SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 13 December, 17:49

SmålandsPosten - 03 dec 19 kl. 05:30

Satsa på Sveriges befintliga stambanaJag välkomnar den senaste tidens debatt kring projektet höghastighetsjärnväg. Jag delar de forskare som ifrågasätter detta projekt i förhållande till dess extrema kostnad. Dessutom har nu också riksrevisionen kommit fram till samma uppfattning..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsa på Sveriges befintliga, stambana
Skånskan - 12 dec 16 kl. 13:18

Skåne redo för byggstart av ny stambana

Skåne Skåne är redo för byggstart av en ny stambana mellan Malmö och Hässleholm. Region Skåne och åtta berörda kommuner har skrivit under överenskommelsen om höghastighetsbanan. ERWP.

SmålandsPosten - 08 jan 15 kl. 06:57

Ny stambana bör gå via Växjö

En mycket stark ut­maning för Växjös framtid är att på allvar ta tag i frågan om hur och var en eventuell ny stambana ska kunna dras genom Växjö kommun. Detta är en framtidsfråga av mycket stor vikt för vårt framtida Växjö. Det har ju under en lång tid diskuterats olika alternativa sträckningar till var en sådan tänkt järnväg ska gå, skriver Nils Fransson (FP), Växjö.

BT - 03 mar 14 kl. 12:57

Trafikverket: Ny stambana behövs

Nya stambanor ska förkorta restiderna med tåg mellan Sveriges tre största städer. I en rapport, som i dag överlämnas till näringsdepartementet, föreslår Trafikverket en fördjupad utredning om en ny stambana mellan Stockholm och Göteborg samt Malmö.- Om vi ska kunna fortsätta utveckla järnvägstrafiken i Sverige behövs en ny stambana.

Trelleborgs Allehanda - 03 mar 14 kl. 12:53

Trafikverket: Ny stambana behövs

Nya stambanor ska förkorta restiderna med tåg mellan Sveriges tre största städer. I en rapport, som i dag överlämnas till näringsdepartementet, föreslår Trafikverket en fördjupad utredning om en ny stambana mellan Stockholm och Göteborg samt Malmö.
- Om vi ska kunna fortsätta utveckla järnvägstrafiken i Sverige behövs en ny stambana.

Barometern - 03 mar 14 kl. 13:45

Trafikverket: Ny stambana behövs

Nya stambanor ska förkorta restiderna med tåg mellan Sveriges tre största städer. I en rapport, som i dag överlämnas till näringsdepartementet, föreslår Trafikverket en fördjupad utredning om en ny stambana mellan Stockholm och Göteborg samt Malmö. - Om vi ska kunna fortsätta utveckla järnvägstrafiken i Sverige behövs en ny stambana.

SmålandsPosten - 31 okt 14 kl. 06:52

Ny stambana???en fråga för hela Region Kronoberg

?Det handlar inte om öst eller väst. Det handlar om hela Region Kronobergs framtid och möjlighet till utveckling.

SmålandsPosten - 31 okt 14 kl. 06:52

Ny stambana? en fråga för hela Region Kronoberg

Med två stambanor kommer Region Kronoberg och dess näringsliv att växa. Förutsättningarna för den regionala pendeltågstrafiken förbättras och godstrafiken kan bli både mer flexibel och öka, skriver Ann-Charlotte Wiesel (M), kommunalråd, Ljungby kommun, Carina Bengtsson (C), kommunalråd, Ljungby kommun, Anne Karlsson (S), kommunalråd, Ljungby kommun, Bengt Germundsson (KD), kommunalråd, Markaryds kommun och Joakim Pohlman (S), oppositionsråd, Markaryds kommun. Det handlar inte om öst eller väst.

SR - 03 mar 14 kl. 12:39

Tågtrafik: Föreslår fortsatt utredning om ny stambana

I en rapport som överlämnades till näringsdepartementet i dag föreslår Trafikverket en fördjupad utredning om en ny stambana för snabbtåg från Stockholm till Göteborg respektive till Malmö..

UNT - 03 mar 14 kl. 12:53

Trafikverket: Ny stambana behövs

Nya stambanor ska förkorta restiderna med tåg mellan Sveriges tre största städer.I en rapport, som i dag överlämnas till näringsdepartementet, föreslår Trafikverket en fördjupad utredning om en ny stambana mellan Stockholm och Göteborg samt Malmö..

DI - 03 mar 14 kl. 13:11

Trafikverket: Ny stambana behövs

Nya stambanor ska förkorta restiderna med tåg mellan Sveriges tre största städer. I en rapport, som i dag överlämnas till näringsdepartementet, föreslår Trafikverket en fördjupad utredning om en ny stambana mellan Stockholm och Göteborg samt Malmö..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Nilsson om Karlssons förbud: "Inte påverkats"

Flera skidåkare påverkas av Frida Karlssons tävlingsförbud på grund av hälsoskäl. Men Stina Nilsson fokuserar mest på sitt..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Johan prisas för sitt innovativa företag

Den allra första vinnaren i Företagsfabrikens innovationstävling har korats. Under torsdagen kammade Johan Sundh från Moheda, med företaget RideBike, hem vinsten som enligt honom inte alls var en självklarhet. .

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Storgatan: Populärt kafé firar 10 år

Den 13 december 2009 öppnade Café St.Clair upp sina dörrar i centrala Alvesta. Ägarna Emanuel Gustafsson och Masumi Gustavsson säger att målet då var att hålla igång verksamheten i fem år.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Åtal: Facebook-kommentar till rätten: ”Dom är fan inte människor”

En kränkande kommentar på Facebook anmäldes till polisen. Nu åtalas en man i 50-års åldern för hets mot folkgrupp..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Skådespelaren Danny Aiello är död

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Melkemichel tillbaka i AFC

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Övertygande seger för Damkronorna

SmålandsPosten - 1 timme sedan

FN: Indisk lag kan diskriminera muslimer

Indiens nya medborgarlag har väckt ilska och demonstrationer i landet – och FN luftar nu oro över att lagen är diskriminerande mot muslimer..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Utskottsbeslut för riksrättsprocess mot Trump

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Emmy, 31, spreds som Greta Thunberg med vapen

Svenska Emmy Slinge, 31, lade upp en video på Twitter med ett skjutvapen. Men hon misstogs för Greta Thunberg och videon stals och spreds av en brasiliansk politiker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.