SR > Kultur

Tuesday, 10 December, 10:04

SR - 03 dec 19 kl. 06:30

Inte okej att klippa sönder konstverk för att göra klockor av detDen danska konstnären Tal R har fått rätt mot den färöiska konstnärsduon Letho som ville klippa sönder hans konstverk och sälja det som bitar i armbandsur. Det uppger danska medier..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tal, Letho

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte okejatt , klippa, sönder, konstverkför att , göra, klockor av det
NSD - 31 aug 18 kl. 20:55

Försökte klippa sönder larm – greps av väktare

Tumult uppstod när en man i 20-årsåldern greps av väktare efter att han försökt klippa sönder ett larm..

Skånskan - 23 feb 15 kl. 07:06

Okej för nytt konstverk

Svalöv tar mer än gärna emot ett nytt konstverk av förre Svalövsbon John-Ove Hansson..

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 06:35

Kristianstad kan ses som ett konstverk

Foto: Tommy Svensson

På 1960-talet, jag bodde då i Stockholm och hade uppdrag i Malmö, passerade jag, vid min körning många gånger Kristianstad. Men jag stannade aldrig då hyreshusen på Blekingegatan absolut inte inbjöd till att rasta i Kristianstad. 20 år senare flyttade hustrun och jag till Furuboda och vi var tvungna att göra vissa inköp i innerstaden.

YLE - 22 maj 15 kl. 09:00

Att forma kroppen som ett konstverk

Fitnesstrillingarna Camilla, Sara och Robert Back har alltid haft stor nytta av varandra. De vill samma saker, och stöttar varandra i vått och torrt. I kväll är det tv-premiär för dokumentären Fitnesstrillingarna som handlar om Camilla, Sara och Robert Back.

YLE - 02 dec 16 kl. 11:15

Var tionde finländare tycker att våldtäkt är okej i vissa fall

Fler än var femte finländare tycker att det inte borde vara straffbart att tafsa på sina kolleger. Finländarna hör ändå till de mest kritiska européerna när det handlar om könsrelaterat våld, visar en omfattande undersökning av attityder gentemot könsrelaterat våld i Europa. EU-kommissionens Eurobarometer undersökte attityder till könsrelaterat våld genom att låta 27 818 européer ta ställning till olika påståenden.

YLE - 02 dec 16 kl. 11:15

Enkät visar: Var tionde finländare tycker att våldtäkt är okej i vissa fall

Fler än var femte finländare tycker att det inte borde vara straffbart att tafsa på sina kolleger. Finländarna hör ändå till de mest kritiska européerna när det handlar om könsrelaterat våld, visar en omfattande undersökning av attityder gentemot könsrelaterat våld i Europa. EU-kommissionen Eurobarometer undersökte attityder till könsrelaterat våld genom att låta knappt 30-tusen européer ta ställning till olika påståenden.

YLE - 16 maj 14 kl. 07:43

"Det är helt okej att andra röker på"

Attityderna till cannabis har förändrats. Allt fler ungdomar som inte själv använder cannabis tycker att det är helt okej att andra röker på. Det här framkom under Rusmedelsdagarna i Helsingfors som EHYT, en förening för preventiv rusvård, organiserade i veckan.

YLE - 17 feb 15 kl. 13:22

Undersökning: Det är okej att surfa i sängen

Över hälften av de som svarade på Yles mobiltelefonsundersökning svarade att det är okej att surfa på mobilen i sängen, men är man på dejt eller på teater ska man hålla telefonen i fickan. Två tredjedelar av de som svarade tyckte att de själva, eller någon av deras närstående använder mobilen för mycket. Ju offentligare plats du är på destu mindre socialt accepterat är det att surfa på mobilen - det visar Yles mobiltelefonsundersökning.

BT - 23 dec 13 kl. 08:33

Ett konstverk räcker längre än en vinflaska

Jag är stolt styrelsemedlem i Borås Tidnings konstklubb.
I stället för att sitta och klaga på vad den sittande styrelsen köpte in bestämde jag mig för att försöka vara med själv. Jag gillar nämligen dystra grejer.

Alingsås tidning - 20 jun 17 kl. 05:30

Konstverk megafon för kränkningar

Konstverket The public gets what the public wants, som är en del av utställningen Your voice i konsthallen, har väckt kritik.
Maria Sundén är en av dem som har reagerat. Hon menar att möjligheten att ropa ut kränkande ord utan konsekvenser inte är något Alingsås kommun borde bidra till.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Olga Tokarczuks bästis berättar om ett manus de slet med i två år

Filmregissören Agnieszka Holland har tillsammans med Olga Tokarczuk gjort filmen "Villebråd". Den bygger på en av Nobelpristagarens böcker..

SR - 3 timmar sedan

Skandalerna kring Akademien och Handke kan påverka försäljningen negativt

Debatten om huruvida det var rätt att ge Peter Handke Nobelpriset i litteratur och turbulensen kring Svenska Akademien kan ha påverkat försäljningen. Det anser handlare och bokköpare som Kulturnytt har pratat med..

SR - 4 timmar sedan

Lucka 10: En vit bok för en garanterat snösäker jul

Lina Kalmteg tipsar om Han Kangs "Den vita boken"..

SR - 18 timmar sedan

"Man äger sin sanning men man äger inte alltid rätten att sprida den till hur många som helst" 

Medieprofilen Cissi Wallin döms för grovt förtal av journalisten Fredrik Virtanen. Ängla Eklund, ordförande för institutet för juridik och internet kommenterar..

SR - 19 timmar sedan

Stellan Skarsgård nominerad till en Golden Globe

Svenske skådespelaren Stellan Skarsgård har nominerats till en Golden Globe för sin roll i tv-serien "Chernobyl"..

SR - 19 timmar sedan

Eldsjäl ordnar franska Nobelsoiréer: "Namnet Nobel lockar publiken"

Skådespelaren och författaren Anny Romand ordnar Nobelsoiréer för att presentera Nobelpristagare i litteratur för en fransk publik. Vår korrespondent i Paris, Margareta Svensson har träffat henne..

SR - 19 timmar sedan

Unika fornminnet Helgöboplatsen riskerar att förstöras – oklart vem som är ansvarig

På Helgö, en av Mälaröarna i Ekerö kommun, finns ett unikt fornminnesområde från 500 talet. Av arkeologerna anses "Helgöboplatsen" vara betydligt mer intressant än det närliggande kulturarvet Birka. Men numera behövs en kunnig guide för att besökare ska förstå vad som döljer sig under sly och gräs..

SR - 20 timmar sedan

Står fast vid att Nobelpriset i litteratur bör dras tillbaka

Samlas på Nobeldagen i protest mot Svenska Akademiens val av Peter Handke som årets nobelpristagare i litteratur..

SR - 22 timmar sedan

SVT fälls för Josefin Nilsson-dokumentär

Sveriges Television fälls i granskningsnämnden men frias på två punkter..

SR - Igår: 07:00

Lucka 9: Härdens ängel

Bakom lucka nio finner Mårten Arndtzén en tvetydig julängel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.