enas om att multionationella företag ska rapportera in vinster och skatter från varje verksamhetsland, om en gemensam konsoliderad bolagsskattebas, gemensamma definitioner av olika skattetermer, samt mer öppenhet och ansvar vad gäller företagens hittills hemliga skatterbjudanden till företag. Ett av företagen som hördes av parlamentet är Ikea.

EU-Parlamentet - 04 okt 16 kl. 13:27

Pressmeddelande - Parlamentet stärker EU:s förbud mot export av ”tortyrvaror”

Plenarsammanträde : Ändrade EU-regler för att förhindra handel med varor som kan användas för tortyr eller avrättningar antogs av parlamentet på tisdagen. Parlamentet har under förhandlingarna med EU-länderna infört ett förbud i den nya lagen, som sätter stopp för marknadsföring och transport av utrustning som kan användas för grym, omänsklig och förnedrande behandling och bestraffning av människor i tredjeländer.

Källa : © Europeiska unionen, 2016 - EP.

EU-Parlamentet - 26 okt 16 kl. 14:02

Pressmeddelande - Parlamentet vill ha mer pengar till ungdomar och jobb under 2017

Plenarsammanträde : På onsdagen antog parlamentet sin ståndpunkt till EU:s budget för 2017. Ledamöterna kräver också mer pengar, bland annat för att hjälpa fler ungdomar inom unionen att skaffa sig ett jobb, för att skjuta på den ekonomiska tillväxten, samt för att hjälpa tredjeländer som kämpar med den pågående flyktingkrisen. Parlamentet röstade också för att minska de nedskärningar som rådet vill se i budgeten.

EU-Parlamentet - 03 nov 16 kl. 12:00

Artikel - Virtual reality: Upplev parlamentet i alla dimensioner

Allmän information : Har du någonsin undrat hur parlamentet ser ut på insidan? Nu är det lättare än någonsin tack vare virtual reality. I vår första interaktiva VR video möts du av såväl parlamentets Facebookföljare som talman Martin Schulz och får besöka kammaren.

EU-Parlamentet - 28 dec 16 kl. 10:00

Artikel - Virtual reality: Upplev parlamentet i alla dimensioner

Allmän information : Har du någonsin undrat hur parlamentet ser ut på insidan? Nu är det lättare än någonsin tack vare virtual reality. I vår första interaktiva VR video möts du av såväl parlamentets Facebookföljare som talman Martin Schulz och får besöka kammaren.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Nervöst för Corbyn och Johnson inför valet

Kampanjerna inför det brittiska parlamentsvalet i morgon är inne i sina absoluta slutskeden. Den stora frågan är om Torypartiet får majoritet i parlamentet eller inte. Det kan avgöra om Toryledaren Boris Johnson eller Labourledaren Jeremy Corbyn blir premiärminister efter valet..

SR - 1 timme sedan

Asap Rocky mötte ungdomar i Husby

Den amerikanske rapartisten ASAP Rocky är tillbaks i Sverige efter sommarens uppmärksammade rättegång. Under dagen har han bland annat besökt Stockholmsförorten Husby..

SR - 1 timme sedan

Hemliga dokumenten avslöjar: Så ska finländare i IS-lägret hanteras

I Finland pågår en stor debatt om finländare på al-Hol-lägret, men det verkar oklart vad regeringens linje är. Enligt Yle finns det planer på att hem de finländare som vill..

SR - 1 timme sedan

Stora förseningar i tågtrafiken efter tidigare stopp i Stockholm

Tågtrafiken rullar igen sedan halv fem-tiden..

SR - 2 timmar sedan

Löfven säger nej till långtidsbudgeten

Den svenska regeringen säger nej till det nya förslaget om EU:s långtidsbudget. Det handlar om en budget på 1,07 procent av EU:s bruttonationalinkomst, BNI..

SR - 2 timmar sedan

Polisen gör tillslag – misstankar om terrorangrepp

Den danska polisen gör i dag en samlad insats över hela landet med både husrannsakningar och gripanden..

SR - 3 timmar sedan

Åklagaren yrkar på sju års fängelse för Allra-vd

I dag inleddes slutfasen i Allra-rättegången. Åklagare Thomas Hertz sade i sin slutplädering att de fyra åtalade bör dömas till flera års fängelsestraff..

SR - 3 timmar sedan

Allra-försvaret: Åklagaren skapar en fantasicocktail

I dag inleddes försvarets tur att hålla slutpläderingar i den pågående rättegången mot fyra toppar i pensionsbolaget Allra. Allra-vd:n Alexander Ernstbergers advokat, Carl-Johan Malmberg, säger att anklagelserna mot hans klient är grundlösa, och att åtalet bör ogillas..

SR - 3 timmar sedan

EU släpper paket för att möta klimatförändringarna

Skärpta utsläppsmål, stöd i mångmiljardklassen och en miljon nya laddningsstolpar. Det är delar av EU-kommissionens stora paket för att möta klimatförändringarna..

SR - 4 timmar sedan

Greta Thunberg utsedd till årets person av Time

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg har utsetts till årets person av den amerikanska tidskriften Time..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.