SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 08 December, 15:01

SmålandsPosten - 03 dec 19 kl. 05:30

Växjö Kulturskola är en skola med bredd och spetsI en insändare den 25 november skriver Bernt Sjöströms och Alf Karlssons att Växjö ska ha en kulturskola som är för alla..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Kulturskola, Bernt Sjöströms, Alf Karlssons, Växjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växjö, Kulturskolaär en , skolamed , breddoch , spets
Skånskan - 26 nov 16 kl. 06:00

Skola i konkurs kunde inte räddas

HJÄRUP Trots stora insatser kunde inte konkursade Skånska Småstadens kulturskola i Hjärup räddas. ERWP.fif(3)På fredagen kom beskedet från konkursförvaltaren att grundskolan och fritids stänger den 7 december.

Skånskan - 28 okt 16 kl. 16:37

Skånska Småstadens kulturskola i konkurs

HJÄRUP Privata Skånska Småstadens kulturskola i Hjärup klarar inte sin ekonomi.
På fredagen lämnades konkursansökan in. ERWP.

Skånskan - 31 maj 18 kl. 14:00

Oppositionen deltog ej i beslut om skola

STAFFANSTORP Socialdemokraterna valde att inte delta i beslutet om att privata Internationella Engelska skolan ska etablera sig på Vikhemsområdet.– Vi har inget emot att skola och förskola byggs, tvärtom. Och gärna andra pedagogiker som Montessori och Waldorf med flera, för ökade valmöjligheter.

Barometern - 10 feb 14 kl. 07:31

Utbyggnad av skola brådskar

Det finns stora expansiva planer för Stage 4 you Academy och dess entreprenörer. Men det börjar bli bråttom med att få alla pusselbitarna på plats. Det har blivit hög tid att försöka lösa den expansion och lokalutbyggnad som Stage 4 you Academy väntar på.

Nerikes Allehanda - 5 timmar sedan

Fortfarande frågetecken för Vedevågs skola: ” Vi får en känsla av att våra alternativ förhalas ”

Sent förra året bestämde kommunen att göra om Vedevågsskolan till en F-3-skola. Det föll inte i....

Skånskan - 10 nov 16 kl. 06:00

Flera vill ta över skola i konkurs

HJÄRUP Det finns flera intresserade köpare till Skånska Småstadens kulturskola i Hjärup som gick i konkurs för ett par veckor sedan. ERWP.fif(2)Konkursförvaltare Johan Schubert på Maqs advokatbyrå i Malmö säger att han har goda förhoppningar om att det ska kunna lösa sig för kulturskolan.

ÖstersundsPosten - 16 okt 17 kl. 17:23

Östersunds kulturskola når inte till Torvalla - Projekt på ungdomsgårdar ska få in unga i kulturen

Av 400 elever går endast tre på kulturskolan, på en annan skola går en tredjedel av eleverna på kulturskolan i kommunen. Skillnaden är enorm. Det ska Gustav Kaape Hedström ändra på.

Sydsvenskan - 13 sep 14 kl. 05:30

M lovar pengar till privat musik-skola

Nu konkretiserar Moderaterna sitt vallöfte om ett kulturpengssystem. Partiet vill att barn ska kunna välja privata kulturskolor istället för den kommunala och att kommunen då ska gå in med en peng till den privata kulturskolan.– Vi tycker att det är precis samma sak som rätten att välja skola: Man ska kunna välja om man vill gå i en privat eller kommunal skola.

BT - 07 sep 11 kl. 08:37

Bollebygd får en kulturskola

Bollebygd har tagit ett steg närmare att erbjuda sina ungdomar en kulturskola. Kommunstyrelsen i Härryda har godkänt avtalet med Bollebygd. Som BT berättat har Bollebygd stått utan kulturskola i många år och undersökt olika möjligheter att bygga upp en egen kulturskola.

Trelleborgs Allehanda - 30 maj 14 kl. 09:45

Trelleborgs kulturskola lågt rankad

Foto: Henrik Montgomery/TT
Att Trelleborgs kulturskola landar som nummer 203 i Lärarförbundets rankning bekymrar inte kulturskolechef Michael Nordberg: Det viktiga är skolans kvalitet.
Det är inte en smickrande placering Trelleborgs kulturskola intar, i Lärarförbundets liga över landets alla kommunala musik- och kulturskolor. Trelleborg stannade på plats 203 av 290 kommuner.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Matchrapport: Åby/Tjureda gör en lagändring

På söndagseftermiddagen spelar Åby/Tjureda mot Västerås SK borta i elitseriebandyn. Matchen i ABB Arena startar klockan 15.00 och ni kan följa den här..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Svensk guld i terräng-EM

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Myanmars landsmoder i unikt FN-förhör

Ett offer för Stockholmssyndromet eller ett bevis på att realpolitik kan få ideal att vittra? Aung San Suu Kyis omvandling från prisad frihetskämpe till folkmordsanklagad politiker har förbryllat världen. Nu ska hon försvara Myanmars övergrepp mot folkgruppen rohingya i en FN-domstol..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Nu har gården mjölkkor igen

För tio år sedan lades mjölkproduktionen ner på Harshult Börjesgård. Nu har gården mjölkkor igen i ett nybyggt stall. – Det är en utmaning och jag tycker om det, säger Albert Ekstrand..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

De hoppas slå Boris Johnson – på hans bakgård

Det är nästan kolsvart ute när ett tiotal Labouranhängare sluter upp i en stilla vägkorsning i nordvästra London inför parlamentsvalet. Området är premiärministern Boris Johnsons egen valkrets – och en plats där hans stöd är sviktande..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Fler olagliga ålfiskeredskap hittas

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Spännande konservativ framtid?

Möten, luncher och eventuella misstroenden till trots, det där konservativa blocket som avtecknar sig som en för landets journalister så fantasieggande skugga blir inte alls lika konservativt om man blinkar lite. Varken Moderaterna eller Kristdemokraterna kallar sig konservativa. De förra gör rum åt två ideologier av vilka konservatismen traditionellt ställts i bortre hörnet, och de senare dras med en alldeles för stark falang av vänsterkyrkliga för att kunna använda ordet..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Netterström: Åby/Tjuredas spelare måste bli mer aggressiva

På söndagseftermiddagen spelar Åby/Tjureda IF mot Västerås SK borta i elitseriebandyn. Smålandspostens Ola Netterström listar här tre punkter som blir extra viktiga för Åby/Tjureda..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Världshandelns rättssystem hotas av kollaps

Världshandelns rättssystem står inför en kollaps till följd av USA:s blockad mot nya domare i Världshandelsorganisationen (WTO). Redan på tisdag blir det skarpt läge..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Väntat Sverige ställs mot obesegrat Spanien

När Sverige inleder mellanrundan i handbolls-VM mot obesegrade Spanien mönstrar förbundskaptenen Henrik Signell ingen oväntad startuppställning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.