YLE > Finland

Friday, 13 December, 15:41

YLE - 03 dec 19 kl. 04:30

Vad kostar rusningstrafiken dig i tid och pengar? Vi testade, här är resultatetVi körde samma sträcka med två timmars mellanrum - en gång i rusningstrafik och en gång lite senare. Kan du undvika rusning sparar du både tid och pengar och är dessutom bättre för miljön..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad kostar, rusningstrafikendig i , tidoch , pengarVi , testade här är resultatet
Ekonomistas - 18 okt 13 kl. 13:18

Är tid pengar i förskolan?

Förmodligen är det få länder i världen där direktörer, regeringstjänstemän och forskare i nationalekonomi hjälper till att städa och måla om på sina barns förskola. I Sverige sker dock detta i förskolor som drivs som föräldrakooperativ. Tanken med föräldrakooperativ är att spara pengar genom att en del enklare sysslor sköts av föräldrarna och i stället använda pengarna för att anställda mer och/eller bättre utbildad personal.

Barometern - 07 dec 17 kl. 06:00

"Fördröjning kostar oss mycket pengar”

En försening av arenaköpet kostar Kalmar FF 670 000 kronor i månaden. ”Det är mycket pengar för oss”, säger ordföranden och klubbchefen Mattias Rosenlund..

IDG - 23 mar 18 kl. 13:57

Buhu! Teslas batterier är för effektiva och det kostar företaget pengar


Rekordbatteriet i Australien drar in mindre pengar än väntat..

Västerbottens Folkblad - 28 feb 13 kl. 09:31

Ulrika Nettelblad: Tid, pengar ? och valet att vara fattig

 Jag har valt att vara fattig, för att få äga min tid, skriver Ulrika Nettelblad. Han jobbade som chef i trettio år, sedan sa han [...].

YLE - 12 apr 13 kl. 05:29

Onödiga byggnader kostar för Hangö stad

I Hangö finns det många byggnader som står tomma eller där det finns verksamhet som inte är ändamålsenlig. Men staden har problem att bli av med dem. I Hangö har staden ett tjugotal byggnader på försäljningslistan.

Cornucopia - 09 okt 17 kl. 13:27

PostNord har levererat det första GPS-spårade #brevet - i rätt tid

Mitt första tekniktest med att skicka ett brev med en uppkopplad GPS-spårare i är nu färdigt. PostNord levererade brevet utan anmärkningar och i rätt tid. Tekniskt fungerade spårningen och på knappt tre dygn förbrukades 25% av batteriladdningen.

Sydsvenskan - 14 feb 14 kl. 05:30

Framtiden är inte tillbaka till dåtid

Tänkte resonera en del kring välfyllda läktare, men måste börjar med en tom stol.Den tomma stolen är en effektiv signal i tv-budskapet, men när den stod mitt på isen och Jesper Mattsson talade till publiken om Barncancer- fonden, kände nog alla att vissa segrar är långt viktigare än andra.Men det var också en påminnelse att elitidrotten kan vara ett viktigt medel i sådana sammanhang.

BT - 29 apr 16 kl. 20:07

Får betala för pengar på banken

Negativ ränta betyder uppochnedvända världen för Borås stad – det kostar att ha pengar på banken, och i stället kan man tjäna pengar på lånen. Också Marks kommun berörs..

BT - 14 maj 11 kl. 12:07

Tveksamhet kostar skjortan

Med anledning av den diskussion som pågår, gällande placering av kraftvärmeverk och avloppsanläggning, är det med stor förvåning jag som politiker får följa denna utveckling. Nu har frågan granskats av 50 olika experter, men ändå uppstår tveksamheter och nya experter skall därför anlitas för att grans-ka om underlaget från dessa 50 är rätt.
Då kan man väl undra vad som händer när nya experter redovisar vad de kommit fram till.

Dalarnas tidningar - 19 dec 13 kl. 22:20

Kyrkobråket kostar 800 000 kronor

Kyrkobråket kostar – i rena pengar räknat – Gagnefs pastorat ungefär 800 000 kronor. – Den framtida verksamheten påverkas inte, säger kyrkonämndens vice ordförande Birgitta Ihlis..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Många fall av kikhosta vid Nylands brigad i Dragsvik

Sammanlagt 13 beväringar vid Nylands brigad har fått diagnosen kikhosta. De var alla vaccinerade..

YLE - 30 minuter sedan

Kommentar: Finland önskar att al-Hol-kvinnorna inte skulle vara just vårt problem, men i sådana här situationer testas samhällssystemet

Vem har bättre möjligheter att ta emot 10 jihadistiska kvinnor - det kurdiska samhället, med 10 000 misstänkta terrorister i fängelset, eller väldfärdsstaten Finland? Svenska Yles politiska reporter Ingemo Lindroos skriver att hela samhällssystemet testas i debatten om de finländska IS-kvinnorna..

YLE - 1 timme sedan

Åland får mer pengar - riksdagen godkände ändringen av självstyrelselagen

Riksdagen godkände i dag förslaget om ändring av självstyrelselagen för Åland med rösterna 139-38. Ändringen av självstyrelselagen ger Åland ett nytt ekonomiskt system..

YLE - 1 timme sedan

FN:s klimatmöte i Madrid kämpar mot klockan - stora nedsmutsare blockerar förhandlingarna

Klimatmötet i Madrid kommer knappast att avslutas som planerat på fredag kväll. Än en gång har förhandlingarna visat sig vara så svåra att mötet drar ut på tiden. Flera stora nedsmutsande länder kör sitt eget race och positionerna är ytterst låsta..

YLE - 1 timme sedan

Analys: Katri Kulmunis Instaomröstning är ännu ett symptom på desperationen som råder kring al-Hol-beslutet

Centerledaren Katri Kulmunis utspel om al-Hol på Instagram var misslyckat. Samtidigt visar det hur hårt trycket är just nu, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 2 timmar sedan

Här är tre scenarier för Raseborgs sjukhus - allt hänger på jourens framtid

Det finns nu tre alternativ för den framtida jourverksamheten vid Raseborgs sjukhus. Sjukhusets framtid ska enligt planerna avgöras under vintern eller våren..

YLE - 3 timmar sedan

Elbilen sätter sig i förarsätet — Finlands klimatpanels uträkningar visar att elbilar på sikt är billigare och miljövänligare än bensinbilar

Det är ingen självklarhet att köpa en elbil, inköpspriset är högt och det finns allvarliga miljökonsekvenser vid tillverkningen. Enligt Finlands klimatpanel blir en elbil ändå både billigare och miljövänligare än en bensin- eller dieselbil på bara några år..

YLE - 4 timmar sedan

Lovisas stadsdirektör om att föräldrar vill gå till domstol i skolfrågan: ”Man borde inte göra det till ett juridiskt hårklyveri”

Lovisas stadsdirektör Jan D. Oker-Blom bemöter kritiken efter att det blev klart att Pernå kyrkoby skola inte får pengar i budgeten för nästa år. Föräldrar har sagt att de vänder sig till förvaltningsdomstolen i frågan..

YLE - 5 timmar sedan

Charlotte Lindh slutar som chef för småbarnspedagogiken i Raseborg

Raseborgs chef för småbarnspedagogik Charlotte Lindh säger upp sig från sin tjänst. Hon har fått ett annat jobb..

YLE - 5 timmar sedan

Från och med årsskiftet krävs inte längre aktivitet av arbetslösa – aktiveringsmodellen slopas

Aktiveringsmodellen slopas som känt i början av nästa år. Från och med den 1 januari följs de arbetslösas aktivitet inte längre upp och arbetslöshetsförmånernas belopp sänks inte på grund av aktiveringsmodellen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.