Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 06 December, 02:44

Kristianstadsbladet - I förrgår: 05:00

Ny budget ger 12 miljoner mer till omsorg och utbildning



10,5 miljoner kronor till stöd och omsorg. 1,35 miljoner till utbildning. Dessutom ska högt gräs fortsätta slås och det ska inte dras ner på asfaltunderhållet. Extramiljonerna till Bromölla har gjort att budgeten för nästa år förändras..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Bromölla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny budgetger 12 miljoner , mertill , omsorgoch , utbildning
UT - 03 nov 17 kl. 09:30

MP-budget: Mer till vård och skola

Tre miljoner extra till vård och omsorg lika mycket till skola/förskola. Det är två av de större satsningarna i Miljöpartiets budget för 2018..

BT - 06 nov 17 kl. 10:00

MP-budget: Mer till skola och vård

Tre miljoner extra till vård och omsorg lika mycket till skola/förskola. Det är två av de större satsningarna i Miljöpartiets budget för 2018..

Skånskan - 29 nov 18 kl. 17:46

S vill satsa mer på utbildning

Skåne Det skiljer 103 miljoner kronor mellan alliansens och Socialdemokraternas budgetförslag.– Vi har lagt en budget som utgår från alliansens skattehöjning med 49 öre. Vi ville höja med 57 öre, vilket ger utrymme för mindre besparingar på kultur och satsning på utbildning av specialistsköterskor, säger oppositionsledare Henrik Fritzon (S).

YLE - 31 aug 17 kl. 15:29

Arbetsmarknaden om budgetförslaget: Tack för skattelättnaderna, men satsa mer på utbildning

Facket och arbetsgivarsidan ger rätt samstämmiga omdömen om goda och dåliga sidor i regeringens budgetförslag för år 2018. Parterna på arbetsmarknaden är till exempel rätt nöjda med de lättnader som regeringen föreslår för inkomstskatterna. - Det är skäl att stöda den inhemska efterfrågan för att stöda tillväxten i ekonomin, säger chefsekonom Ralf Sund vid tjänstemannacentralen STTK.

Sydsvenskan - 27 apr 12 kl. 12:09

Mat i behov av mer omsorg

För ett år sedan förvandlades Stadsparkens kafé till en kvällsöppen restaurang och numera får gästerna sitta på trästolar inomhus, istället för på plaststolar utomhus. Känslan av enklare kaféinstitution finns dock kvar på grund av de tätt möblerade småborden, och stora glasfönster gör att vi fortfarande befinner oss nära naturen. Stadsparkskaféet har alltid varit en familjeangelägenhet och är så fort­farande.

BT - 20 nov 18 kl. 11:34

Marks nya budget: Mer pengar till skolan

Marks nya styre med S, C och L har presenterat sin första budget. Den innebär bland annat mer pengar till skolan, men trots det föreslås Habyskolan att avvecklas från hösten 2019..

Regeringen - 24 nov 16 kl. 16:36

Mer kunskap, utbildning och forskning

Regeringen anser att skolan är en nyckelinstitution i det långsiktiga främjandet av en värdegrund som utgår från alla människors lika värde och allas rätt att bli behandlade som individer på lika villkor. Utbildning ger människor tillgång till bildning för personlig utveckling och förutsättningar till ett aktivt deltagande i ett demokratiskt samhälle..

Nyhetsverket - 04 jul 14 kl. 20:51

Putin vill ha mer patriotisk utbildning

Ryssland kommer rädda ungdomen från nynazismen med mindre engelska och yoga och mer biff stroganoff, borsjtsj och annan rysk mat i utbildningen. Vladimir Putin anser att utländsk påverkan förstör moralen till ryska ungdomar och banar väg för nynazism. Han kommer ha en mer patriotisk skole.

Skånskan - 29 nov 18 kl. 17:46

Skarpa åtgärder för att nå budget i balans

Skåne Fler vårdval, en rejäl översyn av alla bidrag, sammanslagningen av Sus ses över, två personaldrivna vårdcentraler och ett sjukhus.Det är några av de 38 skarpa åtgärder, som alliansen i Region Skåne planerar att genomföra för en budget i balans. Läs mer: S vill satsa mer på utbildning Parallellt sker stora besparingar på sjukhusen i administrationen samt stöd och bidrag till den regionbetalade kulturverksamheten och regionala utvecklingsnämnden.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 23:25

Vakter måste få mer utbildning i barns rättigheter

Hur garanterar samhället och rättsväsendet barns rättigheter när det tydligen bedöms vara okej att sätta sig på och bruka våld mot en nioåring? En nioåring ska ha rätt till hälsa och trygghet, men för nioåringen på Malmö central, kallad Sami i Sydsvenskan, verkar rättigheter vara mer avlägset än drömmen om ett än mer avlägset land. Artikel 37c i Barnkonventionen stadgar bland annat att varje frihetsberövat barn skall behandlas humant och med respekt för människans inneboende värdighet och på ett sätt som beaktar behoven hos personer i dess ålder.

Nyheter 24 - 30 maj 12 kl. 16:47

Löfven: "Utbildning är den bästa hjälpen för företagen"


S-partiledaren berättar om sina framtida ambitioner vad gäller Sveriges entreprenörer och ungdomar: "Vi kan använda pengarna betydligt bättre". I en intervju med Entreprenör24 avslöjar Socialdemokraten Stefan Lövfen en del av sina planer för Sveriges ungdomar - men partiledaren smider också planer för att gynna Sveriges riskkapitalister.? Vi menar att vi kan använda pengarna beydligt bättre, investera - inte minst i riskkapital.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Kanada tvivlar på nytt handelsavtal

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Kalifornien inför tvång mot försäkringsbolag

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Bröder åtalas för insiderbrott

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

USA: Tusen demonstranter dödade i Iran

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

En till sjukhus efter lägenhetsbrand

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Avgörande skillnad mellan ketchupflaska och diskborste

Ett ton plast i månaden återvinns bara i Åhus – du kan göra så det blir ännu mer..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Oroande barn med automatvapen

Historien om beväpnade ungdomsgäng i Neapel känns superaktuell och är en visserligen välbekant men snyggt berättad historia full av förlorare..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Bakom kulisserna på franska klassikern

Med näsa för komiska situationer iscensätts hur den misslyckade poeten Edmond Rostand skapar den franska klassikern "Cyrano de Bergerac". Filmen om processen är länge charmigt underhållande..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Lyckad uppgradering av "Jumanji"

En ny spelomgång Jumanji, ska det verkligen vara nödvändigt? Jo, det är precis lika festligt som sist, i en story som vilar stadigt på nostalgihumor och festliga äventyr..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Från punk till alternativ metal

Aggressiva gitarrer dominerar när Kulturföreningen Äntligen bjuder in till ”Äntligen lördag” #2..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.