Skånskan > Nyheter

Thursday, 12 December, 10:16

Skånskan - 03 dec 19 kl. 05:00

Vill ha husvagnar till nyanlända unga mänSkurup Sverigedemokraterna lägger nu ett skarpt förslag om att införa Staffanstorps modellen i Skurup.
– Vi ser ett skriande behov av bostäder
i kommunen. Det är en möjlighet, men vi kommer inte att sätta alla nyanlända i husvagn, det menar vi inte, säger oppositionsledare Lars Nyström (SD).Skånskan har tidigare berättat att SD i januari lade ett förslag om att införa Staffanstorpsmodellen i Skurup, att utreda frågan och samtidigt införa den.
Fullmäktige tog enkom beslut om att utreda frågan, inte att införa den.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sverigedemokraterna, Staffanstorps, Skurup, Lars Nyström, SD, Staffanstorpsmodellen, Johan Bolinder, Sverige, Skurups, Nyström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill ha husvagnartill , nyanlända, unga, män
SvD - 08 mar 16 kl. 05:45

Regnér: Nyanlända unga ska utbildas i jämställdhet

Åsa Regnér sjösätter nu i veckan ett utbildningspaket för att utbilda nyanlända unga i jämställdhetsfrågor. I en SvD-intervju försvarar jämställdhetsministern samtidigt regeringens förslag om att minska möjligheterna till anhöriginvandring – något som väntas drabba fler kvinnor än män..

Barometern - 18 jan 16 kl. 17:40

Samarbete med fokus på nyanlända unga

Unga nyanlända ska få mötas i träning och samtal. På sportlovet inleder Nybro Kampsport Center andra omgången med träning och dialog i samarbete med Fryshuset..

Regeringen - 08 jun 16 kl. 15:22

Dialogmöte om informationssatsning på hälsa och jämställdhet för nyanlända unga

Onsdag den 8 juni bjöd jämställdhetminister Åsa Regnér in till ett dialogmöte om regeringens uppdrag om informationsinsatser rörande hälsa och jämställdhet för nyanlända och asylsökande barn och unga. Vid mötet deltog berörda myndigheter, länsstyrelser och organisationer inom det civila samhället..

Regeringen - 15 jun 16 kl. 00:00

Dialogmöte om informationssatsning på hälsa och jämställdhet för nyanlända unga

Jämställdhetsminister Åsa Regnér bjöd 8 juni in till ett dialogmöte om regeringens uppdrag om informationsinsatser rörande hälsa och jämställdhet för nyanlända och asylsökande barn och unga. Vid mötet deltog berörda myndigheter, länsstyrelser och organisationer inom det civila samhället..

P3 - 19 nov 18 kl. 06:00

Nyanlända unga sätter upp pjäs på Dramaten

Från att aldrig ha sett en pjäs till att själv stå på Dramatens scen. Idag har en teatergrupp för nyanlända ungdomar premiär med föreställningen Processer i Stockholm.

Skånskan - 12 jul 16 kl. 14:00

Träffa nyanlända på Hänget

LUND När några unga Lundabor hörde av sig till Stadsbiblioteket i Lund startades en mötesplats för dem som vill träffa nya kompisar och lära sig svenska. Det var ett lyckat grepp.– Vi har haft många trevliga stunder, bland annat när vi har spelat spel och schack, gjort collage och charader och fikat.

Nerikes Allehanda - 21 dec 15 kl. 15:54

17 miljoner till unga nyanlända

Regeringen har avsatt 200 miljoner kronor för mottagandet av nyanlända unga och barn..

Trelleborgs Allehanda - 24 mar 17 kl. 00:01

Unga nyanlända lär teaterteknik

Piggsvinsteatern har fått bidrag till en barnkulturfestival i sommar ”Barnkulturkalaset”, och ett integrationsprojekt för nyanlända unga..

GT - 23 mar 16 kl. 19:02

Nyanlända och deras oväntade gemenskap

Under ett års tid har Simon och Johani från västgötska småorten Broddetorp blivit vänner med grupp nyanlända unga män från Syrien – och deras oväntade gemenskap har nu blivit film. En film som har berört många. – Det är fin vänskap som skildras, de kommer aldrig riktigt ut till de här små hålorna i vanliga fall, säger Simon Fogelqvist..

Skånskan - 18 jun 19 kl. 17:20

Inga husvagnar åt nyanlända

ESLÖV Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Eslöv tycker inte att det är en god idé att Eslövs kommun köper in husvagnar som nyanlända kan bo i.
– Det överensstämmer inte med vår vision om att Eslöv ska vara Skånes bästa kommun att bo och leva i, säger ordföranden Bengt Andersson (M).Bakgrunden till att nämnden diskuterade saken är en SD-motion, undertecknad av Ted Bondesson och Fredrik Ottesen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Lantbruksfastighet såld i Tjörnarp

Tjörnarp Linnea Martina René Roslund, 29, och Magnus Strand, 34, är nya ägare till lantbruksfastigheten på adressen Kyrkbyn 307 i Tjörnarp. Huset är 80 kvadratmeter stort och byggdes 1920. Säljare är Nils Erik Tägil.

Skånskan - 1 timme sedan

Nytt bilinbrott anmält

SKIVARP Polisen har fått in fler anmälningar om inbrott och skadegörelse i Skivarp.
Enligt den ena anmälan har en bil som stod på Stinsvägen utsatts för inbrott. Två av bilens rutor har krossats.

Skånskan - 45 minuter sedan

Hjälpsam man var ficktjuv

SKURUP Mannen hade varit på Netto på Södra Torggatan och handlat och höll på att lasta in varorna i sin bil. En yngre man dök upp och erbjöd sig att lasta in varorna.
Efter inlastningen upptäckte mannen med varorna att det saknades 500 kronor i plånboken.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till 30-talshus i Eslöv

Eslöv Fastigheten på adressen Torsvägen 3 i Eslöv har fått nya ägare. Köpare är Adela och Eroll Leskovci, 34 och 35 år, och säljare är Emelie Lindhe och Rickard Pontus Simon Winér. Köpet blev klart i november 2019 och priset blev 3 575 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Stadsbyggnadschefen lämnar Sjöbo

SJÖBO Sjöbo kommun och stadsbyggnadschefen Joel Tufvessons vägar skiljs åt. Formellt slutar han sin anställning i maj nästa år.Enligt kommunens HR-chef Dan Sivnert var tanken var att Joel Tufvesson skulle jobba kvar i kommunen, men med andra arbetsuppgifter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Försökte riva Zlatanstatyn

Malmö Zlatanstatyn på Stadionområdet i Malmö utsattes återigen för skadegörelse under natten till torsdag.
Ett okänt antal gärningspersoner har försökt riva statyn genom att såga i benet på den och lägga ett rep om halsen.
– Det finns en risk att den ramlar omkull, säger Katarina Rusin, presstalesperson hos polisen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Morgonens toppnyheter

Få nyhetskoll med oss..

Skånskan - 5 timmar sedan

Ny bro till Västra hamnen

Malmö För att binda samman Västra hamnen med Malmös centrala delar, och samtidigt begränsa biltrafiken, planeras en kollektivtrafikbro och en gata med stora utrymmen för cykel- och gångtrafikanter.
Detta är i sin tur en förutsättning till att bygga bostäder, centrumverksamheter och torg i den norra delarna av området.Den nya detaljplanen för området runt hamnbassängen i Varvsstaden är alltså ytterligare ett led i att omvandla Västra hamnen från ett industriområde till en attraktiv och hållbar kvartersstad där boende och centrumverksamheter ska trivas.

Skånskan - 5 timmar sedan

Sålde ”svart” fisk – överklagar böter

Malmö
Den man i 90-årsåldern som åkte omkring och sålde fisk och ägg direkt ur sin Volvo kombi har nu överklagat miljöförvaltningens beslut om avgift för extra livsmedelskontroll.
Fisken, äggen och lammköttet har enligt mannen hela tiden enbart varit avsedd för familj, släkt och bekanta. När polisen senast stoppade bilen på Örtagårdstorget i Rosengård i början av oktober var den fylld med cirka 40 kilo rå fisk och 80 flak ägg.

Skånskan - 5 timmar sedan

Grundskolan måste spara 16 miljoner nästa år

Skurup Grundskolan måste spara 16 miljoner kronor nästa år. På måndagen beslöt politikerna i skol- och utbildningsutskottet att elevpengen för grundskolan sänks med 1 600 kronor – kraftiga besparingar måste ske även nästa år.
– Det är nu vi ser konsekvenserna av att Slimmingeby skola inte stängdes, säger ordförande Åsa Ekblad (M).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.