YLE > Finland

Saturday, 07 December, 10:55

YLE - 03 dec 19 kl. 06:50

Bilden av SDP försämrades redan före den värsta postkrisen, visar barometer - samtidigt gillar allt fler Sannfinländarnas framtoningAllt färre finländare ser positivt på statsministerpartiet SDP. Förändringen har skett snabbt och redan före regeringskrisen drevs till sin spets som en följd av härvan kring Posten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
SDP, Sannfinländarnas, Posten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildenav , SDP, försämradesredan , föreden , värsta, postkrisen, visar barometer samtidigt gillar allt fler Sannfinländarnas framtoning
YLE - 20 jun 16 kl. 16:17

Nya tåg kan köra på kustbanan i höst

Nya lösningar kan bli aktuella för tågtrafiken på kustbanan. Västnylands kustbanelobbare tror på en lösning redan i höst. En träff med VR:s högsta ledning gav ännu inga konkreta resultat men optimismen är påtaglig hos dem som förhandlar med VR.

YLE - 15 feb 17 kl. 15:09

Beslut om inneluften i Sjundeå kan dröja länge

Politikerna i Sjundeå måste fatta beslut om lösningsmodeller för problemen med inomhusluften i skolorna före kommunalvalet, säger kommunstyrelsens ordförande Merja Laaksonen (SFP). Andra politiker tror inte att det lyckas, utan vill gå långsamt fram så att man inte fattar fel beslut. Tjänstemän och politiker i Sjundeå grubblar på vad det kan bero på att inneluften är dålig i alla skolor, några daghem, tandvården och hälsostationen.

YLE - 05 apr 17 kl. 19:49

”Det låter helt ofattbart” – ministrar om de rasistiska påhoppen mot kandidater

Rasistiska påhopp gör att flera kommunalvalskandidater känner sig otrygga. De vill inte längre föra kampanj ensamma på stan. Förkastligt, ingen ska behöva vara rädd, anser ministrar.

Alliansfritt Sverige - 10 sep 13 kl. 20:39

Per Gudmundson driver borgerlig myt om välfärden vidare

Under valrörelsen 2006 körde de borgerliga partierna gemensamt en kamp mot ?fusket? i trygghetssystemen.

SmålandsPosten - 05 dec 14 kl. 00:31

Det är dags att lyssna på väljarna

Händelseutvecklingen under veckan har påmint oss om att förändringar i politiken kan ske snabbt och oväntat. Därför ska vi heller inte fullt ut räkna med att det blir ett extraval under våren. Erbjudandet om att sluta en överenskommelse över blockgränsen upprepades nämligen av statsminister Stefan Löfven (S) efter att Alliansens budget röstats fram.

BT - 12 jan 15 kl. 20:33

Får extra stöd för säkerhet

Hoten mot religiösa samfund ökar. I år har staten tillsatt tre miljoner extra för att församlingar ska kunna stärka skyddet. – Det kan handla om att sätta in skottsäkert glas, kameror, förstärka dörrar eller liknande, säger Max Stockman, handläggare på SST, nämnden för statligt stöd till trossamfund.

BT - 12 jan 15 kl. 20:33

Extra miljoner till säkerhet

Hoten mot religiösa samfund ökar. I år har staten tillsatt tre miljoner extra för att församlingar ska kunna stärka skyddet. – Det kan handla om att sätta in skottsäkert glas, kameror, förstärka dörrar eller liknande, säger Max Stockman, handläggare på SST, nämnden för statligt stöd till trossamfund.

Sydsvenskan - 25 okt 15 kl. 04:00

Jag måste och jag skall fram

”Konstnär av Guds nåde” eller ”semitisk massfabrikant” – Isaac Grünewald (1889–1946) har kallats många saker. Kaxigt banade han väg för den moderna konstens genombrott i Sverige. Från start möttes han av brutala sågningar och hätska förföljelser, men slutade som en av landets mest hyllade konstnärer.

YLE - 04 maj 16 kl. 14:29

Åland Post ska växa internationellt

Handeln över internet och att växa på den internationella marknaden är prioriterade områden för det av landskapet ägda bolaget Åland Post. Den åländska posten höll bolagsstämma på tisdagen. Den åländska postens resultat försämrades i fjol jämfört med året innan.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Debatten om unga och deras porrkonsumtion – är vi blåögda eller har vi moralpanik?

Porrfritt, porrfilter, porrmyter, porrberoende. Ser man på den allmänna debatten om porrens ökade tillgänglighet i allmänhet och bland unga i synnerhet, ser den väldigt olika ut i Finland och Sverige. I Sverige går debatten het medan den knappt kommit igång här i Finland..

YLE - 16 timmar sedan

Missade du intervjun med Lotta Backlund? Eller vill du se om intervjun med Tim Sparv? Här hittar du de svenska intervjuerna på slottet

Svenska Yle har intervjuat intressanta gäster på festen på slottet under självständighetsdagen 2019..

YLE - Igår: 10:20

Självständighetsdagen var späckad av program - flagghissning, parad och festgudstjänst

Firandet av Finlands 102:a självständighetsdag inleddes i morse med traditionsenlig flagghissning på Observatorieberget i ett regnigt Helsingfors..

YLE - 21 timmar sedan

Tusentals demonstrerade i Helsingfors centrum – polisen har gripit 13 personer

Det ordnas många demonstrationer i Helsingfors under självständighetsdagen. Vi livebloggade och sände live från marscherna och demonstrationerna under dagen och kvällen..

YLE - 16 timmar sedan

Marcus Rosenlund: Livet på jorden har tagit stryk otaliga gånger och har återhämtat sig - vi samlar alla intervjuer på slottet på svenska

Svenska Yle har intervjuat intressanta gäster på festen på slottet under självständighetsdagen 2019..

YLE - 15 timmar sedan

Se de bästa bilderna från slottsbalen här!

Stämningarna, glittret och glamouren, de festligaste ögonblicken och de glammigaste stassarna – här samlar vi bilderna från självständighetsdagens festmottagning på Presidentens slott..

YLE - 16 timmar sedan

Fotbollslandslagets kapten Tim Sparv läser för många självbiografier - vi samlar alla intervjuer på slottet på svenska

President Sauli Niinistö anser att alla inom politiken har ett ansvar för att öka förtroendet inom politiken. Niinistö intervjuades inför festen på slotet..

YLE - 16 timmar sedan

President Niinistö: Vi har haft politisk turbulens tidigare - och klarat oss

President Sauli Niinistö kommenterade den turbulenta politiska veckan, i intevrjun för Yle inför Slottsbalen. Det har varit turbulent tidigare och vi har klarat det, konstaterade han..

YLE - 21 timmar sedan

Omkring 2 700 personer deltog i motdemonstration mot extremhögerns marsch i Helsingfors, 612-fackeltåget framme vid Sandudds begravningsplats – vi rapporterar live

Det ordnas många demonstrationer i Helsingfors under självständighetsdagen. Vi livebloggar och sänder live från marscherna och demonstrationerna under dagen och kvällen..

YLE - 16 timmar sedan

President Niinistö: Alla inom politiken har ett ansvar för förtroendet inom politiken - vi samlar alla intervjuer på slottet på svenska

President Sauli Niinistö anser att alla inom politiken har ett ansvar för att öka förtroendet inom politiken. Niinistö intervjuades inför festen på slotet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.