Expressen > Nyheter

Saturday, 07 December, 16:07

Expressen - 03 dec 19 kl. 05:56

Hundratusentals evakuerade när tyfon slår mot FilippinernaHundratusentals människor har evakuerats då klass 4-tyfonen Kammuri nådde Filippinerna under natten till tisdag. En person har redan rapporterats omkommen då tyfonen förväntas tillta i styrka, skriver Bloomberg. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Filippinerna, Kammuri, Bloomberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hundratusentals, evakueradenär , tyfonslår mot , Filippinerna
DN - 06 dec 14 kl. 07:48

En halv miljon evakuerade på Filippinerna - ny tyfon på väg in

Tyfonen ”Hagupit” som väntas in över Filippinerna i kväll har tappat något i styrka under det senaste dygnet. Den följer nästan samma väg som förra årets förödande storm som tog omkring 7.000 liv.

DN - 06 dec 14 kl. 07:48

En halv miljon evakuerade på Filippinerna - tyfonen når land

Tyfonen ”Hagupit” som väntas in över Filippinerna i eftermiddag har tappat i styrka under det senaste dygnet. Den landar något norr om förra årets förödande storm som tog omkring 7.000 liv – och befaras svepa över huvudstaden Manila.

SvD - 06 aug 11 kl. 22:33

Hundratusentals evakuerade i Kina

Närmare en halv miljon människor har evakuerats från sina hem i östra Kina. Tyfonen Muifa är på väg in över landet..

UNT - 02 maj 19 kl. 09:28

Hundratusentals evakuerade undan cyklon

Närmare 800 000 människor har evakuerats från kustområden i östra Indien inför cyklonen Fani som väntas nå kusten i delstaten Odisha på fredag..

GöteborgsPosten - 02 maj 19 kl. 09:29

Hundratusentals evakuerade undan cyklon

Närmare 800 000 människor har evakuerats från kustområden i östra Indien inför cyklonen Fani som väntas nå kusten i delstaten Odisha på fredag..

GöteborgsPosten - 02 maj 19 kl. 09:29

Hundratusentals evakuerade undan cyklon

Närmare 800 000 människor har evakuerats från kustområden i östra Indien inför cyklonen Fani som väntas nå kusten i delstaten Odisha på fredag..

YLE - 10 nov 13 kl. 19:33

Hjälpen till Filippinerna brådskar - internationell hjälp på väg

Finlands Röda kors riktar 250 000 euro till hjälparbete och återuppbyggnad på Filippinerna, och Kyrkans utlandshjälp använder 100 000 euro ur sin katastroffond för nödhjälp till Filippinerna. Röda korset vädjar om fortsatta bidrag till sin katastroffond medan Kyrkans utlandshjälp, liksom Finlands Unicef och biståndsorganisationen World Vision har startat egna insamlingar för Filippinerna. USA:s försvarsminister Chuck Hagel beordrade i dag landets Stilla havsstyrka att bistå med hjälparbetena.

YLE - 10 nov 13 kl. 15:33

Hjälpen till Filippinerna brådskar

Röda korsets direktör för medelanskaffning i Finland, John Ekelund säger att Filippinerna har drabbats av flera stormar under de senaste månaderna och det råder akut brist på hjälpmedel. Filippinierna är vana vid hårda stormar och det lokala Röda Korset har en bra beredskap inför katastrofer. Det här veckoslutets tyfon var ändå på alla sätt värre än man kunnat befara.

YA - 13 nov 13 kl. 08:29

"Jag ringer till familjen i Filippinerna varje dag"

Foto: Mark Hanlon
Varje dag ringer Maria Baldoza hem till sina föräldrar och sina barn i Filippinerna för att höra hur de har det.– Det är klart att jag är orolig, säger hon.
Senaste rapporten från Filippinerna är att det dragit in en ny tyfon över landet.

BT - 07 dec 14 kl. 10:42

Tyfon försvagas över Filippinerna

Tyfonen Hagupit, med vindhastigheter i byarna på 58 sekundmeter, förstör hus och fäller träd i östra Filippinerna. Men Hagupits vrede har klingat av och de värsta farhågorna har ännu inte besannats.- Myndigheterna verkar ha lyckats evakuera de flesta kustnära boende där tyfonen gick in, så vi har inte fått några rapporter om stora dödstal, säger svensken Olle Castell, chef för biståndsorganisationen Plans katastrofinsatser i Asien och baserad i Manila, till TT.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Sjukhusets utrustning visade fel – patient dog

Patienten fick utrustning från Blekingesjukhuset för att mäta sitt blodsocker hemma.Den livsviktiga utrustningen visade inkorrekta resultat – och patienten dog.Nu har sjukhuset vidtagit åtgärder för att något liknande aldrig ska hända igen..

Expressen - 1 timme sedan

C slår tillbaka mot M och KD: ”Har skit i bagaget”

Centerpartiets signumreform av Arbetsförmedlingen har lett till hot om misstroendeförklaring och en risk för nyval.  Allt hänger nu på om de kan tänka sig att rucka på förslaget och vika sig för Moderaternas och Kristdemokraternas krav.Expressen har ringt runt till partiets företrädare i landet för att se hur man känner inför det rådande läget.

Expressen - 2 timmar sedan

Trafikolycka – en person fastklämd

En olycka mellan en traktor och en personbil har inträffat på en väg mellan Alingsås och Sollebrun.– Personen i bilen var fastklämd och har förts till sjukhus med ambulans, säger Stefan Löfgren, styrkeledare vid räddningstjänsten i Alingsås..

Expressen - 2 timmar sedan

Gav sig ut på ”våldtäktsturné” – yngsta offret 11-årig pojke

Joseph McCann, 34, släpptes ur brittiskt fängelse och gav sig ut på en två veckor lång brottsturné genom England.Hög på kokain kidnappade och våldtog han 11 kvinnor och barn – det yngsta offret en 11-årig pojke, och det äldsta en 71-årig kvinna.– Du vet när man ser in i någons ögon, och man vet att de är ren ondska, berättar ett av hans offer, en 17-årig flicka, i rätten..

Expressen - 2 timmar sedan

Varg har rymt från djurpark – hoppade över stängsel

En varg har rymt från Orsa rovdjurspark.Den uppges ha tagit sig över ett fyra meter högt stängsel.– Vi tror den har klättrat över efter att vi sett blodvite som tyder på att den skadat sig.

Expressen - 3 timmar sedan

Eva och Nicolai flydde från stadens stress – bytte liv

Nicolai och Eva höll på att gå under av det inrutade livet i Köpenhamn.Då tog de ett drastiskt beslut – och bytte liv. Flyttlasset gick till en skog i svenska Halland.

Expressen - 3 timmar sedan

Prinsessan Beatrice: ”Jag känner mig som en bluff”

Prinsessan Beatrice av Storbritannien säger att hon ”varje dag känner sig som en bluff”.Dottern till prins Andrew var en av talarna under en konferens för ”inspirerande kvinnor” i London tidigare i veckan.Den 31-åriga prinsessan hyllades av deltagarna för sina ärliga ord om att våga vara sig själv..

Expressen - 3 timmar sedan

JUST NU: Stopp i kollektivtrafiken

Spårvagnarna tar sig inte över Götaälvbron i Göteborg, vilket orsakar stora problem i kollektivtrafiken.– Det är strömlöst sedan 12.30-tiden, säger Ellinor Mild, störningskoordinator på Västtrafik..

Expressen - 3 timmar sedan

Stordalen slutar medicinera sin dödliga sjukdom: ”Ger hopp”

År 2014 fick Gunhild Stordalen höra att hon i värsta fall bara hade några månader kvar att leva. Hon hade drabbats av en obotlig autoimmun sjukdom.Stordalen blev sedan den första personen i världen att två gånger genomgå en ny, experimentell stamcellsbehandling mot sjukdomen – och nu har hon delat med sig av ett osannolikt glädjebesked.

Expressen - 3 timmar sedan

Dolda klimatboven du ska undvika i livsmedelsbutiken

Den finns i kakor, godis och smink.Men produktionen av palmolja kan ha förödande konsekvenser för människan och miljön.– Som konsument ska du leta efter en heltäckande märkning, säger Margareta Renström, palmoljeexpert på Världsnaturfonden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.