SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 10 December, 12:33

SmålandsPosten - 03 dec 19 kl. 05:30

Regionen ska satsa och investera strategisktRiksdagen har beslutat om ett nytt kostnadsutjämningssystem och detta beslut innebär att Region Kronoberg får extra ekonomiska resurser från och med nästa år, cirka 195 miljoner..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Region Kronoberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regionenska satsa och , investera, strategiskt
LV - 30 sep 16 kl. 10:22

Moderna företag måste investera strategiskt i kompetens

Omorganisationer, förändringar i IT-miljön, nya innovationer, marknadsförändringar och samhällshändelser är vardag i dagens näringsliv. Det medför att högre krav ställs på att anställda har en uppdaterad och relevant kompetens. Rätt kompetens är både vår säkerhet och vårt konkurrensvapen..

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 13:25

Uber ska investera aggressivt i Sydostasien

Uber har inte några planer på att lämna Sydostasien utan ser istället framför sig en aggressiv investeringsperiod, uppgav vd Dara Khosrowshahi på sin Asien-turné. Till nyhetsbyrån Reuters sade Uber-chefen att planen för regionen är att gå framåt och investera. ”Vi räknar med att förlora pengar i Sydostasien och förväntar oss att investera aggressivt i termer av marknadsföring med mera.

BT - 15 okt 12 kl. 13:20

Rekrytering i regionen en framtida utmaning

Västra Götalandsregionen är en av Sveriges största arbetsgivare med omkring 50 000 anställda. En stor majoritet av dessa arbetar inom hälso- och sjukvården, på sjukhus och vårdcentraler runtom i Västra Götaland. För regionen som arbetsgivare är en av de stora framtidsfrågorna kompetensförsörjningen.

SVT - 12 sep 18 kl. 22:48

Därför är Idlib så strategiskt viktigt

Enligt FN kan en humanitär katastrof vänta i Idlib i norra Syrien. De olika rebellgrupperna har tryckts tillbaka, och är nu i stor utsträckning samlade i Idlib-regionen. Den syriska armén med hjälp av Ryssland väntas inleda en offensiv under de närmaste dagarna.

BT - 13 okt 11 kl. 09:42

Utvecklar regionen trots bistra tider

Mer resurser till den nära sjukvården och bättre samarbete mellan vårdnivåer är exempel på hur den politiska ledningen vill investera för bättre hälsa. I budgeten för Västra Götalandsregionen för 2012 satsar våra tre partier, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet, på att investera för hälsa samtidigt som vi tar ansvar för ekonomin. Att snabbt ge rätt vård till äldre med många sjukdomar, nolltolerans mot vårdskador och mer pengar till sjukvårdsrådgivningen för kortare väntetider på akuten är några av de arbetsområden vi ser för sjukvårdens utveckling.

BT - 28 mar 11 kl. 12:48

Fler får påverka kulturens innehåll i regionen

Fortfarande är det många, både unga och vuxna, som inte kommer i kontakt med kulturens värld. Vi vill att kulturen ska nå fler, helst alla, och ta plats på ännu fler områden, menar skribenterna. Ett av regeringens tydliga mål på kulturområdet är att låta medborgarna ?

YLE - 06 nov 12 kl. 05:43

Bussarna i regionen är säkra

Trafiksäkerhetsverket Trafi önskar att bussbolagen tog bättre hand om sina bussar. Enligt Trafis undersökning fattar en buss eld var femte dag i Finland. Men bussbolagen i huvudstadsregionen säger att man tar alla försiktighetsåtgärder som lagen kräver och att bussarna är säkra.

Expressen - 19 nov 19 kl. 12:15

Regionen köper en halv flygplats för 80 miljoner

Region Kalmar går in som delägare i Kalmar Öland Airport – för 80 miljoner kronor.Beslutet beskrivs som strategiskt viktigt. – Det är något som efterfrågas, säger Angelica Katsanidou (S) till SVT Nyheter Småland..

Dagens PS - 01 feb 19 kl. 07:37

Tvåsiffrig ränta – investera i fastighetsbranschen

Den svajiga börsperioden vi såg under 2018 ser ut att hålla i sig även i början av det här året. Börsbolagens kurser åker jojo utan synbar anledning, vilket har resulterat i att många investerare håller hårt i sitt kapital. Tessin erbjuder möjligheten att investera i värden som är lättare att ta på, se och förstå, som fastigheter.

Cornucopia - 10 dec 16 kl. 10:48

Investera inte i din egen bransch

Det är lätt hänt att man investerar sitt sparkapital i en bransch man känner till, nämligen sin egen. I värsta fall rent av i sin egen arbetsgivare. Detta är förstås olämplig riskspridning, då man lägger alla ägg i samma korg.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

M och KD ratar energiöverenskommelsen

Moderaterna och Kristdemokraterna lämnar energiöverenskommelsen..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Krav på klimatstöd från fattiga länder

Krav på handling avlöser varandra från talarstolen på FN:s klimatmöte i Madrid. Från små ö-nationer och fattiga länder hörs tydliga krav på finansiellt stöd från rikare länder..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Öster värvar meriterad offensiv mittfältare

Östers IF presenterade på tisdagen sitt senaste nyförvärv. – Ammar Ahmed är en otroligt begåvad fotbollsspelare, säger tränaren Denis Velic..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

SAS-utredning visar på allvarliga brister

En besättningsmedlem hos SAS avstod en flygning av säkerhetsskäl och fick sedan beskedet att hans anställning skulle avslutas. Nu visar en utredning av Transportstyrelsen på allvarliga brister i flygbolagets hantering av fallet, ..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Bytte "glamourlivet" i Monaco mot Kläppen

Svenska snowboardstjärnan Sven Thorgren är färdig med "glamourlivet" i Monaco. I Kläppen har han hittat hem – och snickrat ihop en replift på tomten..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Åklagaren yrkar på långa straff i Allra-härvan

Åklagarna vill att ledningen för finansbolaget Allra döms till långa fängelsestraff. Vd:n Alexander Ernstberger bör dömas till sju år, enligt slutpläderingen..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Regeringen vill förenkla för husrannsakan

Regeringen vill ge polisen större möjligheter att kunna göra husrannsakningar. Syftet är att öka möjligheterna för att "avväpna gängen och avbryta våldsspiraler"..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Allt fler är emot EU-medlemskap

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ljusare utsikter för tysk ekonomi

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Blekinge: Kvinna kastade fotboll i pojkes ansikteOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.