Nyan > Svenskfinland

Sunday, 15 December, 17:32

Nyan - 03 dec 19 kl. 06:00

Lagtinget mer öppet med nytt systemStörre transparens, lättillgänglig information om var lagförslag ligger och så ska det bli lättare se vad de folkvalda i lagtinget gör – eller inte gör. .
Läs mer på Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lagtinget, mer, öppetmed , nytt, system
Skånskan - 16 dec 16 kl. 14:00

Meröppet bibliotek har gett mersmak

Lövestad/Blentarp I februari slog Lövestads nyrenoverade bibliotek upp portarna med ett helt nytt koncept – obemannade öppettider på kvällar och helger. Satsningen anses nu ha fallit så väl ut att projekteringen börjat för en likadan satsning i Blentarp.
– Vi hade ingen aning om hur det skulle gå, säger Ann Liljedahl som arbetat på biblioteksfilialen under perioden.

YLE - 26 okt 16 kl. 04:29

Olösta nätverksproblem hindrar Gammelbacka bibliotek att bli meröppet

Biblioteket i Gammelbacka bara väntar på att få ta i bruk systemet med meröppet vid biblioteket. Tillsvidare sätter ändå olösta nätverksproblem käppar i hjulet. - Stadens IT-avdelning har inte kunnat lösa alla detaljer.

Nyan - 07 sep 16 kl. 10:40

Många vill bli ett meröppet bibliotek

Nu kan man besöka Finströms bibliotek på kvällar och helger. Flera andra bibliotek på Åland vill följa trenden med öppettider som inte kräver personal på plats.
Ålands första meröppna bibliotek öppnades på Brändö förra sommaren.

Skånskan - 24 jan 17 kl. 14:00

Bäst i Skåne tack vare meröppet i Hjärup

STAFFANSTORP Biblioteken i Staffanstorp har de bästa öppettiderna i Skåne.
Detta mycket tack vare meröppet i Hjärup där biblioteket är tillgängligt alla dagar 06-22. ERWP.

YLE - 31 jan 17 kl. 15:09

Iniö bibliotek inför meröppet i höst

Efter att ha varit stängt på grund av vattenskada öppnar Iniö biblioteket i tillfälliga utrymmen 8.2. Då biblioteket flyttar tillbaka i höst är det meningen att samtidigt ta i bruk ny teknik som tillåter kunder att låna böcker också utanför öppettiderna.

Skånskan - 16 jan 19 kl. 15:00

Höörs bibliotek ska bli meröppet

Höör Höörs bibliotek ska bli meröppet. Det innebär att låntagare kommer ha tillgång till biblioteket alla dagar mellan klockan åtta på morgonen och tio på kvällen.Elisabeth Hallberg, bibliotekschef i Höör, meddelar att systemet är installerat och att man nu ska anpassa lokalerna – bland annat sätta in en extra dörr – för att kunna förverkliga projektet.

Skånskan - 10 maj 16 kl. 14:00

Meröppet kan bli ett lyft för Hjärup

HJÄRUP Snart får Hjärups bibliotek meröppet vilket innebär tillgång till bibliotekets lokaler från tidig morgon till sen kväll, alla dagar.– Det här är något vi tror på för Hjärup, säger bibliotekschef Johan Rasmussen i Staffanstorp.
– Läget i Hjärup är bra och det händer inte sådär jättemycket i Hjärup.

Nyan - 15 jun 16 kl. 12:08

Biblioteket i Finström blir meröppet

Biblioteket i Finström vill erbjuda mer service åt sina kunder. Från och med augusti kommer de bli ett så kallat meröppet bibliotek.
– Från och med den 8 augusti kan man registrera sig som meröppetanvändare, säger bibliotekarie på Finströms bibliotek Marie Blomqvist.

Skånskan - 05 apr 18 kl. 15:18

Löderups bibliotek inför meröppet

löderup Nu blir det meröppet på Löderups bibliotek med invigning för besökare på lördag.
– Det blir spännande, säger bibliotekarie Ing-Mari Ohlsson.Hon ställde i ordning de sista detaljerna för meröppet på Löderups biblioteket i tisdags.

Skånskan - 28 apr 17 kl. 16:58

Blentarps bibliotek blir meröppet i höst

Blentarp Biblioteket i Blentarp blir meröppet bibliotek i höst.
Den 1 maj stängs det därför för renovering. ERWP.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Person misstänkts för skadegörelse på restaurang

Under natten till söndag fick polisen ett samtal från en restaurang i Mariehamn. En person misstänks nu för skadegörelse och utredningen fortskrider, uppger polisen. Polisen beskriver i övrigt en lugn helg trots att julen stundar och julfester ägt rum som i regel brukar innebär mera jobb för polisen.

Nyan - 4 timmar sedan

Julia kom in på polisutbildning

Julia Johnsson från Mariehamn är en av de ålänningar som har antagits till Polisyrkeshögskolan i Tammerfors. .

Nyan - 5 timmar sedan

Polisen utreder misstänkt sexualbrott på kryssningsfartyg

Svensk polis utreder ett misstänkt sexualbrott som ska ha ägt rum på Viking Lines m/s Mariella under natten till lördag, rapporterar rapporterar Iltalehti. Fartyget var på väg från Helsingfors till Stockholm. Enligt tidningen är offret för det misstänkta brottet en kvinna som steg av i Mariehamn.

Nyan - Igår: 14:22

Holmström 32:a i La Venosta

Isac Holmström gjorde ett starkt lopp och åkte in som 32:a man i La Venosta i långloppscupens andra del som avgjordes i idag. Holmström åkte in på tiden 1.34,20 vilket var knappt fyra minuter efter segraren Ermil Vokuev från Ryssland.

Nyan - Igår: 13:23

”Magin är mitt vapen”

Magikern Joe Labero har i år bland annat intagit Las Vegas med sin show ”Inferno: The fire spectacular”. Snart går flyttlasset till Asien och Macau, men innan flytten hinner Labero nu på söndag göra ett mellanspel på Åland med sin intimare föreställning ”Joe Labero på oväntat besök”. .

Nyan - Igår: 20:21

Ljus, värme och hållbarhet under årets luciafirande

Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - Igår: 19:05

De vill sprida pilgrimstanken genom vandring och cykling

– Vi vill sprida pilgrimstanken över Åland, säger Kiki Alberius-Forsman och Maria Widén som under vintern och våren leder vandring och cykling till de åländska kyrkorna. .

Nyan - Igår: 18:30

Ändrade planer för Holmström – startar i La Venosta

LÄNGDSKIDOR. Trots att Isac Holmström inte hade planerat för flera Visma-tävlingar innan årsskiftet kommer han ändå till start i italienska La Venosta. .

Nyan - Igår: 18:00

ÅEA utökar sin vindkraft

Puhuri Oy, i vilket Ålands Elandelslag äger 4,5 procent, investerar i en ny vindkraftspark i Haapavesi och Kärsämäki kommuner. – Parken består av åtta vindkraftverk med en beräknad årsproduktion som motsvarar cirka 45 procent av Ålands elkonsumtion, skriver ÅEA i ett pressutskick. Parken är en av sju parker ingår i det finska produktionsstödet för förnyelsebar energi som introducerades i början av 2019.

Nyan - I förrgår: 17:00

Eckerö vill ha socialhandledare

Eckerö kommunstyrelse har konstaterat att det finns behov att inrätta en tjänst som socialhandledare i kommunen. I nuläget är detta uppdrag tidsbegränsat. – En inrättad ordinarie tjänst bidrar till kontinuitet och stabilitet för socialkansliet och dess klienter, skriver fullmäktige.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.