Expressen > Opinion

Thursday, 12 December, 05:11

Expressen - 03 dec 19 kl. 06:15

Sverige – från föredöme till riktigt dåligt exempelMed en blomstrande ekonomi i ryggen har Sverige velat ta ledartröjan i arbetet med mänskliga rättigheter. Men devisen ”Ingen ska lämnas utanför” ekar tomt när vi ser hur personer med funktionsnedsättning halkat längre och längre efter i det svenska samhället, skriver Funktionsrätt Sverige som i dag lanserar en ny rapport..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Ingen, Funktionsrätt Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigefrån , föredömetill , riktigt, dåligt, exempel
Barometern - 31 aug 13 kl. 16:32

Fortsatt medaljchans för Sara

Systrarna Algotsson gjorde som de flesta andra.
Krossade terrängbanan.
?

Barometern - 31 aug 13 kl. 16:32

Fortsatt medaljchans för Sara

Systrarna Algotsson gjorde som de flesta andra.
Krossade terrängbanan.
?

Kristianstadsbladet - 14 jul 14 kl. 08:22

Zettermans största seger

Foto: Mikael Persson, Mikael Persson
Alexander Zettermans tid är nu. Symboliken är dubbel. Den stora klockan som unge Zetterman vinner är beviset.

Uppsalanyheter.se - 10 aug 17 kl. 13:44

Jon Ben Berger - musiker med ett innehållsrikt musikliv och ny skiva på gång

Jon Ben Berger är en amerikansk musiker som är bosatt i Uppsala. Han är en musiklegendar i sig själv. Han har upplevt mycket under sin långa tid som aktiv musiker ända sedan 60-talet.

YLE - 25 sep 13 kl. 21:00

Koivukangas: Let's talk about sex

Två matcher med nytt spelsystem har renderat fyra gjorda mål och sex kvalpoäng. Inledningen för Andreé Jeglertz "nya" landslag har varit så gott som perfekt. När Andreé Jeglertz sneglade på det inför säsongen 2013-2014 spikade VM-kvalprogrammet tänkte han säkerligen att nio poäng under hösten skulle vara den perfekta julklappen.

HBL - 22 sep 13 kl. 06:00

Öppet villebråd för ökad intolerans

På 90-talet handlade rasismen om konkreta händelser. Som då de små invandrarpojkarna i Gårdsbacka på vägen hem från fotbollsplanen blev misshandlade av skinnskallar. I dag är rasismen mer abstrakt, men mer närvarande.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här tränas polisens hästarPolishästar

– Hästar är fantastiska redskap för polisen, i och med att alla älskar dem. Till och med de allra mest hårdföra demonstranterna kommer fram och klappar och då är det lätt att skapa dialog. Men visst, det är väl inte så spännande att visa bilder på demonstranter som klappar hästar, säger Johan Bondesson, medan han sadlar Brutus, nio år gammal.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 12 timmar sedan

Sätt er i möte med Säpo innan fler skolor startas

Hade det inte varit för Dokus och Expressen/GT:s granskning hade Vetenskapsskolan säkerligen kunnat fortsätta sin verksamhet.Bara det faktum att skolan har personal som återvänt från IS borde varit en röd flagg för Skolinspektionen, skriver Roger Haddad (L) och Jesper Söder..

Expressen - 22 timmar sedan

Nej, skärpta straff minskar inte gängvåldet

Regeringen bara har två saker i huvudet: Att sänka skatten för rika och att höja straffen.När ska Mikael Damberg inse att femtio straffskärpningar inte löser problemet med gängkriminaliteten? Var är de brottsförebyggande förslagen?

Expressen - Igår: 17:04

Vi ser hur rasism tillåts ta plats och normaliseras

Detta är inte tider att vara naiv. Vi har sett förut vad som kan hända när gränser förskjuts för vad som går att säga. Sett hur samhällen förändrats i grunden, skriver MP-ministrarna Åsa Lindhagen och Amanda Lind på internationella dagen för mänskliga rättigheter..

Expressen - Igår: 12:29

M och KD: Nu lämnar vi energiöverenskommelsen

Kärnkraften måste värnas för en trygg elförsörjning. Vi beklagar att regeringen inte är beredda att på ett seriöst sätt gå vidare i energipolitiken. Därför lämnar Moderaterna och Kristdemokraterna det energipolitiska samarbetet för att i stället söka stöd för en ny energipolitik i riksdagen, skriver Lars Hjälmered (M) och Camilla Brodin (KD)..

Expressen - Igår: 06:15

Historiens dom blir hård mot dig, Löfven

Stefan Löfven, jag häpnar över din kritik mot Ulf Kristersson. Vem är du att prata om brutna vallöften och moral? Varför gör du skillnad på folkmord och folkmord?

Expressen - I förrgår: 17:17

Polisens strategi hotar en säker supporterkultur

Stora grupper av supportrar och hela klubbar vänder sig mot polisens arbete, och respekten för regler och myndigheten som sådan undermineras.Se över tillämpningen av den så kallade villkorstrappan, skriver riksdagsledamöterna Emma Hult och Lorentz Tovatt (MP). .

Expressen - I förrgår: 06:15

Göran Perssons svek sänkte svenska skolan

Nu, i samband 30-årsdagen av skolans kommunalisering, hoppas jag att politikerna kan erkänna det stora misstaget. Det blir i så fall en senkommen upprättelse för svensk lärarkår, skriver Lärarnas riksförbunds ordförande Åsa Fahlén..

Expressen - 08 dec 19 kl. 07:15

Varför vill vår regering främja skuggsamhället?

Med över 400 000 samordningsnummer i händerna på personer som inte styrkt sin identitet behövs en rejäl omstart.Skatteverket bör få i uppdrag att makulera samtliga samordningsnummer, såvida inte personerna bakom kan inställa sig och visa korrekta ID-handlingar..

Expressen - 07 dec 19 kl. 17:15

MP är en negativ kraft för landsbygden

När Miljöpartiet vill vara relevanta för landsbygden poserar man med ett förslag som är lånat från Centerpartiet, skriver Helena Lindahl (C)..

Expressen - 07 dec 19 kl. 07:15

Wahhabismen är ett hot mot vår frihet

Radikal islam kan i det sekulära Sverige spridas i ett slags religiöst vakuum. Därför förvånar det inte att Saudiarabien via mångmiljonbidrag i dag rapporteras ha inflytande över var fjärde moské i Sverige. Risken för en mer hårdför religiös åskådning inom svensk islam måste anses påtaglig, skriver Björn Söder (SD)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.