P3 > Nyheter

Thursday, 12 December, 07:39

P3 - 03 dec 19 kl. 05:00

Fortfarande machokultur i gruvorna: "Säger saker som kanske inte skulle vara acceptabelt att säga någon annanstans"Det blir allt fler tjejer som jobbar i gruvan men trots det så tyder mycket på att en viss machokultur fortfarande lever kvar, det visar en ny studie från Luleå tekniska universitet..
Läs mer på P3
Läs mer om:
Luleå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortfarande, machokulturi , gruvornaSäger , sakersom kanske inte , skulle vara acceptabelt att säga någon annanstans
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Machokultur hindrar utveckling

Den machokultur som finns bland gruvarbetare kan vara ett hinder för utvecklingen av gruvsektorn, uppger Oddasat.seDet är vid Luleå tekniska universitet som en undersökning visar på detta. Efter den insikten satsar gruvbolagen på att få in fler kvinnor i branschen, för att göra gruvorna "mjukare" och säkrare..

DN - 02 nov 16 kl. 16:16

”Machokultur, maktspel och härskartekniker har normaliserats inom svensk boxning”

Svensk boxning präglas av maktspel, machokultur och sexism. Det säger flera ledande kvinnor inom boxnings-Sverige, och riktar samtidigt skarp kritik mot Boxningsförbundets ordförande – den tidigare Rikskriminalchefen Tommy Lindström. – Inte i något annat rum hade jag accepterat saker jag hört i boxningens.

SVT - 03 jun 19 kl. 07:51

Fotboll för tjejer i Brasilien fortfarande inte helt enkelt

Brasilien har ett VM-silver och två OS-silver på damsidan men fotboll för tjejer är fortfarande inte helt enkelt i landet. – För mig är det del av en machokultur där män ska ha mer och kvinnor mindre. Där kvinnor ska passa upp på män.

YLE - 13 jul 15 kl. 06:06

Lännen Media: Gruvorna i Finland ska få klassificeringssystem

De finländska gruvorna får ett klassificeringssystem enligt hur ansvarsfulla de är, skriver Lännen Media. Systemet träder i kraft nästa år och berättar hur väl gruvorna beaktar miljöaspekter. Klassificeringen ska fungera enligt samma principer som kreditbetygen där det högsta betyget AAA går till gruvor som beaktar vattendragens renhet, miljöns diversitet, arbetssäkerheten och utsläpp.

Skånskan - 16 mar 19 kl. 16:21

Heta känslor på möte om gruvorna

LYBY Ett hundratal personer kom till picknicken vid Brotopssjön på lördagsförmiddagen för att protestera mot gruvplanerna i Lyby.
På plats var även flera kommunpolitiker. De fick det hett om öronen, och anklagades för att vara fega och hålla för låg profil.

SVT Debatt - 07 mar 14 kl. 12:14

Tjugo år senare är kriget fortfarande med mig

KRIGSVETERANER Jag var i Bosnien på 90-talet. När jag kom hem mådde jag dåligt, men varken läkare eller psykologer trodde på mig. Nu har det gått 20 år, och jag har lärt mig att leva med mina symptom.

Cornucopia - 15 nov 19 kl. 09:19

Missnöjet gror på ett fortfarande orkanskadat Sint Maarten

"Vi har klarat oss utan nederländska pengar tidigare, och vi kommer klara oss utan dem även denna gång." - Kvinnan"Varje år vid Sankt Martin-festivalen träffas de franska och nederländska politikerna vid gränsövergången, käkar frukost och bestämmer hur de ska rövknulla vanligt folk det kommande året." - TaxichaufförenEffekterna från orkanen Irma märks fortfarande på nederländska Sint Maarten, och missnöjet särskilt hos den generellt fattigare lokalbefolkningen gror.

ÖstersundsPosten - 22 nov 19 kl. 10:50

Marcus Åsling: Att det fortfarande finns företag som inte fattar att det kryllar av kvinnor i skogen

Machokultur i skogen har blivit en uppmärksammad och långdragen snackis efter avslöjandet att....

UNT - 11 dec 11 kl. 20:50

Protester mot italiensk machokultur

Tusentals italienska kvinnor demonstrerade i dag mot diskriminering och landets "machokultur", som man ger skulden för Italiens ekonomiska och politiska kris. (TT).

NT - 26 jun 13 kl. 18:06

"Machokultur" problem på byggen

Byggbranschen skadas av machokultur och nedlåtande attityder mot kvinnor och homosexuella. Det anser många byggchefer, enligt en undersökning från organisationen Byggcheferna som redovisas i en debattartikel på gp.se.

Fler nyheter från P3

P3 - 19 timmar sedan

NOA och Tullverket: "Olika syn på vapen inom EU problem"

Synen på start- och gasvapen skiljer sig åt mellan EU-länderna, vilket gör det enkelt för en person i Sverige att handla utomlands. Det är ett problem, enligt NOA och Tullverket..

P3 - Igår: 06:00

Dags för VM i e-sport – Sverige siktar på medalj

Adam Ayachi är en av sju svenskar som ska representera landslaget i e-sports-VM..

P3 - Igår: 06:00

Dömd för vapenbrott – driver vapensajt

En man som tidigare dömts för smuggling av gaspistoler har en webbutik med tillståndspliktiga vapen..

P3 - Igår: 16:50

Facebook anklagas sprida felaktig information om hiv-medicin

Hbtq-organisationer har skrivit ett brev till Facebook på rund av annonser som de menar sprider felaktig information om hiv-förebyggande medicin..

P3 - Igår: 16:00

Vapenverkstad gjorde om gaspistoler till skarpa skjutvapen. NFC: "Finns ett tiotal modifierare i landet"

Antalet beslagtagna start och gasvapen som gjorts om till skarpa skjutvapen ökar i Sverige..

P3 - Igår: 12:00

Så smugglas gas- och startvapen över gränsen. Tullverket: "Har det som råvara för att bygga skarpa vapen"

Gas- och startvapen, som kräver tillstånd i Sverige men som säljs lagligt i andra länder, smugglas över gränsen med bil och post..

P3 - Igår: 11:10

Lungskador av e-cigg upptäckta i Sverige

Två fall av misstänkta lungskador hos personer som rökt e-cigaretter har upptäckts i Sverige. Nu går Giftinformationscentralen ut och varnar vården för att de ska förbereda sig..

P3 - I förrgår: 06:00

Ombyggda gas- och startvapen ökar: ”Det är hur lätt som helst”

Var fjärde pistol eller revolver polisen tar i beslag är ett omgjort gas-och startvapen. Det har ökat de senaste åren..

P3 - I förrgår: 16:35

Greekazo-intervju anklagas för rasism

Under helgen har videoklipp med rapparna Einár och Greekazo i Malou efter tio väckt starka reaktioner i sociala medier..

P3 - 09 dec 19 kl. 06:00

Ökad risk att utsättas för sexuellt våld i flyktingläger

På läkare utan gränsers klinik på Lesbos har man specialiserat sig på att behandla patienter som varit med om trauman och sexuella övergrepp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.