SVT > Inrikes

Thursday, 12 December, 20:51

SVT - 03 dec 19 kl. 06:46

Thomas Bodström: ”Strängare straff löser inte brottsligheten”Regeringens politik är populistisk, och minskar inte brottsligheten. Det hävdar socialdemokraternas tidigare justitieminister, advokaten Thomas Bodström. Han menar att regeringen vet att strängare straff inte fungerar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bodström, Thomas Bodström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Thomas, Bodström, Strängare, straff, löserinte , brottsligheten
Blekinge Läns tidning - 05 jul 19 kl. 16:37

”Förväntat mig strängare påföljder”

Åklagare Thomas Forsberg är besviken över att fängelsestraffen inte blev längre för de två dömda Blekingekrögarna..

Alingsås tidning - 22 jun 17 kl. 05:30

Råndomen överklagas troligen

Domarna mot männen som fällts för det grova rånet på Glimmergatan kommer troligen att överklagas. De fortsätter att hävda sin oskuld. – Troligtvis kommer vi att överklaga, säger advokat Arash Raoufi, offentlig försvarare för 18-åringen som har dömts till tre års fängelse.

Barometern - 30 nov 13 kl. 13:20

Fallet Quick är större än Lambertz

Det finns i den mänskliga naturen. Lynchmobben”, sa Martin Borgeke, domare i Högsta domstolen, i en intervju för en tid sedan. Vad det handlade om då var strängare straff, men det hade lika gärna ha kunnat handla om den behandling Borgekes kollega i HD, Göran Lambertz, nu får utstå.

Barometern - 30 nov 13 kl. 13:20

Fallet Quick är större än Lambertz

Det finns i den mänskliga naturen. Lynchmobben”, sa Martin Borgeke, domare i Högsta domstolen, i en intervju för en tid sedan.
Vad det handlade om då var strängare straff, men det hade lika gärna ha kunnat handla om den behandling Borgekes kollega i HD, Göran Lambertz, nu får utstå.

BT - 09 sep 13 kl. 13:02

Pappa och son attackerades av gäng

En liten pojke knuffades, och hans pappa blev slagen och närapå slängd från en gångbro av ett större gäng. Misshandeln utreds av polisen som hatbrott. ?

Kristianstadsbladet - 09 sep 13 kl. 17:27

Pappa och son attackerades av gäng

En liten pojke knuffades, och hans pappa blev slagen och närapå slängd från en gångbro av ett större gäng.Misshandeln utreds av polisen som hatbrott.
- De kränkte honom verbalt redan i upprinnelsen och sade att han var mindre värd för att har en annan hudfärg, säger Thomas Bull, chef för Malmöpolisens hatbrottsgrupp.

BT - 09 sep 13 kl. 17:38

Pappa och son attackerades av gäng

En liten pojke knuffades, och hans pappa blev slagen och närapå slängd från en gångbro av ett större gäng. Misshandeln utreds av polisen som hatbrott.- De kränkte honom verbalt redan i upprinnelsen och sade att han var mindre värd för att har en annan hudfärg, säger Thomas Bull, chef för Malmöpolisens hatbrottsgrupp.

YLE - 15 nov 13 kl. 14:15

"Narkotikan är den goda fienden"

Om narkotikapolitiken skulle ha lyckats så skulle vi inte ha en sådan belastning på rättssystemet, fängelset och vården, säger kriminologen Maria Normann. I Slaget efter tolv mötte hon kriminalöverkommisare Thomas Elfgren som inte tror att kriget mot narkotikan går att vinna. Elfgren, som också tidigare yttrat sig i frågan, efterlyser en mer nyanserad diskussion om narkotikan.

YLE - 18 mar 16 kl. 16:12

De gör radio för flyktingar i Tyskland – Yle föregångare för 26 år sedan

Refugee Radio erbjuder fem minuter med nyheter varje dag på arabiska och engelska på den tyska radiokanalen Funkhaus Europa. För 26 år sedan hade Radio Österbotten en liknande satsning – på vietnamesiska. Året 2015 kommer att gå till historien som året då flyktingströmmen från de arabiska länderna till Europa eskalerade rekordartat.

YLE - 16 nov 15 kl. 15:50

Tyrväinens hårda straff: Nio matcher

Antti Tyrväinens fula huvudtackling ger ett riktigt kännbart straff. Ilvesanfallaren är avstängd till mitten av december. Det var i ligaderbyt mot Tappara förra fredagen som Antti Tyrväinen tacklade Kristian Kuusela i huvudet.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Stor oro på Migrationsverket efter möte med ledningen

Anställda på Migrationsverket i Stockholm blev i veckan uppmanade att logga in på videochatten Skype för ett möte med ledningen. Där informerades de om en kommande omorganisation som kan leda till uppsägning av personal..

SVT - 8 timmar sedan

Det ska du tänka på när du fotar ditt barns luciatåg

Lucia nalkas och snart är det åter igen dags för tusentals föräldrar att bege sig till skolor och förskolor i ottan för att bevittna sina barns luciatåg. Men hur ska man göra för att föreviga dessa juliga ögonblick? SVT Nyheter reder ut hur du får ta kort utan att bryta mot den omtalade personuppgiftslagen GDPR..

SVT - 11 timmar sedan

Elisabeth Marmorstein: ”Centerpartiets och Moderaternas relation är bottenfrusen”

Trots att Centerpartiet har ett dåligt förhandlingsläge jämte Socialdemokraterna kommer de inte att söka upp Moderaterna för ett samarbete – iallafall inte så länge Sverigedemokraterna ingår i Ulf Kristerssons ekvation för att ta över regeringsmakten. Det säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 11 timmar sedan

Sveriges klimatpåverkande utsläpp minskar

Utsläppen av växthusgaser i Sverige minskade med knappt två procent under 2018, visar ny statistik från Naturvårdsverket..

SVT - 12 timmar sedan

Hård kritik mot skollagen

Lagen om skolplikt är otydlig, kommuner får inte tillräcklig vägledning i hur lagen ska tolkas och Skolinspektionens tillsyn har uteblivit. Det visar en granskning från Riksrevisionen som inleddes efter att det uppdagats att fem barn i Ystad hållits borta från skolan och samhället under hela deras uppväxt..

SVT - 14 timmar sedan

Mer amfetamin i Stockholm än i resten av Europa

I Stockholm tas sannolikt mer amfetamin än i alla jämförbara europeiska städer. Det visar det drogtest som Veckans brott genomförde i Stockholms innerstad under en oktobervecka 2019..

SVT - 14 timmar sedan

Undersökning visar: Stockholmare köper droger för 30 miljoner i veckan

Stockholmarna röker nästan 1,8 miljoner doser cannabis, snortar 33 670 linor kokain och tar över 451 000 doser amfetamin på en vecka. Det visar unika siffror framtagna av Veckans brott, som drogtestade staden via avloppsvattnet under en oktobervecka 2019. Bara den veckan togs droger för nästan 31 miljoner kronor i det testade området..

SVT - 21 timmar sedan

Kristersson hoppar av stipendieuppdrag efter kritik

Moderaternas ledare Ulf Kristersson hoppar av uppdraget att dela ut ett stipendium till minnet av Förintelsen. Avhoppet sker efter kritik om att han svikit ett löfte till en av Förintelsens överlevare genom sitt möte med SD-ledaren Jimmie Åkesson..

SVT - Igår: 18:40

Bolund (MP) om misstroendehotet: ”Skadligt för Sverige”

Misstroende som redskap för att påverka reformer borde användas mer sparsamt – för att inte skada Sverige. Det säger Miljöpartiets språkrör Per Bolund i SVT:s Mats möter, med anledning av den senaste tidens turbulens kring de kritiserade planerna för Arbetsförmedlingen..

SVT - Igår: 14:55

Invektiven haglar på Kinas ambassad

”Galen, bedragare, falska nyheter, lögner, absurda påståenden”. Man brukar tala om att det diplomatiska språket är försiktigt och återhållsamt. Det gäller inte på den kinesiska ambassadens hemsida.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.