Kristianstadsbladet > Lokalt

Wednesday, 11 December, 18:47

Kristianstadsbladet - 03 dec 19 kl. 05:00

AI redan verklighet vid CSKEn fläkt som går för ofta. Varmvatten som har fel temperatur. Rumstemperatur som blir för hög eller för låg. Nu övervakas alla dessa värden av AI, artificiell intelligens, dygnet om, året runt. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
CSK, AI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AI redan verklighetvid , CSK
Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Knarkläkemedel stals från CSK

Tio tabletter av det narkotikaklassade läkemedlet Stesolid har stulits från CSK. Nu har rutinerna gjorts om för att förhindra liknande stölder..

Kristianstadsbladet - 22 feb 18 kl. 00:01

Snart slipper patienterna att besöka flera våningsplan på CSK

I 20 års tid har lungmottagningen på CSK velat samla allt på ett plan. Nu blir det äntligen verklighet. Samtidigt byggs mag- och tarmmottagningen om och ut med fler undersökningsrum..

Kristianstadsbladet - 15 maj 13 kl. 12:08

Kortare fasta på CSK

Foto: Pontus Ferneman
Fastetiden inför undersökningar och operationer förkortas på CSK. Orsaken är att specialanpassade näringsdrycker börjar användas till hösten.
?

Kristianstadsbladet - 14 sep 13 kl. 10:00

CSK:s utredning är det enda underlaget vid granskning

Foto: Annica Jönsson
Myndigheten som ansvarar för tillsynen av sjukvården gör inga egna utredningar. Snarare handlar det om att granska om CSK:s utredning ger svar på alla frågor och att förebyggande åtgärder vidtagits.
Inspektionen för vård och omsorg, IVO, fick i mitten av augusti in CSK:s anmälan om lex Maria beträffande dödsfallet i samband med förlossning i juni.

Skånskan - 13 jan 16 kl. 06:00

Robotkirurgi het önskan på CSK

Skåne Alla slåss för en operationsrobot på sjukhuset i Kristianstad.
– Den hade snabbat på behandlingen av högriskpatienter.Det säger Jan Frick, ordförande i ProVitae, prostatacancerföreningen i nordöstra Skåne.

Kristianstadsbladet - 08 feb 13 kl. 16:26

Kärlteamet på CSK prisades


Ett effektivare sätt att behandla åderbråck, som inte bara underlättar för patienterna utan också ger Kirurgmottagningen på Centralsjukhuset i Kristianstad möjlighet att ta emot fler. Det var vad Kärlteamet på Kirurgkliniken fick 25 000 kronor i förstapris för när CSK:s kvalitetspris delades ut i onsdags. Andrapriset gick till Nutritionsgruppen på CSK för kvalitetssäkring och utvecklingsarbete inom nutritionsområdet, och tredje pris tilldelades HLR-samordning på CSK, Akutcentrum och Medicinkliniken för ökad patientsäkerhet med tvärprofessionell dokumentation av hjärtstopp.

Kristianstadsbladet - 19 sep 13 kl. 10:00

Läget var värst på CSK

Situationen inom vården var i sommar bättre än förra sommaren. På alla ställen i Skåne utom två: Förlossningen. Och på CSK.

Kristianstadsbladet - 04 mar 14 kl. 13:06

Besvärligt läge på CSK

Foto: Tom Wall
Ett högt flöde av patienter ledde till överbeläggningar på CSK i går. Strax innan lunch träffades ansvariga på CSK för att diskutera läget.
I går uppstod en besvärlig situation på CSK.

Kristianstadsbladet - 28 maj 14 kl. 07:00

Parkeringsplatser på CSK ska bli bredare

Foto: Tom Wall
Parkeringsrutorna på CSK:s parkering kommer bli bredare. Det bekräftar Regionservice efter att undersköterskan Malin Nilsson reagerade när hon fick en parkeringsbot för att hon hade parkerat på linjen.
– Jag känner det som en seger om jag lyckas få parkeringen bredare, säger Malin Nilsson, som jobbar som undersköterska vid kirurgen på CSK.

Kristianstadsbladet - 05 sep 11 kl. 06:30

CSK är väl förberedda för smittsamma sjukdomar

Foto: Bosse Nilsson
Socialstyrelsen dömer ut beredskapen vid smittsamma sjukdomar inom akutsjukvården i landet. För få isoleringsrum, bristande städrutiner, för få egna toaletter nämns i en rapport. Men beredskapen på CSK är god, säger biträdande sjukhuschefen Johan Cosmo.

Kristianstadsbladet - 12 nov 11 kl. 05:15

CSK ska jobba ännu smartare

Arkivbild: Bosse Nilsson
CSK ska öka intäkterna och sänka kostnaderna 2012 så att sjukhuset klarar sig med 60 miljoner mindre än i år. Det handlar inte om att säga upp personal. Däremot kommer man att vända på varje tjänst som en vikare lämnar.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Man bortförd i bil – misshandlades och rånades

En man ska ha tvingats in i en bil i Kristianstad och under färden blivit misshandlad. Framme i Helsingborg rånades han. Två misstänkta gärningsmän har gripits..

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Knarkläkemedel stals från CSK

Tio tabletter av det narkotikaklassade läkemedlet Stesolid har stulits från CSK. Nu har rutinerna gjorts om för att förhindra liknande stölder..

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

BMW-tjuvar i farten igen – slår till nattetid

Tjuvar som är ute efter BMW-delar är i farten igen. Flera bilägare i Kristianstad har drabbats. .

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

Interreligiöst råd vållade debatt — ”Blir allergisk när man skräddarsyr”

SD:s krav på att få ingå i det nybildade interreligiösa rådet ledde till diskussion under kommunfullmäktige. .

Kristianstadsbladet - 23 timmar sedan

Furuboda tackade nej till miljardär

Furuboda tackade nej när miljardären Henrik Persson Ekdahl visade intresse för att stödja renoveringen av folkhögskolans simhall. Orsak: han har tjänat pengar på spel..

Kristianstadsbladet - Igår: 17:50

Lastbil med punktering orsakar köer

En lastbil har fått punktering på avfartsrampen till trafikplats Härlöv. Trafikanter vittnar om långa köer..

Kristianstadsbladet - Igår: 05:00

Ungdomsrådet: Vi förstår inte politiker – och de förstår inte oss

Skoleleverna i kommunens nyinrättade ungdomsråd fick förra veckan möjligheten att träffa och fråga ut kommunalrådet Pierre Månsson (L). De var särskilt intresserade av badhusbygget..

Kristianstadsbladet - Igår: 15:34

Åhustjej sydde kulturministerns Nobelklädsel

När kulturministern Amanda Lind deltar i Nobelfesten är hon iförd en klänning sydd av Alice Svensson Brostedt från Åhus..

Kristianstadsbladet - Igår: 13:53

Man misstänkt för sexövergrepp försatt på fri fot

Den man i 20-årsåldern som misstänks för grovt sexuellt utnyttjande av barn på en förskola har släppts. Åklagaren väljer att inte begära mannen häktad. Däremot kvarstår misstankarna..

Kristianstadsbladet - Igår: 12:07

Sveriges bästa äldreboende hyllas igen

När kommunen delar ut det årliga arbetsmiljö är det högtidlig stämning i Rådhuset. Bland de sex nominerade är årets pristagare demensboendet Tätörtsvägen i Åhus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.